02:n Seppo Pulkkinen: Loisto vaarallinen vastustaja

19.01.2019

Eilen julkaistuisssa viikonlopun otteluennakoissa jäi vastustajien valmentajien kommentit uupuumaan, mutta tänään puhelin pirahti Jyväsykylän suunnalta. Toisessa päässä oli sunnuntain vastustajan O2:n edustuksen rehtori Seppo Pulkkinen. Seppo intoutuikin tarinoimaan sen verran laajalti, että julkaistaan ennakointi omana uutisenaan.

Terve Seppo! Jokos amppareita ja aurinkoa on alkanut näkymään Jyväskylän suunnalla näin kaamoksen keskellä?

- Kevät on tulossa ja aurinko alkaa paistaa. Se merkitsee sitä, että ampparit alkavat herätä talvikohmeesta ja ovat pian valmiita uuteen seikkailuun.

Hyppäsit joukkueen mukaan viime keväänä ja ymmärtääkseni suunnitelmat nopeaan paluun liigaan tehtiin jo tuolloin. Miten näkisit joukkueen matkan siitä hetkestä tämänhetkiseen, jossa visiitti divariin on jäämässä ranskalaiseksi sellaiseksi?

- Pitää paikkansa, tulin valmennustiimiin mukaan aivan viime kauden viimeisiin peleihin. Tarkoituksena oli lähinnä tutustua tilanteeseen ja palauttaa mieleen naissalibandyn maailma. Miltä se näyttää 11 vuoden tauon jälkeen. Edelleen näytti mielenkiintoiselta ja O2:n tilanne keväällä oli aika haastava. Seurassa oli paljon hyviä pelaajia, mutta he pelasivat seuran eri joukkueissa. Jyväskylässä oli myös pelaajia, jotka reissasivat muualla pelaamassa.

Putoaminen liigasta johti pohdiskeluun seuran sisällä ja sen seurauksena päätettiin ryhtyä tutkimaan tilannetta tarkemmin. Tähän hommaan minua pyydettiin mukaan. Haaste oli riittävän hyvä ja sai tällaisen kokeneenkin koutsin innostumaan asiasta. Päätimme yhdessä aloittaa työn paluuseen liigaan. Sillä tiellä ollaan ja into sen kun vaan kasvaa. 

Kausi on ollut teille tuloksien puolesta menestyksekäs ja muutamaa pistettä vaille jo varma nousu takaisin ylöspäin. Missä olette pelillisesti onnistuneet ja missä näkisit vielä parantamisen varaa?

- Olemme onnistuneet yhdistämään sekä aiemmin seurassa palanneet ja saamaan myös muutaman Jyväskylässä asuvan, mutta muussa seurassa pelanneen pelurin tulemaan mukaan tähän yhteiseen tavoitteeseen. Yhteinen ymmärrys syntyi aika pian ja joukkueen sekä sille soveltuvan pelitavan ja harjoittelusysteemin kehittäminen alkoi. Hyvään alkuun olemme päässeet.

Parantamista on tasaisesti vähän joka sektorilla. Suurimpana haasteena on kilpaurheilullisen menestyksen edellyttämän harjoittelujärjestelmän luominen. Siinä vaaditaan paitsi hyvää harjoittelu- ja pelijärjestelmää myös laajempi organisaatio ja enemmän toimijoita joukkueen ympärille. Talous on aina haaste, niin Jyväskylässä kuin muuallakin, sen eteen täytyy tehdä pitkäjänteistä ja määrätietoista hommaa. Alulla on myös tämä työ.

Sunnuntaina Turkuun Sport Gardenille Loiston vieraaksi. Minkälaisia ajatuksia ottelusta ja vastustajasta?

- Loisto on hyvä, energinen ja nykyaikaista salibandyä pelaava joukkue. Erittäin vaarallinen vastustaja. Joukkue on nuori, mutta pelaa silti tasaisesti hyvää peliä. Ei vain yksittäisiä hyviä otteluita. Tulemme hyvin valmistautuneena ja tietoisena kovasta vastuksesta.

Pyrimme kokemuksen antamalla itseluottamuksella saamaan nuoren kotijoukkueen kuriin. Olen usein sanonut, että pallo on vallan väline ja sitä valtaa pyrimme käyttämään Turussa ja sen avulla viemään pisteet tästä kärkikamppailusta kotiin. 

 Teillä on laaja rosteri, ketä nostaisit esiin kotiyleisön seurattavaksi pienin perusteluineen?

- Totta on, että meillä on laaja rosteri ja vaikea on nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esiin, mutta kapteeni #12 Iina Aution johtama kokeneempien pelaajien kenttä on kyllä seuraamisen arvoinen. Nuoriso-osastomme yllättää usein sekä omat että vastustajan. Tämän kentän vahvana lukkona on puolustajana huikeaa jälkeä tehnyt #86 Rina Rautala. Maalissa pelaa aina koviin peleihin syttyvä #40 Tanja Matilainen. Hänen pelissään näkyy kokemuksen tuoma itseluottamus. 

Kiitos! Tervetuloa Turkuun sunnuntaina.

- Kiitos itsellesi mielenkiintoisista kysymyksistä ja nähdään sunnuntaina.

Lauantai 19.1 klo 18.00, FBC Loisto – O2 JKL Akatemia (Sport Garden)

Sunnuntai 20.1 klo 16.00, FBC Loisto – O2 Jyväskylä (Sport Garden)

08.10.2019"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon!
29.09.2019Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus!
21.09.2019Edarin kausi käynnistyy huomenna!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!
07.08.2019Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko!
06.08.2019Loisto Cupin C-tyttöjen ennakko!
05.08.2019Loisto Cupin B-tyttöjen ennakko!
24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!
05.05.2019Loiston tyttöjä U19 kesäleirille!

Siirry arkistoon »