Naisten alkuvuosi 2019 - kurssi ylöspäin

26.02.2019

Lokikirjamerkintöjen tai ehkä lähimminkin niiden julkaisemattomuuden tiimoilta herää ajatus; uutisten sisällön liittyessä joitain viikkoja sitten tapahtuneisiin tapahtumiin, ovatko ne vielä uutisia – kuten verkkosivujen otsikot ilmoittaa – vai pelkkiä irrallisia kirjoituksia.

Ne vähenevissä olevat peliraporttien kirjoittajat tietävät tunteen julkaisupäivän venyessä, mahdolliset lukijat odottavat ja varsinkin ne vastustajat, jotka eivät välttämättä kuluta vastaavaa määrää bittejä linjoille. Uutinen tai ei, jatketaan aloitetulla linjallla ja laitetaan tämäkin parin kuukauden kooste eetteriin.

9.1.2019

Vuosi vaihtui jälleen kerran ja melkoisella varmuudella voi julkistaa sen vaihtuvan myös ensi vuonna samaan aikaan. Nyt voi varmuudella todeta myös Turku-Pirkkala kohtaamisten jatkuvan tulevallakin kaudella.

Pirkat21.jpg

Alkukauden teurastuksen jälkeen, tässä kohtaamisessa oli kyse enemmän kuin kolmesta sarjapisteestä. Hallissa todetaan oliko siitä oikeasti vain kolme kuukautta aikaa, kun joukkueet laittavat tällä kertaa palloa huomattavasti tasaisemmin pömpeliin kahden erän verran.

Pirkat22.jpg

Loisto painaa kaasua kolmanteen erään, kitkat pitävät mukavasti ja astetta heikommin rengasvalinnan arvioinut vierasjoukkue jää askeleen jälkeen. Vitosvaihteella painava Iidan johtama ykkönen saa vastustajan ja Milan näyttämään jälleen jopa ihmiseltä, puolustuspeli toimii ja Elinda hoitaa maalilla loput. Näin. Vuosi avataan voitolla.

19.1.2019

Jyväskylän akaateemikkoja kohdataan niin naisten kuin junioreiden sarjoissa, mutta kotijoukkuetta ei voi ainakaan heikoista avauseristä laittaa syytteeseen.

Peli ratkeaa jo melko aikaisessa vaiheessa, jonka myötä paras keskittyminen taitaa siirtyä jo lähitulevaisuuteen. Vastustaja pelaa arvokkaasti pelin loppuun ja siitä lähtee komplimentit niin kotijoukkueelta kuin - yleisöltäkin. Loiston osalta laajalti onnistumisia tähän peliin, mutta huomenna on taas happi-testi.

20.1.2019

Somessa saadaan hieman heräteltyä keskustelua tämän päivän peliin, turkulainen salibandy-kansa saapuu paikalle ja odotettavissa laadukas peli. Tätä kirjoittaessa voi todeta myös näiden joukkueiden kohtaavan tulevalla kaudella. O2 nipisti niukasti voiton alkukauden väännöstä, jo se sekä arvontapöydällä palkintona olevat sarjan kärkisijat tuovat mausteet hyllylle.

O221.jpg

Tasaisissa merkeissä aloitellaan, ampiaisten sijaan positiivinen vireily pyörii punaisten vaihtoaitiossa. Erän edetessä Loiston kakkonen ottaa ikämittariaan isompaa roolia kentällä ja vie joukkueen tauolle pari maalia edellä. Toisessä erässä homma olisi jo mahdollisuus lähes ratkaista, ampparryhmä ei kuitenkaan kovin helpolla luovuta hunajaa kennoistaan.

O222.jpg

Päätöserässä saa muutamat lakatut kynnet kyytiä, kun puolin toisin käydään lähellä. Viimeisten minuuttien lähestyessä koko päivän kentällä kuin kotonaan, kotikentällä kun ollaan, viihtynyt kakkonen ja OoPee laittaa highlight-viimeistelyn kehiin. Pisteet jäävät lopulta Gardenille, iso voitto.

26.1.2019

Porvoo, Suomen Cupin välierä. Omat vahvuudet pääsevät mukavasti esiin ottelun alusta ja hallinta näkyy kaikille hallien osapuolille. Kuten kuuluu ja näkyy myös vastustajan vaihtopenkin ohjeistajan ensimmäisten minuuttien kohtuu lämmin kommunikointi ottelun oikeudenjakajien suuntaan. Onko tällä vaikutus jopa lopulta ottelun momentumeihin.

PSS1.jpg

Pelin alkuun laadukas hyökkäys ja KeLa (Kepa-Late) vie punaiset johtoon. Loistava alku, PSS tulee kuitenkin laadukkain joukkueen tavoin tasoihin kuin varkain erän puoliväliin ja heti toisen erän alkuun johtoon. Pelissä ollaan kuitenkin mukana ja vastustaja joutuu rikkomaan.Tästä alkaa pelin momentumit, jotka kääntyvät kotijoukkueelle. Oma YV, jossa pallo kaivetaan omasta maalista aivan liian korkean mailan jälkeen, punaisten näkökulmasta.

PSS2.jpg

Ei auta itkeminen. Vastustaja rikkoo lisää ja nyt 5-3 YV. Ei mene. Vahvasta toisesta erästä ei saada loppujen lopuksi mitään ja kolmanessa erässä PSS korjaa omansa kentältä ja etenee finaaliin. Tasokas peli, näitä halutaan lisää.

16.2.2019

Muutama viikko taukoa naisten peleissä kunnes karavaani starttaa kohti Uuskarlepyytä. Osallistujamäärä nousee rapiat päälle kymmenen itämeren abiristelyjen, kaukomaiden suihkulentojen ja kaikkien pukuvuokraamoiden karkkipäivän vanhojentanssin myötä.

No, säästetään liput tuleville vuosille ja näillä mennään. Kovin kaukaa ei tarvitse porkkanaa pelille hakea vaikka jääkausi onkin. Voitolla varma paikka hississä seuraavaan kerrokseen. Myös Nea päättää panoksien olevan kesätreenien jälkeen nyt kohdillaan ja löytyy bussista vakiopaikaltaan.

Bluefox21.jpg

Näin vähämaalista peliä ei hetkeen olla nähty ja tempo puoltaa tällä kertaa punaista joukkuetta. Vierasjoukkueen vaihtoaitossa vedetään muutamat ylävitoset, kun kokoonpanon laajuutta ei uskottu kotijoukkueen toimesta vielä ottelun alkaessakaan. 0-2 takissa, mutta energiaa riittää sen verran, että YV vedetään tänään 100%, peli painetaan tasoihin.

Bluefox22.jpg

Jatkoaika maaliton ja kauden avausrankkarit. Hetken aikaa valmennus luulee nähneensä vapaaehtoisten rintaman tulevan innolla vastaan, mutta liikenne onkin vilkkaasti omalle paikalle kuppi-istuimiin. Sillassa käydään muutaman kerran. Homma ei ole vielä ohi. Minnien kypärästä kuuluva kolina ja muutamat lepattavat maaliverkot tarkoittavat Loistolle kymmenettä perättäistä voittoa ja paikkaa tulevaan Naisten Liiga B:hen.

17.2.2019

Pari napsua aamusta kohti pohjoista. Samaan aikaan kohti Rovaniemeä puksuttaa juna etelästä varustettuna muutamalla itämeren opeissa käyneellä soturilla. Bussi ehtii paikalle ensin ja lopulta ennen alkusummeria myös rovaniemen uberit tuovat loputkin palaset paikalle.

Santa21.jpg

Alku on haastavaa, mutta tänäänkään ei tarvitse olla täysin liiton oppikirjanmukaista pelaamista. Riittävä maltti ja tehokas viimeistely vie nyt keltaisissa esiintyvän joukkueen 0-2 johtoon. Toisen erän pitkän suvantovaiheen jälkeen pienet asiat voitetaan ja viikonlopun viimeiseen erään päästään vielä yksi maali rikkkaampana.

Santa222.jpg

Kotijoukkue saa avausmaalinsa ja saa tästä kirivaihteen päälle. Se ei kanna täysin joulukuusen alle. Koko viikonlopun aikaisen vahvan veskaripelin trendi jatkuu loppuun asti ja ”toisen pelipäivän ei todennäköisin pirtein Loistolainen” Annu viimeistelee pelit pakettiin. Reissulta 5 pisteen myötä kohti etelää. Nämä kelpaa mainiosti.

(Kuvista gloria jälleen Alf Hermansonille!)

***

Loisto esiintyy seuraavaksi pelikentillä jo 27.2 Sport Gardenilla. Viime vuoden tapaan Suomen Cupin Pikkufinaaliin selviytyivät Loista ja tuttakin tutumpi KaPa-65. Tervetuloa seuraamaan kumpi vie Pikku-mitalit ja palkintosummat! 

Keskiviikko 27.2 klo 19, FBC Loisto - KaPa-65 (Sport Garden)

08.10.2019"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon!
29.09.2019Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus!
21.09.2019Edarin kausi käynnistyy huomenna!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!
07.08.2019Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko!
06.08.2019Loisto Cupin C-tyttöjen ennakko!
05.08.2019Loisto Cupin B-tyttöjen ennakko!
24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!
05.05.2019Loiston tyttöjä U19 kesäleirille!

Siirry arkistoon »