Suomen Cupin päätös: Loisto vs. Kapa-65

26.02.2019

Pallo on vierimässä kohti maalia myös Suomen Cupin pelien osalta. Sattumaa, todennäköistä, tuuria tai mitä, mutta viimekauden Pikkufinaaliin tapaan peli käydään Länsirannikon joukkueiden kesken, kun Loisto ja Kapa-65 ottavat yhteen Sport Gardenin matolla.

Kapaennakko1.jpg

Kovin montaa kuukautta ei ole aikaa siitä, kun joukkueet kohtasivat samaisen kilpailun puolivälierässä, pienen kertauksen voi tsekata TÄSTÄ artikkelin loppupuolelta...Kovin pitkää ei ole siitä, kun joukkueet kohtasivat samaisen kilpailun 2.kierroksen otteluissa...Kovin pitkää ei ole siitä taaksepäin, kun joukkueet kohtasivat viime kaudella Pikkufinaalissa kauden päätteeksi...Kovin pitkää ei ole siitä, kun joukkueet kohtasivat viime kauden sarjassa kaksi kertaa... ja kovin pitkää ei ole siitä, kun joukkueet kohtasivat viime kauden Cupin 2.kierroksella. Ja niin edelleen.

Urheilumaailma tuntee derbyja, vaikkapa Rangers vs. Celtic, Edmonton vs. Calgary tai Manchesterin paikallinen. On se haluttua tai ei, niin myös tästä on sellainen muodostunut viime vuosien osalta. Ei nyt ihan edeltävien esimerkkien mukaista kansallista ja kansainvälistä merkitystä saavuttaen, mutta vääryys ei ole tuota sanaa käyttää. Aika näyttää onko se sitä myös jatkossa. Yksi asia on kuitenkin putkahtaa esiin, pelissä on aina ollut jonkinasteinen panos, useimmiten myös merkitsevä.

Osittain varmasti sen vuoksi intesiteetti on noussut lähes poikkeuksetta niin yleisössä kuin lopulta myös kentällä. Ollaan sitten pelattu nousun puolesta tai putomista vastaan, Cupin jatkopaikasta tai palkinnoista, kohtaamisissa on lievähkösti laimeiden ennakko-odotusten vastaisesti poikkeuksetta nähty urheilutapahtuman merkit täyttävät elementit ja yleisöä on löytänyt paikalle kolminumeroisten lukemien verran.

Kapaennakko2.jpg

Katsoessa puhtaasti pelilliseen menestykseen tällä kaudella, joukkueet löytyvät sarjataulukosta sijoilta 1. ja 2. KaPa-65 tosin sarjaa alempaa. Helppo kompastuskivi astua. Kalannista tuleva, mutta enemmän uusikaupunkilaisena tunnettu joukkue on hallinnut alueellista II-divaria tällä kaudella ja on päässyt muutaman kauden jälkeen hiomaan pallollista peliään alemman sarjatason myötä.

Fyysinen pelaaminen, on se sitten tehty sääntöjen mukaan tai ei, on aina ollut joukkueen tunnusmerkkejä. Näiden kahden asian yhdistäminen yksittäisessä ottelussa voi viedä pitkälle. Varmistunut paikka myös kevään jatkopeleihin (pahoittelut, II-divarin sarjajärjestelmää ei nyt tullut aukaistua, sarjat ovat menossa isosti uusikisi) varmasti tuo rentouden pelaamiseen. Joukkueen kärkiyksilöiden Juulia Peuran ja Ruska Kerttulan ollessa matkassa koko joukkueen tekeminen nousee asteen ylöspäin.

Kapaennakko3.jpg

Ei ole salaisuus, että Loisto olisi itsensä halunnut siihen astetta isompaan finaaliin, mutta nyt ei Porvoon vieraskaukalossa riittänyt. Viimeiset viikot ovat menneet tuplaviikonloppujen merkeissä niin Naisten divarin kuin A-SM:n osalta, joten otteluun ei aivan tuoreimmillaan lähdetä, toisaalta viikkopeli tuo vaihtelua rutiineihin.

Tulevaan Naisten Liiga B:hen paikka saavutettiin Uuskarlepyy/Rovaniemi-reissulta, sen osalta kauden päätavoite on hanskassa. Tämäkin kilpailu on mahdollisuus päättää voittoon ja näistä mausteista lähdetäänkin ammentamaan otteluun teemoja - ja aina lyötäessä pallo keskelle on mahdollisuus kehittää omaa pelaamistaan nyt päästessä vielä laajalla rosterilla liikkeelle.

Kapaennakko4.jpg


Miten käy? Loisto kaiketi ennakkosuosikkina lähtee pelille ja ensimmäisten maalien merkitys on tällä(kin) kertaa iso. KaPa pyrkii varmasti voittamaan pelin heti alusta katsomon puolella, nähtäväksi jää tarttuuko se myös kentän puolelle. Tervetuloa seuraamaan Suomen Cupin pikkufinaalia ja Naisten kauden kolmanneksi viimeistä esiintymistä kotikentällä.

(Kuvat: Alf Hermanson)

Keskiviikko 27.2 klo 19, FBC Loisto - KaPa-65 (Sport Garden)

06.01.2020Joukkueiden kuulumisia!
08.10.2019"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon!
29.09.2019Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus!
21.09.2019Edarin kausi käynnistyy huomenna!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!
07.08.2019Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko!
06.08.2019Loisto Cupin C-tyttöjen ennakko!
05.08.2019Loisto Cupin B-tyttöjen ennakko!
24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!

Siirry arkistoon »