Loiston A-tytöille upeasti suomenmestaruus!!

15.04.2019

A-tytöt päättivät kautensa keskiviikkona upeasti mestaruusjuhliin. Runkosarjan voittajalla on yleensä pleijareissa ennakkosuosikin paineet, mutta tytöt selättivät nämä "paineet" mukavasti. Pirkoille välierissä yksi tappio, mutta muuten pleijarit menivät puhtaalla pelillä.

 vanhukset2.jpg

Hieno juttu että "pikkusiskot" tulivat saattamaan hieman jännittäviä isosiskoja koitokseen

Loppuottelukin kulki samalla käsikirjoituksella kuin koko kausi. Tulos kyllä täydellinen 3-0, mutta ei se todellakaan helpolla tullut. No mut ei sen SM-finaalissa kuulukkaan olla ja PSS on todella hyvä joukkue.

Ensimmäisessä pelissä oltiin heti valmiina finaaleihin ja ehkä vastustaja tuli silloin vain katselemaan ja siitä helposti 11-3 voitto. Toisessa ja kolmannessa oli samanlainen kaava keskenään. Porvoon tytöt tulivat peleihin oikeasti voittamaan eikä katselemaan ja hiuskarvan varassa se olikin molemmissa. Molemmissa peleissä olimme parin maalin tappiolla, mutta sieltä tasoihin ja jatkoajalla voittoihin. Kertoo paljon joukkueesta nuo uskomattomat nousut.

Vanhukset3.jpg

 Mestaruusjuhlat voivat alkaa!

Sanotaan että uusiminen on monesti vaikeampaa kuin sen voittaminen, mutta hienosti tytöt vastasivat tähänkin haasteeseen. Täytyy muistaa ettei nämä helpolla tule ja kun miettii syksyn SM-karsintojemme pelejä (Steelers, Jokerit ja Factor), niin silloin emme olleet pelillisesti lähelläkään ”mestaruusvaihdetta”. Lisäksi maassamme on todella laadukkaita joukkueita ja kaikki tämän haluaa voittaa, joten kilpailu on kova.

Tällä voitolla oli myös vaikutusta tulevaan kauteen, sillä varmistimme tulevaksi kaudeksi A-junnujen SM-sarjapaikan!! Paikan saa suoraan tämän kauden neljä parasta joukkuetta A- ja B-junnujen SM-sarjan peleistä:

PSS 15 pistettä

Pirkat 15 pistettä

Loisto 12 pistettä

Classic 12 pistettä

SSRA 12 pistettä.

Jos Wirmo voittaa B-tyttöjen mestaruuden niin Wirmo nousee 13 pisteeseen (muuten 12)

Jos Ervi voittaa, niin Ervin pistemäärä on 12,5(muuten 11,5).Tasapisteissä sijoituksen määrittää, että kumpi oli A-tytöissä korkeammalla.

Eli tulevalla kaudella A-tyttöjen SM-sarjassa on varmuudella PSS, Pirkat ja Loisto. Neljännen paikan saa se joukkue kumpi voittaa B-tyttöjen suomenmestaruuden.

Vilmalle ja Elindalle iso kiitos juniorivuosista Loistossa. No Vilma ei kerennyt olla kuin yhden, mutta sai vuoden aikana jo paljon aikaan kentällä ja kentän ulkopuolella iloisella elämänasenteellaan. Elinda on ollut pienestä asti punaisissa ja oli varmasti hienoa päättää junioriura mestaruuteen.

Vanhukset.jpgNämä kolme vanhusta vanhenivat tulevan kauden A-tyttöjen joukkueesta

Kaikille pelaajille iso kiitos koko kaudesta, hieno matka taas! Jokainen laittoi kaikkensa likoon. Nimiä ei tässä raportissa mainittu sillä jokainen oli yhtä tärkeä palanen mestaruudessa. Pleijareissa peliaika ei jakaantunut tasan kaikkien kesken, mutta kaikki antoivat aina kaikkensa kentälle päästessään tai vieressä tsempatessaan, myös silloinkin kun ei ollut oma vuoro.

Valmennuskavereille Jussille, Timolle ja Raulille isot kiitokset kuluneesta vuodesta. Pilville fysiikkavalmennuksesta ja Mikolle (ensimmäisestä puolikkaasta) maalivahtivalmennuksesta nöyrät kiitokset myös.

Joukkueen tomihenkilöille + vanhemmille kiitokset talkootunneista, ei tämä pyörisi pelkillä pelaajilla ja koutseilla! Hienoille vastustajille + tuomareille myös kiitokset kaudesta.

FBC Turun seuralle kiitokset kun saadaan kuulua tähän yhteisöön ja sieltä saatavaan apuun.

Yleisölle myös kiitokset ja tervetuloa ensi kaudella uudestaan!

Nyt on huilijakso päällä ja toukokuun alusta taas lähdetään rakentamaan uutta kautta!

Tuosta linkistä lisää Alfin ottamia kuvia: https://photos.app.goo.gl/7uadHhMUZ75TScX59

https://photos.app.goo.gl/MrHyvEypYLnHoVXq8

Ja tuolta Anssi Koskisen kuvia: https://www.flickr.com/photos/salibandyliiga/sets/72157707831744305

Lisäksi mm. pääkallossa juttulinkki

Kuvat on Alf Hermanssonin ja Antti Väärin käsialaa(klikkaamalla isompina). Päiviä (videokuvaus) + Alffia ei ole tullut myös kaudella varmaan muistettua tärkeästä työstä tarpeeksi.

Vanhukset5.jpg

06.01.2020Joukkueiden kuulumisia!
08.10.2019"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon!
29.09.2019Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus!
21.09.2019Edarin kausi käynnistyy huomenna!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!
07.08.2019Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko!
06.08.2019Loisto Cupin C-tyttöjen ennakko!
05.08.2019Loisto Cupin B-tyttöjen ennakko!
24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!

Siirry arkistoon »