Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!

03.09.2019

Perjantaina lähdettiin illalla laivalla Tukholmaan, jossa viikonloppuna odottaisi kaksi mielenkiintoista haastetta joukkueellemme. Emme ottaneet omaa bussia mukaan, vaan seikkailimme Tukholmassa metroilla ja busseilla ja välillä pääsimme kipuamaan kunnon portaitakin. No sää oli mainio koko viikonlopun, joten mikäpäs tuolla Tukholmassa oli seikkailla..
IMG-20190902-WA0000.jpg
(kuvia klikkaamalla saat niistä isompia)
Lauantaina suuntasimme Nackan pyhättöön ja heidän omaan kotihalliinsa. Siellä vuosien varrella  tutuksi tullut Nackan perustaja/valmentaja Figge otti joukkueemme lämpimästi vastaan.
Pakko vielä mainita käsittämättömän samanlaisista tarinoista Nackan ja Loiston kesken. Molemmat seurat käynnistivät toimintansta vuonna 2010 ja molempien ensimmäinen joukkue oli miltein samanikäiset tytöt. Nacka on voittanut tuon ikäisten tyttöjen jengillä kaiken mahdollisen.. (Storvreta Cup, Prague Gamesin, Ruotsin mestaruuden ja muita lukemattomia turnauksia). Menneen kauden päätteeksi joukkue nousi Ruotsin naisten pääsarjaan. Luonnollisesti Nackalle ja meille on vuosien varrella siirtynyt myös uusia vahvistuksia, joka on aivan luonnollista ajan "etenemisessä".
RuotsiNacka.jpg
Pelissä oli siis vastakkain Ruotsin ja Suomen liigojen nuorimmat jengit. Nackan keski-ikä hieman korkeampi ja heillä oli joku kokeneempikin pelaaja rostrerissa, mutta paljon tuttuja pelaajia vuosien varrelta. Meillä oli reissussa kaksi maalivahtia ja tasan kolme kentällistä, puolukat, mansikat ja mustikat. Lisäksi Nea tuli valmennuksen avuksi.
RuotsiLoisto.jpg
Pelin käynnistyessä huomasti heti että vauhtia ja taitoa kentällä tulisi riittämään. Alunkin perusteella oli ihme, että pelissä tuli lopulta vain kuusi maalia yhteensä. Veskarit olivat molemmissa päissä hyviä ja kyllä Elinda voitti "virkasiskonsa", koska kyllä meidän maalilla pelin aikana oli  enemmän säpinää.. Elindan hyvän pelin lisäksi hyvä viisikkopuolustaminen peittoineen piti vastustajan kahdessa maalissa joka oli hyvä suoritus. Neljä maalia meiltä oli aivan ok suoritus paikkoihin nähden ja pelistä 4-2 voitto ja kova päänahka joukkueelle.
Seuraavana päivänä haaste nousi taas, kun vastustajaksi keväällä naisten Ruotsin mestaruuen voittanut Täby. Peli päästiin pelaamaan heidän uuteen kotihalliinsa ja puitteet pelille oli luonnollisesti hyvät. Nyt tuli vastaan siis "aikuisempi" joukkue, mutta joukkueessa oli myös osalle meidän joukkueesta tuttu pelaaja eli Jenna Taivaloja, joka pelasi Suomen tyttöjen maajoukkueessa ja hän siis 2000 syntynyt.
RuotsiTabyaloitus.jpg
Peli lähti yllättävänkin hyvin käyntiin ja ei oltu missään pahassa pesukoneessa, niinku olisi voinut luulla. Tosin edelliseen päivään verrattuna, vastustajat tulivat vielä pykälän kovemmin iholle ja varsinkaan oman maalin edustalla ei ollut varmasti helppoa vääntää.. Pari erää mentiin numerollisesti tasaisesti, vaikkakin Täby hiukan niskanpäällä pelitapahtumissa olikin. Maalintekijöitä ei raportissa usein huomioida (ne näkee kotisivujemme tilastoistakin) mutta kolme maalia on aina kolme maalia ja maalintekijänä joukkueen kuopus Eerika Koski. Huikea suoritus ja allekirjoittanutkin joutui kolmen maalin jälkeen heittämään hattunsa :)
Ruotsitabypelikuva.jpg
Kolmannessa erässä tahti kuitenkin muuttui.. Heti erän alkuun kylmä suihku ja sitten se oli menoa.. Tähän pystyisi selittelemään että tuli pari loukkia, johon karkasi monella ajatus tai että pitkän reissun kuudes erä oli liikaa tai vastustaja tiivisti peluutustaan tai muuta vastaavaa.. Mutta tosi asia oli se että meillä ei ollut erässä mitään jakoa ja vastustaja vei sitä miten tahtoi ja he tulivat kaikista tilanteista pallon kanssa pois. Aikalisän jälkeen pelasimme vielä normaaliakin rohkeammin ja loimme hyviä paikkoja. Ei mennyt pallo reppuun, mutta hyvän tilanteen jälkeen se oli nopeasti meidän omassa maalissa. Se oli hyvä oppitunti ja uskon että tuon kokemuksen jälkeen tulemme olemaan joskus vielä paljon vahvempia mitä nyt olimme.
Lopputulos vastustajalle 11-6, kun pari maalia saimme itsekin vielä loppuun. Minnie pelasi todella hyvän pelin vaikka 11 maalia omiin menikin.
Alffin kuvat Täby-pelistä: https://photos.app.goo.gl/je1wJVkrgFxe3Jr19
Huikeat kaksi peliä kuitenkin takana nuorelta naisten joukkueeltamme ja jokainen voi olla tyytyväinen omaan suoritukseensa kentällä. Kaksi peliä joista voitto ja tappio maalierolla 10-13 on aika hyvä suoritus! Pelin jälkeen nopsaan paikalliseen hampparipaikkaan syömään ja siitä taas reippaasti julkisilla kohden satamaa..
Matkalla satamaan kerkesi seuraamaan tulospalvelua ja sieltä tuli kuitenkin viikonlopun paras uutinen, sillä seuramme C-tytöt selvittivät tiensä SM-sarjaan!! Koko naisten joukkueen puolesta isot onnittelut C-tytöille!!
Isot kiitokset myös Pietilän Mikalle, kun lähdit kaveriksi koutsaamaan reissulle!! Jokunen sananen päästiin lajista viikonloppuna vaihtamaan :)
Seuraavaksi naiset viettävät lyhyttä leiripäivää tulevana lauantaina. Pelit jatkuvat lauantaina 14.9 kotiareenalla Suomen Cupin toisen kierroksen merkeissä. Tervetuloa katsomaan joukkueen kuntoa kauden ensimmäisissä virallisissa peleissä!
Matti (pahoittelut että tekstit on pötköön ilman kappalejakoa.. Jostain syystä ohjelma ei hyväksynyt erotteluja..)
06.01.2020Joukkueiden kuulumisia!
08.10.2019"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon!
29.09.2019Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus!
21.09.2019Edarin kausi käynnistyy huomenna!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!
07.08.2019Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko!
06.08.2019Loisto Cupin C-tyttöjen ennakko!
05.08.2019Loisto Cupin B-tyttöjen ennakko!
24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!

Siirry arkistoon »