Hieno kausi takana, uusi jo ovella!

Share |
29.04.2018

Kausi 2017-2018 on takana. On aika neljällennelle ja kauden viimeiselle kirjoitukselle..

Kirjoittelen menneestä sekä tulevasta kaudesta. Ensimmäinen kausi itsellä takana tässä roolisa ja ainakin yksi vielä edessä. Monta asiaa pystyy tekemään paljon paremmin mitä nyt, jospa sitä toisella pystyisi parantamaan hieman niitä mitkä eivät vielä nappiin menneet.  Mukavaa vaihtelua N1/A/B junnujen treeneille oli käydä vakituisesti maanantaisin vetämässä E/D tyttöjen treenejä.

Seuran päätöstilaisuudesta on jo viikko, mutta tänään päätettiin vasta viralliset pelit. Nimittäin F-tytöt pelaavat vielä tänään Maskussa kauden viimeiset sarjapelit. Myönnettäköön että äffät ovat jääneet itsellä liian vähälle seuraamiselle kauden aikana, mutta peli näytti ainakin viime sunnuntaina kivasti menneen eteenpäin. Jonille isot kiitokset kun kesken kauden otit joukkueen vastuuvalmentajan tehtävät harteillesi.

E-tytöt voittivat ylialueellisen aluemestaruuden, isot onnittelut pelureille ja taustoille! Hienon kauden päätteeksi joukkue kävi testaamassa Ruotsissa tasoaan turnauksessa ja aivan mukavasti sielläkin oli mennyt. Siellä varmasti oli monenlaista muutakin mukavaa ja ihmeteltävää pelien lisäksi :)

D-tytöillä oli nousujohteinen kausi myös, vaikkei aivan riittänyt kiri ylialuueelliseen loppuhuipentumaan. Kovia likkoja sieltä on myös tulossa SM-ikäluokkiin tulevaisuudessa ja eilen joukkue otti Raumalta turnausvoiton plakkariin. Onnitellaan tässä samalla joukkueen päävalmentajaa Mäkisen Villeä, joka voitti vuoden valmentajan tittelin seurassa! Valmentajataitojen lisäksi nostaisin tässä esille innokkuuden, sillä Ville ei ole koskaan poissa treeneistä. Tämän lisäksi Ville on aina (jos ei ole omia pelejä) seuraamassa seuran naisten sekä A/B-tyttöjen pelit ja hakemassa uusia virikkeitä sieltä.

C-tyttöjä meillä oli tällä kaudella siis vain kourallinen, mutta Wirmon suuntaan kiitokset mahdollisuudesta ottaa heidät ”suojiinsa”.

A/B tytöt mennään pakettina: Molemmista Suomenmestaruus, joten tarviiko enempää sanoja :)  Molemmissa finaalisarjoissa tytöt tappiolla ja sieltä vielä ylös voittoon! Joskus olisi hienoa, kun joku tekisi jostain kaudesta kirjan, sillä niin paljon tapahtuu asioita vuoden aikana.. Joku saattaa kiitellä vain pelaajia ja valmennuskolmikkoa, mutta taustalla on myös älytön määrä muutakin työtä/osaamista. Jojot, huoltajat, tilinkäyttäjät + muu vanhempien osasto.. Tunnelma on välillä kuin tehtaalla, kun hommia on niin monenlaisia ja mitä esimerkiksi vanhempien whatsapp-ryhmästäkin voi lukea.. Ei noi mestaruudet aivan itsestään tule.. Pelurit tosin tekevät sen suurimman työn, mutta hommia siis riittää kaikille.. Iso käsi Timpalle ja Karille myös, "muutamat" messengerin ryhmäviestitkin ollaan kauden aikana lähetelty :)

Kiitetään samalla myös muidenkin joukkueiden taustoja työstä tyttöjen eteen. Varmasti yhtä paljon niissä on hommia, mutta en ole niissä niin ”lähellä” joukkueita joten paljon töitä minulta jää "näkemättä".

N2 taisteli hienosti itsensä kuiville kakkosdivarissa ja sai tärkeän sarjapaikan säilytettyä. Joukkue nousi upeasti jopa pleijarijoukkueeksi, mutta suurin nälkä oli ilmeisesti jo siinä kohtaa saavutettu :) Liian vähän tuli nähtyä  kaudella tämän joukkueen toimintaa, kun pelitkin meni pahasti päällekkäin omien kanssa. Mutta sen mitä näki ja kuuli, niin positiivinen tekeminen joukkuueen toiminnasta tuli mieleen.

ISOT kiitokset joukkueelle hyvästä yhteistyöstä naisten edarin ja vanhempien tyttöjunnujoukkueiden kanssa.

N1 pelasi myös  hyvän kauden, vaikka liigakarsintapaikka jäi harmittavasti vain yhden pisteen päähän. Kausi oli myös naisissa nousujohteinen ja se lupaa hyvää tulevalle kaudelle. Myös Raulilla, Jussilla ja fysiikkavalmentaja Teemulla oli varmasti osuutensa Aan ja Been voitoissa, joten kiitokset myös sinne suuntaan! Lisäksi maalivahtivalmentajat Mikko Merranti ja Hannu Fälden, hienoa työtä!

Vuoden naispelaajan tittelin vei Clara Grönberg ja vuoden tyttöpelaajan tittelin Nea Keihäs, onnittelut! Onnitttelut myös omien joukkueiden palkituille pelaajille!

Tulevan kauden joukkueet ja valmennus alkavat vähitellen hahmottua:

Tulevalla kaudella naisten edustusjoukkue on edelleen todella nuori, joten se yhdistetään A-junnujen kanssa. Joukkue on siten N1/A ja osallistuu naisten divariin ja A-junnujen sarjaan. Joukkueen valmennuksesta löytyy tuttuja nimiä.. Rauli Pätsi , Jussi Ojares, Timo Urhonen ja allekirjoittanut. Tai Jussin jatko riippuu siitä, että saako koulupaikan Turusta. Nykyinen pelaajarunko on jatkamassa ja mielenkiintoisia uusia nimiä pelaajistoon on tuloillaan. Kerrotaan niistä sitten seuraavassa ”postissa”.

B junnut ja naisten kakkonen yhdistävät treenivoimansa tulevalla kaudella ja saadaan hyvä treeninippu. Joukkue on siten N2/B ja he osallistuvat naisten kakkosdivariin ja B-tyttöjen sarjaan. Näin B-tytöillä on mahdollisuus osallistua B-tyttöjen pelien lisäksi naisten kakkosdivarin peleihin. Joukkuetta valmentavat Hanna Markela-Paasi, Ann-Sofie Leppänen ja Henri Halkio.

Tulevalla kaudella saadaan myös C-tyttöjen sarjaan oma joukkue. D-tytöt ja C-tytöt yhdistävät treeniporukkansa ja heidän treeniryhmänsä on siten C-/D-tytöt.
Valmennuksessa on Ville Mäkinen ja Tommi Tuominen.

E-tytöissä hyvää työtä jatkaa Joni Salo-oja ja Elisa Laakso. F-tytöissä päävalmentajana toimii Ville Lintunen ja hänen apurin koulupaikka ei ole vielä ratkennut,
joten jätetään nimi vielä mainitsematta. Lisäksi Ronja Pakarinen ja Johanna Vesanen ovat näissä nuoremmissa junnuissa tärkeänä apuna.

Joukkueiden valmennusryhmät näyttävät hyviltä ja iloisin mielin uuteen kauteen! Vielä parin koutsin kanssa neuvotellaan jatkosta. Jos haluat pelipaikkaa jostain joukkueesta, niin tiedustele siitä minulta tai ota yhteyttä suoraan joukkueen valmentajiin.11.-12.8 kannattaa merkata kalenteriin Loisto Cup. Silloin järjestetään todella iso ja kovatasoinen turnaus Turussa, johon tulee kärkiryhmät A, B ja C ikäluokasta Suomesta.
Ja ompa kyselyjä tullut ulkomailtakin turnaukseen..

D-tytöt menevät vielä Vierumäen turnaukseen toukokuussa ja heinäkuussa Loisto osallistuu Prahan turnaukseen G18 sarjaan.

Niin ja jos haluaa nähdä miten jalkapallo tottelee säbätyttöjä, niin kannattaa käydä kurkkaamassa naisten piirisarjan pelejä juhannukseen asti.. Ensimmäisestä pelistä 3-1 häviö, mutta toinen puoliaika oli jo todella lupaava.

Niin ja Nealle+Suomelle vielä tsempit tyttöjen MM-kisoihin!

Iso kiitos kaikille tyttö- ja naispuolen osallisille henkilöille ja varsinkin kaikille pelureille! Hyvää kesää!

Matti Pienihäkkinen

050-5387684

24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!
05.05.2019Loiston tyttöjä U19 kesäleirille!
30.04.2019Eeva ja Henrika Latviaan U-16 maajoukkueen mukana
15.04.2019Loiston A-tytöille upeasti suomenmestaruus!!
05.04.2019Loiston naisilla hyvät näkymät tulevaan kauteen!
27.03.2019A-tyttöjen välierävastustajaksi Pirkat, sarja käyntiin lauantaina!
25.03.2019A-tytöt upeasti välieriin!!
18.03.2019A-tyttöjen puolivärivastustajaksi rakas Wirmo naapurista!
05.03.2019Ennakko - Loisto vs LosB klo 19!
26.02.2019Suomen Cupin päätös: Loisto vs. Kapa-65

Siirry arkistoon »