Loisto Cupin ennakot!

04.08.2018

C-tytöt

Classic

Classicin C-tyttöjen runko on pysynyt kasassa jo vuosia ja se näkyy joukkueen pelissä. C-peleihin lähteekin edelleen nuori, mutta kuitenkin kokenut joukkue jolla on jo reilusti rutiinia kovista sarjapeleistä. Viime kaudella CSM pelit päättyivät playoff-karsintavaiheeseen ja tällä kaudella tavoitteet on nostettu vähintään suoraan playoff-paikkaan. Sitä ennen täytyy tietysti yrittää lunastaa sarjapaikka karsinnoissa ja Loisto Cupista saatavat kovat pelit palvelevatkin erinomaisesti karsintoihin valmistautumista.

Harjoituksissa on keskitytty erityisesti maalintekoon ja hyökkäyspelin kehittämiseen. Nähtäväksi jää, saadaanko jo Turussa nauttia entistä tehokkaammasta ja yllätyksellisemmästä Classicista. Joukkue on myös panostanut entistä enemmän fysiikkaharjoitteluun, joten kaksinkamppailuista Tampereen tytöt selvinnevät voittajina

Seuraa näitä: kesäkuun talenttileirillä joukkueen tytöt olivat vahvassa vireessä. Jenna Pesonen, Janina Rinne ja Liisa Kaihua valittiin all stars-kentällisiin ja Tanja Parviainen pokkasi 05-tyttöjen MVP:n palkinnon.

Erä Viikingit

Joukkue perustettiin huhtikuussa avointen harjoitusten kautta. Seuran C-tyttöjen edelliskauden edustusjoukkueesta kasvoi kolmea pelaajaa (mörköketju) vaille kaikki B ikäluokkaan. Mörköketjun lisäksi pelaajia tuli joukkueeseen edelliskauden EräViikinkien C-akatemia joukkueesta, EräViikinkien D-tyttöjen joukkueesta, sekä yksi pelaaja SB Vantaasta, yksi Tikkurilan Tiikereistä ja yksi ÅIF:sta.

Joukkuetta valmentaa päävalmentaja Ville Turusen ympärille rakentunut tiimi, jossa M-teamista tullut Mikko Laine sekä pitkäaikainen Erä-/EräViikinki -taustainen Janne Juote. Maalivahtien valmennuksesta vastaa peliuraltansa valmennustehtäviin siirtynyt huippumaalivahti Liisa Kokkonen.

Joukkueen kilpailullisena tavoitteena on pääsy SM-sarjaan ja menestyminen siellä. Tärkeimpänä tavoitteena on pelaajien kehittyminen ja urheilijapolulla liikkeelle pääseminen. Pyrimme panostamaan valmentautumisessa toiminnan laatuun niin taidollisesti, fyysisesti, psyykkisesti kuin pelillisestikin.

Joukkueen kesän ajan harjoittelussa on ollut hyvä tekemisen meininki ja kehittymistä on tapahtunut jo pienessäkin ajassa. Joukkueeseen on kasvanut hyvä henki ja hymy on jokaisessa harjoituksessa läsnä.

Seurattavat pelaajat: MVP hyökkääjä Nea Nupponen, tulevaisuuden peluri maalivahti Vera El-Debei.

 

FBC Turku

Kauden 2018/2019 FBC Turun C-tytöt koostuvat 2004-2008 syntyneistä tytöistä. Joukkueen rungon muodostavat vielä tällä kaudella D-tyttöjenkin sarjaa pelaavat 2006-2007 syntyneet tytöt. Muutamia 2004 syntyneitä "omia" tyttöjä on myös palannut joukkueeseen. Loistocupissa on joukkueen ensimmäiset yhteiset pelit c-tytöissä. Loistocupissa haetaankin kokoonpanoa ja kentällisiä tulevaan sm-karsintaan.

Joukkue on siis varsin nuori ja kokematon c-tyttöjen sarjaan, mutta taatusti loppuun asti taisteleva ryhmä. Omaa pelitapaa ei oikein vielä ole päästy harjoittelemaan, mutta eiköhän se pelien myötä kehity eteenpäin. Joukkue on nuoresta iästään huolimatta liikkuva, mutta kokemattomuus saattaa näkyä joissakin ratkaisuissa kentällä. Vauhtia pitäisi joka tapauksessa peleistä löytyä.

Kesäharjoittelua on pääasiassa keskittynyt fysiikan kehittämiseen ja sitä onkin ensimmäistä kertaa tehty myös fysiikkavalmentajan johdolla.

Joukkue on varsin tasainen, eikä ketään pelaaja voi tai kannata nostaa enempää esiin. Tietysti voi huomioida, että joku pelaaja saa pelata tulevalla kaudelle myös E-tytöissä ikäänsä puolesta.

Grik/NS

Ei joukkueen omaa esittelyä

Josba

Joukkue päätti viime kauden hyvin. Keväällä joukkue ylsi Mikkelin ESE-turnauksessa sekä Tampereen TFT-turnauksessa finaaleihin, häviten kuitenkin ESE:ssä NST:lle ja Tampereella Steelersille.

Tämän kauden tavoitteeksi asetettiin pääsy C-tyttöjen SM-sarjaan. Kesä on kulunut fysiikkatreenien merkeissä ja elokuun alussa joukkue suuntaa Loisto Cupiin Turussa. Sieltä saadaan suuntaviivoja joukkueen iskukyvystä.

Josban vahvuutena on vahva -05 ikäluokka, joka oli isossa roolissa jo menneellä kaudella Josban C-tytöissä. Pääsy Play off -karsintoihin jäi vain yhden pisteen päähän, kun runkosarjan viimeisessä ottelussa Sb Heinolaa vastaan Josba C-tyttuli kirvelevä 4-3 tappio. C-tyttöjen ryhmästä 7 tyttöä valittiin kesäkuun FBA:lle ja Talenttileirillä oli puolestaan 9 tyttöä eli suurin piirtein puolet joukkueen pelaajista.  

Joukkueen avainpelaajiin lukeutuu ikäluokkansa kärkimaalivahteihin kuuluva Susanna Tiainen. Puolustuspään lujaa laukova Jenna Jolkkonen ratkaisi joukkueelleen finaalivoiton Talenttileirillä viimeistelemällä ratkaisevan rangaistuslaukauksen. Hyökkääjä Silja Kuusela voitti selvästi C- ja D-tyttöjen sisäisen pistepörssin Josbassa ja tehtaili kovat tehopisteet Talenttileirillä. Tutkaparina Siljaa säestää nopea Annika Kettunen, ja Talenttileirin finaaliottelussa molemmat tytöt tehtailivatkin hattutempun. Sama duo komeili TFT-turnauksenkin pistepörssin kärkisijoilla.

Josba luottaa naisvoimaan: niin laji- maalivahti- kuin fysiikkavalmennus hoituvat tulevalla kaudella naistiimillä. Yksi valmentajista, Johanna Turpeinen, on mukana myös 06--07-tyttöjen FBA:lla kuin myös Floorball Talentilla -05 tyttöjen ikäluokassa.

NST

NST-Lappeenrannan Loisto Cuppiin osallistuvan joukkueen runko on pelannut jo vuosia yhdessä, aloittaen taipaleensa pääkaupunkiseudulla pelatuista tyttöjen turnauksista. Pelkästään ensimmäistä tehtyä maalia saatiin odottaa useiden pelien ajan, mutta sen jälkeen tunnollisesti harjoitelleet tytöt ovat edenneet tasaisesti askel kerrallaan ja nyt mukana siis ensimmäistä kertaa Loisto Cupissa. Alkutaipaleilla oli myös vaikeuksia löytää tyttöjoukkueita joita vastaan pelata, joten liiton sarjoissa pelit aloitettiin saman ikäisten poikien sarjassa ja sieltä tarttui mukaan sopivasti kovuutta otteisiin.

 Muita turnauksia olemme kiertäneet pääasiassa Lappeenrannan lähialueilla ja niistä on tarttunut tasaisesti myös kotiinviemistä pokaalien muodossa. Nyt tulemme hyvällä itseluottamuksella ja toki pientä jännitystäkin on ilmassa siitä, että millaisia vastuksia muualta Suomesta löytyy.

 Olimme mukana viime vuonna C-tyttöjen SM-karsinnoissa, toki voittamaan lähdettiin, mutta joukkueen runko oli tuolloin lähes kokonaisuudessaan vielä D-ikäisiä. Paikka SM-sarjassa jäi haaveeksi, mutta kokemus oli arvokas, sillä tytöt näkivät mitä vaaditaan, että SM-sarjapaikka saavutetaan. Tämän vuoden karsinnat mielessä pelasimme viime kaudella B-tyttöjen ylialueellista sarjaa, jotta saisimme mahdollisimman kovia pelejä ja kausi olikin siinä suhteessa erittäin onnistunut. Joukkue kasvoi kauden aikana valtavia harppauksia ja siinä sivussa tarttui mukaan D-tyttöjen ylialueellisen sarjan mestaruus kauden saldon näyttäessä pelkkiä voittoja.

Turkuun tulemme hakemaan kovia pelejä ennen syyskuun alussa häämöttäviä SM-karsintoja ja Loisto Cup on siihen varmasti paras mahdollinen paikka. Koska joukkueen selvänä tavoitteena on päästä SM-sarjaan, niin Turussa pelattavat antavat hyvää suuntaa siihen missä joukkue menee.

Seurattavia pelaajia:

 Miisa Turunen: Ei liene yllätys kenellekään, että Miisa on NST:n seurattavien pelaajien listalla. Tehnyt valtaisia määriä maaleja kaikkialla missä on pelannut ja jaksaa hämmästyttää tyttösalibandyn seuraajia esityksillään pelistä toiseen.

 Puolustajakaksikko Hertta Härkönen - Siiri Tuutti: Siinä missä Miisa on joukkueen maalitykki, niin kaksikko Hertta ja Siiri ovat joukkueen puolustuksen tukipilarit ja avauspelaamisen aivot. Pallollisesti varmat pelurit rytmittävät joukkueen pelaamista niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin.

OLS

OLS C-tyttöjen joukkue koostuu 20 motivoituneesta, taitavasta ja iloisesta pelaajasta Pohjois-Suomen alueelta. Joukkueen runko on pysynyt kasassa jo vuosia ja vuosittain muutamia uusia pelaajia on aina liittynyt mukaan joukkueeseen. Menneellä kaudella joukkue pelasi C-tyttöjen SM sarjaa ja tämä on tavoitteena myös tulevalla kaudella 2018-2019.

Loisto Cupista joukkue lähtee hakemaan hyviä, kovia ja tasaisia pelejä ennen Jyväskylän SM karsintoja. Turnauksen ensisijainen tavoite on kehittää omaa joukkuepelaamista haluttuun suuntaan ilman tulostavoitteita. Valmennuksen toive on, että turnaukselle asetetut teemat näkyvät, kehittyvät ja toteutuvat itse peleissä, jolloin myös lopputulokseen voidaan varmasti olla tyytyväisiä.

Joukkueen yksi suurimmista vahvuuksista on pelaajien tasaisuus ja tähän mennessä pelatut pelit ovat osoittaneet sen, että liikkeelle saadaan aidosti kolme vahvaa kentällistä. Näin ollen yksittäisen kenttäpelaajan nimeäminen on aika turhaa ja on parempi nostaa esiin joukkueen maalivahti. Tulevalla kaudella OLS maalia vartioi Kemistä siirtynyt Eevi Hast, joka kentän viimeisenä lukkona antaa joukkueelle aina mahdollisuuden voittoon.

 

O2-Jyväskylä

O2:n C-tytöt koostuvat pääsääntöisesti vuonna 2004- ja 2005-syntyneistä pelaajista, jotka ovat pelanneet yhdessä pitkään. Lisäksi joukkueessa on muutamia potentiaalisia vuonna 2006-syntyneitä pelaajia ja yksi 2007-syntynyt pelaaja. Joukkue onnistui viime vuonna nappaamaan nuorella joukkueellaan paikan C-tyttöjen SM-sarjasta, mutta sijoitus sarjassa oli viimeinen eli 10. Tällä kaudella joukkue on lähes entisellään, sillä vain muutamia pelaajia on siirtynyt seuran B-tyttöihin.

Kaudella 2018-2019 joukkue hakee jälleen paikkaa C-tyttöjen SM-sarjaan, joka onkin joukkueen ensisijainen tavoite. Sarjapaikan selvittyä joukkue miettii seuraavat tarkemmat tavoitteet. Vielä sijoitus- tai sarjapaikkaa tärkeämpi tavoite on jokaisen yksilön kehittyminen, valmiuksien luominen tuleviin pelivuosiin ja urheilullisen elämäntavan omaksuminen. Joukkue harjoittelee Jyväskylän alueella 3-4 kertaa viikossa.

Joukkueen vahvuudet ovat erinomainen joukkuehenki ja yrittelijäisyys. Joukkueessa on paljon potentiaalisia ja hyvin harjoittelevia pelaajia kaikissa ikäluokissa, mutta suurimmat odotukset kohdistuvat joukkueen 2004-syntyneisiin pelaajiin ja erityisesti FBA:ssa mukana oleviin Siiri Katalkiniin, Milja Tuomisaloon ja Kerttu Aroon (mv). Lisäksi kannattaa seurata, kuinka joukkueen nuoret ja osin vielä pienikokoiset pelaajat taistelevat isompien joukossa.


Pelicans

Pelicans C-tyttöjen joukkueesta lähtee Loisto Cup:iin pelaamaan 21 tyttöä. Joukkue on suurinpiirtein tässä kokoonpanossa pelannut toukokuusta lähtien. Joukkueeseen on viime kauden jälkeen saatu uutta verta sekä valmennukseen, että pelaajapuolelle lähikunnista.

Joukkue pelasi viime kaudella D-tyttöjen Kaakkois-Suomen aluesarjassa, sijoittuen toiseksi.

Savo-Karjala / Kaakkois_Suomen loppuhuipentumassa sijoituimme neljänneksi. HFC-turnauksessa saimme 4. sijan ja Särkänniemi Cupissa 2. sijan.

Joukkue lähtee SM-karsintoihin hakemaan kokemusta kovista peleistä, ja tavoitteena ensi kaudelle on sijoittua lohkon kolmen parhaan joukkoon ja saada tietämys valtakunnallisesta sijoituksesta.

Loisto Cup toimii hyvänä valmistautumisena tulevaan kauteen tarjoamalla kovia pelejä, ja se mahdollistaa vielä viimeisten pelaajakokemusten tekemisen ennen SM-karsintoja.

Pelaajia ei haluta nimetä erikseen, koska joukkueena voitetaan tai hävitään yhdessä.

PoVo

Iloinen tervehdys PoVo-tyttösalibandyjoukkueelta!

PoVo-joukkue on muodostettu keväällä 2018 kahdesta Pohjois-Suomen D-tyttöjen aluesarjan kärkijoukkueesta, Haukiputaan Heitosta ja SBT Torniosta. Viime kaudella SBT Tornio voitti Pohjois-Suomen D-tyttöjen aluesarjan kultaa ja Haukiputaan Heitto hopeaa muiden sarjan joukkueiden jäädessä kauaksi taakse. Joukkueessa pelaa 20 C-tyttöä (synt. 2004-2006), kummastakin perustajajoukkueesta 10 pelaajaa. Pelaajat ovat sitoutuneita lajiin ja heidän tavoitteensa on korkealla. Joukkueessa on useita FBA-maajoukkuetiekasvatteja sekä Floorball Talentteja. 

Joukkue osallistui ensimmäiseen turnaukseensa viime keväänä Oulu Cup:ssa, jossa PoVo pelasi poikien sarjassa ja sijoittui ansiokkaasti kuudenneksi hävittyään tiukasti kuolemanvälierän. Tytöt saivat kovasti huomiota taitavuudellaan ja vauhdikkaalla pelitavallaan ainoana tyttöjoukkueena kovassa poikien sarjassa. 

Nyt alkavalla kaudella joukkue on suunnitellut kiertävänsä Suomessa ja Ruotsissa eri salibandyturnauksissa. Kesän aikana joukkue on harjoitellut kotijoukkueen treenien lisäksi yhdessä tiiviisti vuoroin Haukiputaalla ja vuoroin Torniossa, jotta pelilliset asiat saadaan hitsattua yhteen. Joukkue tulee Turkuun Loisto Cup:iin mittaamaan tasoaan SM-sarjan joukkueisiin nähden. Tulevaisuus näyttää, missä pinkit PoVo-tytöt tullaan näkemään jatkossa.

PSS

Porvoon Salibandyseuran C-tytöissä harrastaa salibandyä n. neljäkymmentä vuonna 2004-05 syntynyttä tyttöä. Noin kymmenen vuonna 2006 syntynyttä tyttöä hakee myös pelipaikkaa C-tyttöjen kilpajoukkueista. Tytöt harjoittelevat kahdessa ja pelaavat kolmessa tasoryhmässä (edustus, kilpa ja haastaja). Loisto Cupiin osallistuva joukkue koostuu edustus- ja kilparyhmän tytöistä. Loiston järjestämä kovatasoinen kutsuturnaus on tytöille mainio paikka antaa näyttöjä Hämeenlinnassa järjestettävään karsiSM-karsintaturnaukseen, josta selviytyminen SM-sarjaan on joukkueen ehdoton ykköstavoite alkukauteen.
Mainiosti sujuneen kauden jälkeen, Loisto Cupiin osallistuvat pelaajat ovat harjoitelleet kevään ja kesän hyvin osallistuen koko joukkueella kahdelle FBA-leirille. Edelliskaudella keltamustat voittivat eteläsuomen aluemestaruuden D-tytöissä toista vuotta peräkkäin ja joukossa on myös tyttöjä jotka saivat hopeamitalit C-tyttöjen valtakunnallisessa SM-sarjassa. Osa tytöistä olivat myös keväällä mukana B-tyttöjen SM-sarjan Playoff-karsinnoissa.

Tulevalla kaudella PSS hakee C SM-sarjapaikkaa, ja lisäksi pelataan eteläsuomen kilpasarjaa, sekä B-tyttöjen eteläsuomen aluesarjaa kahden joukkueen voimin. Menestystä halutaan myös tällä kaudella, ja sitä lähdetään hakemaan myös Loisto Cupista.

SBS Wirmo

Kauden 2018/2019 SBS Wirmon C-tytöt koostuvat 2004-2006 syntyneistä tytöistä, joilla tavoite kuluvalla kaudella on pelata jälleen C-tyttöjen SM-sarjaa. Loistocup toimii hyvänä harjoitusturnauksena kokoonpanojen testaukseen tulevia karsintoja varten.

Joukkueen valmennus on pysynyt viime kaudesta samana ja joukkueen rungon 04-syntyneet pelanneet useamman vuoden yhdessä. -05 syntyneet ovat olleet ringissä mukana kolmisen vuotta. Joukkueessa on myös useita kevään C-tyttöjen SM-kultamitalisteja.

Joukkueessa on nopeita tyttöjä ja Wirmo pyrkiikin pelaamaan luovaa ja vauhdikasta salibandya, jossa tilanteet pelataan aina loppuun asti. Kesäharjoittelussa on keskitytty nopeuden ja ketteryyden lisäämiseen ja lajiharjoittelu aloitettiin heinäkuun alussa.

Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyviä ehjiä pelejä, vaikkakin kauden tässä vaiheessa ketjujen rakentaminen ja pelitavan sisään ajaminen tulevia SM-karsintoja varten on ykkösasiana. Valitettavasti pitkäaikaiset loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet tätä työtä.

Tasaisessa joukkueessa on monia pelaajia joita kannattaa seurata, joten on turhaa tässä vaiheessa alkaa erikseen nimiä luetella.

C-tytöjen sarjan veikkailua:

C-tyttöjen sarja on erittäin mielenkiintoinen ainakin kahdesta syystä. Toinen syy on se että turnaus on erittäin kovatasoinen, kun varmasti vähintään Suomen kuuden kärki on turnauksessa mukana. Ja ei olisi iso yllätys jos keväällä 2019 C-tyttöjen SM-sarjan puolivälieräjoukkueiden nimet olisivat myös Loisto Cupin osallistuvien joukkueiden listalla.Toinen mielenkiintoinen seikka on se että koskaan ennen ei Loisto Cup ole "levinnyt" missään sarjassa maantieteellisesti näin laajalle. Joukkueita on mm. Torniosta, Lappeenrannasta, Oulusta, Joensuusta, Jyväskylästä jne.. Veikkaaminen onkin jälleen aika arpapeliä, mutta heitetäänpä finaalipariksi SBS Wirmo ja Classic.

Porvoota olisi ollut myös helppo veikata perinteisesti, mutta joukkue testailee vielä ennen karsintoja sen verran paljon, että tie finaaliin katkeaa välierissä. Oulun tytöt myös kurkottavat lähelle finaalia, mutta välierissä tulee niukka tappio. Wirmo voitti Loisto Cupin vuosi sitten ja keväällä vielä kaupanpäällisiksi Suomen mestaruuden. Helpolla ei silti finaalipaikka tänä vuonna Loisto Cupissa tule, mutta Eerika Kosken ja Ronja Niemen pelaaminen turnauksessa C-tyttöjen mukana auttaa kääntämään turnauksessa tarvittavat pelit Mynämäen eduksi ja tie finaaliin kutsuu. Classicin naisilla on pelaajapuoli ollut miinusmerkkinen, mutta junnuissa taas vahvasti plussan puoleinen. Jo ennestäänkin vahvat C-tytöt menevät ehkä hiukan yllättäen finaaliin asti. Vai voittaako sittenkin Ervi?

PoVo.jpg

Tässä turnauksen pohjoisin joukkue eli PoVo! Kiva saada turnaukseen pohjoisen voimaa!

B-tytöt

Classic

Classicin B-tyttöjen joukkue koki suuria muutoksia keväällä vanhan kauden vaihduttua uuteen. Joukkueen runkopelaajiin kuuluneet 01-syntyneet tytöt siirtyivät A-tyttöjen vahvuuteen ja toisaalta joukkue sai runsaasti uusia pelureita seurasiirtojen myötä. Kaiken kaikkiaan koossa on todella taitava ja iskukykyinen ryhmä, joka koostuu tasaisesti 02-04-tytöistä. Vaikka taitoa ja talenttia joukkueesta löytyykin, on mielenkiintoista nähdä, kuinka nopeasti uusi ryhmä hitsautuu yhteen ja löytää pelitapansa.

Joukkueen tavoitteet ovat SM-sarjassa. Pelaajistolla on paljon kokemusta niin C, B kuin A-tyttöjen SM-peleistä aiemmilta kausilta, joka antaakin hyvän pohjan syksyn karsintoihin. Sekä hyökkäys-, että puolustuspäähän löytyy valmennukselle paljon eri vaihtoehtoja, joista palapeliä on hyvä rakentaa eteenpäin.

Seuraa näitä: Joukkueen on helppo luottaa maalivahtikaksikkoon Emilia Hietikko ja Laura Lankinen, jotka napsivat palloja eleettömän varmasti ja kovalla prosentilla. Helmi Hirsimäen ja Aada Siron johdolla puolustuksesta löytyy niin liiga-, kuin maajoukkuekokemusta. Vastustajat saavatkin tehdä täyden päivätyön yrittäessään saada reikäpallon Classic-maaliin.

Loisto

Loiston B-tytöt olivat toukokuussa uuden tilanteen edessä, kun joukkueesta vaihtui yli puolet pelaajista ja uusia pelaajia tuli useammastakin uudesta seurasta. Myös joukkueen valmennus uusiutui täysin. Tällä kaudella näemme nälkäisen, taistelevan ja kehittyvän joukkueen.

Loisto-Cup onkin suurimmalle osalle uusi kokemus kentällä tai sen laidalla, mutta olemme kuulleet siitä pelkkää hyvää. Turnaus toimii hyvänä treeninä kahden viikon päästä oleviin karsintoihin.

Northern Stars

Northern Stars B-tytöt muodostettiin huhtikuun lopussa, kun B-tyttöjen joukkueen 2002-syntyneet pelaajat siirtyivät vanhemmaksi B-tyttöjen ikäluokaksi ja Northern Starsin C-tyttöjen SM-sarjassa hyvin menestynyt 2003-ikäluokka nousi B-tyttöihin. Seuran B-tyttöjen valmennukseen liittyi myös kaksi kokenutta valmentajaa kun B-tyttöjen valmennuksessa kaudella 2017-2018 ollut John Liljelund siirtyi vastaamaan seuran Naisten edustusjoukkueen valmennuksesta. Tommi Turusen ja Jakke Aromaan valmentamassa joukkueessa on pitkälti kesään asti käyty perusasioita lävitse ja tekniikan ja pelin rakenteiden kautta on rakennettu B-tyttöjen perusvalmiuksia kohden kautta 2018-2019.

 Northern Starsin ikäluokkaan kuuluu yhteensä 25 pelaajaa ja koko harjoitusringissä on yli 30 pelaajaa kun mukaan lasketaan B-tyttöjen kanssa harjoittelevat seuran muut juniorit. Näin ollen lisäpelejä oman B-tyttöjen sarjan kautta haetaan myös nousevalla kaudella 2018-2019 A-tyttöjen 1.divisioonan peleistä, joissa seuran juniorit pelaavat yhdistelmäjoukkueena sipoolaisen ÅIF: kanssa. Yhteiset harjoitukset ovatkin olleet vauhdikkaita.

 Kaudella 2018-2019 keskitytään seuran B-juniorien viemiseen eteenpäin niin joukkuepelaamisen osalta, vaikka tärkein fokus on pelaajien henkilökohtaisen tekemisen tukeminen. Uusia liikerakenteita ja liikelaajuuksien rakenteita pyritään kehittämään kehonhallinnalla. kehonhallintaa puolestaan harjoitetaan ITF Taekwon-Don avulla ja kaudella 2017-2018 alkanut kokeilu onkin tuottanut jo mitattavissa olevia tuloksia.

 Joukkueen pelaajistossa on useita FBA Maajoukkuetiellä United-joukkueissa pelaavia pelaajia. Maalivahtiosastolla Northern Starsin B-tytöillä on kolme tasavahvaa maalivahtia ja puolustuslinjassa vaikuttaa vahvoja pallollisia pelaajia kuten Hilda Stenvall (2002), Jasmine Hammarberg (2003) sekä Sandra Fredman (2003). Vastustajan maalilla hankaluuksia aiheuttaa Venla Airaksinen (2003). Northern Starsin B-tyttöjen joukkue on tasavahva ja yllätysvalmis joukkue, joka onnistuessaan pystyy haastamaan monet kärkijoukkueet.

Pirkat

 Pirkkain AB-tyttöjen joukkueessa pelaa kaudella 2018-19 reilut 30 pelaajaa, joista noin kaksi kolmasosaa on B-ikäisiä tai nuorempia. Joukkueeseen tuli keväällä kuusi uutta tyttöjunioria useammasta eri ilmansuunnasta. Joukkue tekee tiivistä yhteistyötä naisten edustuksen 1. divarijoukkueen kanssa ja tulevalla kaudella edustuksessa nähdäänkin paljon juniori-ikäisiä pelaajia. AB-tyttöjen tavoitteena on saavuttaa sarjapaikat sekä A- että B-tyttöjen SM-sarjoissa tulevalla kaudella.

PSS

Ei joukkueen omaa esittelyä

 

SB-Pro

SB-Pron B-tyttöjen joukkue on käytännössä viime kauden C-tytöissä SM-pronssia pelannut ryhmä, johon on pari uutta pelaajaa liittynyt kesän alussa mukaan. 

Kokemusta B-ikäisten sarjasta joukkue sai jo viime kaudella, kun se pelasi Etelä-Suomen Kilpasarjaa ja eteni jopa BSM-playoffkarsintoihin saakka, jossa tie lopulta katkesi vasta LaSB/RSS Panthersia vastaan viimeisessä vaiheessa. 

Kaikkiaan joukkue muuten pelasi päättyneen kauden aikana komeat 100 ottelua C- ja B-tytöissä, jonka lisäksi usealle pelaajalla tuli lisäpelejä vielä naisten II ja III -joukkueissa. 

Jo edelliskaudella yli puolet pelaajista oli auttamassa seuran silloisia B-tyttöjä SM-sarjassa, joten kokemusta on saatu vanhemman ikäluokan peleistä varsin runsaasti. Siksi alkavan kauden ottelut käytännössä monesti 1-2 vuotta vanhempia vastaan eivät etukäteen näitä tyttöjä enää oikein jaksa jännittää - pelaavathan he tukisarjana tulevalla kaudella myös A-tyttöjen I-divaria. 

Toukokuisesta HJC-turnauksesta tytöt hakivat pronssiset mitalit ja päättivät näin taipaleensa C-ikäluokassa komeasti. Kevään ja kesän harjoitusjakso on sujunut hyvin ja tavoitteiden mukaisesti. Kesä- ja elokuun FBA/Maajoukkuetie-tapahtumissa B- ja C-ikäisissä joukkueesta on mukana kaikkiaan yhdeksän pelaajaa.

Varsinainen pelikauden syyskauden startti saadaan taas elokuisessa Loisto Cupissa. BSM-karsinnat ovat edessä 25.-26.8. ja A-lohkon pelit pelataan Seinäjoella, jossa aiemmin ei olekaan päästy vierailemaan. 

Kausi 2018-19 on ennenkaikkea pelaajakehittämisen ja joukkuepelin opettelemisen kausi - varsinaisia menestymistavoitteita ladataan enemmän sitten taas seuraavalle kaudelle, joka joukkueen ikärakenne huomoiden on varmasti tulevaa kautta tuloksellisesti vahvempi. 

Tasaisesta joukkueesta ei tällä kertaa etukäteen nosteta erikseen yksittäisiä nimiä seurattavaksi. Sen sijaan voidaan kyllä mainostaa, että taitoa ja osaamista löytyy niin maalikehikon suulta, puolustuskalustosta kuin hyökkäysarsenaalistakin ;-)

SBS Wirmo

SBS Wirmon b-tytöt harjoittelevat tavoitteenaan lunastaa sm-karsinnoista paikka sarjaan. Pienen kesätauon jälkeen ollaan taas harjoiteltu yhdessä vanhemman ikäluokan kanssa tiivisti.

-Loisto Cup palvelee erinomaisesti sm-karsintoja. Saamme alle kovia pelejä ihan kärkijengejä vastaan. Menestys turnauksessa olisi tietysti mukava bonus, mut tärkeämpää on viedä peliä eteenpäin ottelu ottelulta, miettii päävalmentaja Mika Pietilä.

Materiaali on pysynyt viime kauteen nähdek suhteellisen samana. Pari tyttöä kasvoi ikäluokasta ulos ja omista c-tytöistä nousi muutama vahvistus tilalle. Ulkopuolelta joukkuetta vahvistamaan tuli Emilia Kurppa Tepsistä.

-Kyllä meillä on lähtökohtaisesti tosi hyvä jengi. Duunia pitää tietysti tehdä lujaa,ei tämä valmiiksi tule varsinkaan tässä kohtaa kautta. Uudet tytöt ovat tulleet hyvin mukaan ja tunnelma kauden alla on odottava, lisää valmentaja Eemi Varjonen.

 

Steelers 

Steelers B-tytöt tulevat LoistoCupiin hakemaan kovia pelejä ja mittaamaan tasoa missä B-tyttöjen kärkijoukkueet tällä hetkellä menevät. Tulemme mukaan laajalla pelaajamateriaalilla noin 19-22 pelaajaa on mukana peleissä. Tarkoituksena on kokeilla eri koostumuksia ja viritellä joukkuetta SM karsintoihin, pelaajille tämä turnaus on tärkeä näyttöpaikka, kun joukkuetta valitaan karsintoihin. Emme lähde hampaat irvessä kahdella kentällisellä hakemaan turnausvoittoa vaan luotamme omaan tekemiseemme ja tulemme antamaan kaikille pelaajille peliaikaa. Osa pelaajista on tässä turnauksessa A-tyttöjen mukana, mutta jos aikataulut antavat myöden saatetaan myös näitä pelaajia nähdä B-tyttöjen peleissä. Steelers B-tytöt ovat harjoitelleet toukokuusta alkaen 4 kertaa viikossa, uutena kesäharjoitteluun otettiin mukaan Crossfit ja sitä on tehty kaksi kertaa viikossa,  heinäkuu latailtiin akkuja ja pidettiin omatoimijaksoa. Osa pelaajista oli heinäkuussa mukana myös Prahassa turnauksessa, jossa voitettiin neljä peliä ja hävittiin niukasti ruotsalaiselle Hovlätts Ik:lle 1-3 ja pudottiin jatkosta, ajoittain tyttöjen pelaaminen näytti tässä turnauksessa todella hyvälle. Hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä tullaan Loistoon ja toivotaan ettei ole ihan yhtä saunamaiset olosuhteet kuin viime vuoden peleissä.

Jos kehuttiin C-tyttöjen sarjan tasoa, niin kyllä B-tytöt pystyvät tähän vastaamaan samalla mitalla! B-tyttöjen sarjasta on helppo tehdä yksi veikkaus: B-tyttöjen sarjassa tullaan pelaamaan MONTA tasapeliä/todella tiukkaa peliä. Turnauksen kotijoukkue Loisto lähtee monen mielestä hieman yllättäen turnaukseen haastajana ja isompien kiusaajana. Arvokasta kokemusta tulee myös joukkueen uusille pelaajille kovista peleistä ja tämä on kuin rahaa laittaisi pankkiin karsintoja ajatellen. Finaaliin... Siellä pelaa ehkä hieman yllättäen Steelers ja PSS.. Steelerssillä on ollut ennenkin hyviä ryhmiä turnauksessa, mutta kompastuminen on tullut jossain kohtaa turnausta. Nyt sellaista ei nähdä ja joukkue etenee finaaliin. Porvoon A-tytöt eivät päässeet osallistumaan turnaukseen, joten joukkueella on käytössä kaikki B-ikäiset pelurit joten matka taitaa finaaliin edetä.. Todennäköisesti Wirmo näyttää miten veikkaus menee täysin pieleen ja voittaa B-tyttöjen sarjan ;)

A-tytöt

Loisto

Loiston A-tyttöjen joukkue on tulevalla kaudella miltei sama kuin naisten edustusjoukkue, joten harjoitustapahtumat ovat luonnollisesti kaudella yhteiset. Uusia pelureita joukkueessa on Kapasta tullut Henrika Maikola, tepsistä tulleet Katariina Kankaanpää ja Michel Ekholm ja finaalivastus Pelicanseista siirtyvä Vilma Vastamäki. Eli nostetaan seurattaviksi pelaajiksi joukkueestamme joukkueen uudet kasvot! Vilma ei valitettavasti pääse paikalle ja Katariinan kanssa vielä mietitään että pelaako aan vai been mukana turnauksessa. Yksi iso menetys koettiin myös siirtomarkkinoilla, kun Mila muuttaa Tampereelle (Pirkat). Lisäksi Nea ja Sini (todennäköisesti ei) eivät ole vielä pelikunnossa, joten isoja saappaita on täytettävänä.

Tavoitteena luonnollisesti turnauksessa on saada joukkueen peliä eteenpäin kohden SM-karsintoja ja pelipaikkojen testailua varmasti myös luvassa. SM-karsinnoista tavoitteena on edetä itse sarjaan, mutta nöyränä lähdetään mestaruudesta huolimatta karsintoihin, sillä yhtenä viikonloppuna voi tapahtua mitä vain. PSS:n A-tytöt on hyvä esimerkki tästä edelliseltä kaudelta. Sen jälkeen naisten nousu luonnollisesti ykköstavoite + Suomen Cupissa pärjääminen ja kun naisten pelit päättyvät, niin sitten isketään kaikki paukut A-tyttöjen loppukauteen. Menneelläkään kaudella naisten ja A-tyttöjen pelit eivät paljoa päällekkäin menneet, joten eiköhän hyvin saada porukka kasaan myös A-tyttöjen SM-sarjaan/Aan divariin.

O2

O2JKL:n A-tytöt ovat iso osa seuran ylläpitämää Akatemiaa, johon kuuluu A-tyttöjen lisäksi seuran toinen naisten 1. divisioona joukkue sekä B-tytöt. A-tytöissä pelaa pääsääntöisesti vuosina 1999-2001 syntyneet tytöt, mutta mukana on myös muutama vuosina 2002, 2003 ja 2004 syntynyttä tyttöä.

Suurin osa joukkueesta on pelannut yhdessä jo monta vuotta, mikä näkyy joukkueen yhteen hitsautumisena niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Kesä on tuonut mukanaan myös hieman uutta virtaa, kun Noora Kurkinen liittyi joukkueeseen Pelicansien riveistä.

A-tytöt osallistuvat tulevana syksynä SM-karsintoihin, mihin on valmistauduttu huolella läpi pitkän kesän. Kesäharjoittelu on koostunut monipuolisesta harjoittelusta, jota on buustannut mm. painiharjoitukset. Tämä kannattaakin muistaa, kun kohtaa tytöt kulmaväännöissä… Mukavan lisän kesäharjoitteluun on tuonut myös seuran kaksi naisten 1. divisioona joukkuetta, joiden mukana tytöt harjoittelevat sekä pelaavat ensi kaudella aktiivisesti.

O2JKL eli niin kutsutun Amppariseuran A-tytöistä löytyy monipuolista pelikokemusta, kun kentällisen verran pelaajia pelasi menneillä kausilla seuran liigajoukkueen mukana. Sen lisäksi joukkueen nuoriso-osasto tuo arvokasta kokemusta C-tyttöjen SM-sarjasta, sekä muutama pelaaja jopa maajoukkuetasolta saakka.

Kaikista tärkein kokemus on kuitenkin yhdessä saavutetut pelivuodet -ja kokemukset. Parilla menneellä kaudella hilkulla SM-sarjan kelkasta jääminen on nostattanut Ampparityttöjen motivaatiota ja halu osoittaa kykynsä on vahva. Nämä kokemukset jos mitkä ovat hitsanneet joukkuetta yhteen, ja tämä näkyy varmasti myös LoistoCupin peleissä.

Koko joukkueesta löytyy paljon potentiaalia sekä upeaa peli-iloa. Silmällä kannattaa pitää joukkueen kokeneita konkareita, kuten Kiia-Mari Avikaista, Veera-Maria Jalkasta, Milja Alankoa sekä Jessica Lustigia. Tulevalla kaudella vastuuta tulee varmasti keräämään myös Sanni Kantanen, Alisa Pöyry ja Saimi Hyvärinen.

Maalivahtiosastolta kannattaa seurata sitä, kuinka hyvin maalivahtimme Miisa Salminen venyy :)

 

Pelicans SB

Viime kausi oli Lahdessa tyttö- ja naissalibandyn osalta onnistunut. A-tytöt saivat SM-sarjan hopeaa ja naisten edustusjoukkue nousi salibandyliigaan.  Useampi A-ikäinen pelaaja pelasi jo viime kaudella molemmissa kokoonpanoissa, samoin on tulevalla kaudella. Yhteistyötä onkin näiden kahden joukkueen kesken tiivistetty ja kokonaisuutta A-tytöt ja naiset kutsutaan ”Pelsuttariksi”.

Pelsuttarien valmennustiimissä A-ikäisistä pelaajista vastaavat viime kauttakin luotsanneet Markus Rasanen ja Kimmo Mäenrinne. Pelaajia joukkueesta ikääntyi ulos vain muutama nuori nainen, mutta myös muutama pelaaja siirtyi toisaalle opiskelupaikan tai elämännälän vuoksi. Uusia pelaajia on saatu mukaan mukavasti eri puolita Suomea.

A-tyttöjen kirkas tavoite kaudelle 2018-2019 on paikka SM-sarjassa. Loisto Cupin, syyskuun karsintojen ja naisten harjoitusotteluiden jälkeen tullaan tarkentamaan Pelsuttarien kokonaistavoitteita. Loisto Cup nousee oleelliseksi osaksi kauteen valmistautumista. Seurattavia pelaajia ja kentällisiä on useita, mutta maalivahdit on mainittava molemmat. B-tyttöikäinen Petra Pietinen oli joukkueen matkassa jo viime kaudella. Uutena tulokkaana maalissa nähdään Steelersista siirtynyt Juulia Kataja. Hyökkäyspäässä seurattava pelaaja on Kaie Sinor, joka pelasi viime kaudella LASB-RSS Panthersissa. Vahvuutta hyökkäykseen tuo myös ErVistä siirtynyt Iina Latvala. Puolustajista Tiia Lahtista kannattaa pitää silmällä. Tiia kehittyi viime kauden aikana ja kesän uskotaan lisänneen tehoja.  

Pelicansin A-tytöt lähtevät tulevaan kauteen ja Loisto cupiin jo opitulla kaavalla: ”Nöyrästi muttei nöyristellen”.

Pirkat

Pirkkain AB-tyttöjen joukkueessa pelaa kaudella 2018-19 reilut 30 pelaajaa, joista noin kaksi kolmasosaa on B-ikäisiä tai nuorempia. Joukkueeseen tuli keväällä kuusi uutta tyttöjunioria useammasta eri ilmansuunnasta. Joukkue tekee tiivistä yhteistyötä naisten edustuksen 1. divarijoukkueen kanssa ja tulevalla kaudella edustuksessa nähdäänkin paljon juniori-ikäisiä pelaajia. AB-tyttöjen tavoitteena on saavuttaa sarjapaikat sekä A- että B-tyttöjen SM-sarjoissa tulevalla kaudella.

RSS Panthers

Ei joukkueen omaa esittelyä

SBS Wirmo

Viime kaudella divarin kärkiryhmiin kuulunut Wirmon vanhin tyttöikäluokka valmistautuu luonnollisesti myös sm-karsintoihin. Joukkueen runkona ovat pitkään yhdessä pelannut 2000-syntyneiden ikäluokka. Omista B-tytöistä mukaan tuli kauden alla pari yli-ikäistynyttä ja muualta pari lisävahvistusta. Joukkue tekee tiivistä yhteistyötä b-tyttöjen kanssa treenaten yhdessä. Kesän harjoittelun painopisteet ovat olleet hyökkäyspelin monipuolistamisessa. 

-Tytöt ovat harjoitelleet tuttuun tyyliin hyvällä motivaatiolla joten odotan Loisto Cupista jo paljon hyviä merkkejä. Lähdemme viime kaudella menestystä niittäneitä porukoita haastamaan ihan kunnolla, joukkueen kanssa kuudetta syksyä aloittava Juha-Matti Henriksson.

SPV

Seinäjoen Peliveljien A-tyttöjen joukkue koostuu tällä hetkellä Seinäjoen ja ympäristökuntien 99–04 -ikäisistä tytöistä. Aiempina vuosina osa tytöistä on pelannut toisiaan vastaan Pohjanmaan alueen aluesarjoissa eri ikäluokissa ja naisten 2Div. ja 3Div. sarjoissa. Nyt voimia on pyritty yhdistämään kevään -17 ja -18 tryouteissa. Keväällä 2018 tapahtui iso muutos kun vuosia päävalmennusvastuussa ollut Marika Kääriäinen siirtyi osittain syrjään ja päävalmentajan vastuun otti Mikko Vasanko. Marika Kääriäinen jatkaa kuitenkin jatkossakin valmennusryhmän osana. Lisäksi kuluneen kesän valmennuksia ovat vetäneet myös Jari Karjalainen (laji + fysiikka) ja Jiri Kirsilä (fysiikka). Tytöt ovat harjoitelleet kesän yhteisissä harkoissa SPV:n naisten edustusjoukkueen kanssa ja sama meno jatkuu myös ensi kaudella.  

Steelers

Steelers A-tytöt kokivat suuria muutoksia kaudelle 2018-2019.

Vanhat valmentajat saivat väistyä, ja vastuun ottivat kauden 2016-2017 hopeavalmentajat Mikko Kankainen ja Pasi Penttilä. Joukkue kovi kovia muutoksia, kun maajoukkuepelaajat Juulia Kataja ja Annu Selinummi hakevat menestystä muualta.Joukkue hankki korvaavia pelaajia muualta, hämeen alue salibandyssä on niin pieni , että markkinoille on lähdettävä kauemmas, Uudet pelaajat joukkueessa ovat Elise Lamberg (Ns Northers Stars), Jasmin Oras ja Noora Kinnunen (FOSU).

Joukkue on treenannut suhteellisen hyvin,mutta tämän ikäisten tyttöjen kesätyöt  haittaavat treenaamista todella paljon.

Muutama tyttö on ollut aktiivisia kesän treeinessä ja kannattaakin seurata mm Tessa Sipposta ja Aurora Aaltosta. Joukkueen ainoa maalivahti Emma Mannila on ollut treeneissä edelleen hyvässä vireessä.

Joukkue hakee turnauksesta hyvää yhdessä oloa eikä mitään voittoa. Toki hyvä menestys on aina tervetullut

Prahassa samaan aikaan järjestettävä naisten turnaus hieman verotti A-tyttöjen sarjaa. Kahdeksan mukana olevaa joukkuetta ei anna tämän häiritä sillä taso on silti hyvä ja hienot kinkerit saadaan näillä joukkueilla pystyyn. Mielenkiintoinen joukkue sarjassa on mm. SPV, joka tulee pitkän tauon jälkeen taas Loisto Cuppiin. Huhut kertoneet, että Seinäjoella on jälleen alettu panostamaan tyttösäbään ja tämä poppoo tulee pitämään varmasti vastustajat tiukoilla.  Finaaliparin veikkaaminen ei ole tässäkään sarjassa helppoa, mutta pistetään veikkauksena että finaalijoukkueiden nimet alkavat P-kirjaimella. Pelicans saanut riveihinsä Kaie Sinorin ja Juulia Katajan jo ennestään vahvaan nippuun, mutta Mannisen Mila tekee finaalissa kaksi sekuntia ennen loppua voittomaalin rystyllä ja johdattaa Pirkat turnauksen voittoon.

Tervetuloa halleille seuraamaan hienoja pelejä! Kotisohville jäävien kannattaa seurata Loisto Cupin facebooksivuja, sillä siellä pääset suorana katsomaan pelien jälkeisiä tunnelmia!

Hienoja turnaushetkiä kaikille joukkueille!

16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!
07.08.2019Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko!
06.08.2019Loisto Cupin C-tyttöjen ennakko!
05.08.2019Loisto Cupin B-tyttöjen ennakko!
24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!
05.05.2019Loiston tyttöjä U19 kesäleirille!
30.04.2019Eeva ja Henrika Latviaan U-16 maajoukkueen mukana
15.04.2019Loiston A-tytöille upeasti suomenmestaruus!!
05.04.2019Loiston naisilla hyvät näkymät tulevaan kauteen!
27.03.2019A-tyttöjen välierävastustajaksi Pirkat, sarja käyntiin lauantaina!

Siirry arkistoon »