N1: Kausi on startannut

Share |
22.10.2018

Naiset ovat saaneet kauden vauhtiin viimeisen vajaan parin viikon aikana. Otteet lokikirjasta kannattanee lukaista läpi pienellä pilkkeellä...

Tiistai 9.10.2018

Pirkat1.jpg

Kauden avaus Pirkkalan parketilla. Toki tätä on toisaalta turha laittaa Pirkkojen piikkiin, koska maton avauspelistä alta vei todellisuudessa naapurikaupungin Sheriffit, jotka jäävät odottamaan uutta tulemistaan tuleville kausille.

Pirkkojen pelurit ovat nauttineet kesän aikana useamman Pirkka-lehden liitteessä olleen reseptien mukaisen proteiinismoothien, sen verran kovassa tikissä joukkue kentälle astelee. Loistokin paikalle saapuu ihan pelaamaan, mutta tällä kertaa kotijoukkue on jättänyt mattotalkoot väliin ja kaikki energia keskitetty peliin. Se näkyy, tuntuu ja kuuluu joukkueen iskiessä lujaa niin kroppaan kuin vastahyökkäyksiinkin kääntäen isot ja pienet marginaalit.

Pirkat2.jpg

Vaikka kausi on alkanut molemmille tasan samalla kellonlyömällä, henkisesti peli alkoi varmasti jo kaukaa maaliskuussa, kun Loisto vei kauden päätöksen 10-5 ja Turkuun pysähtyivät myös Pirkkojen liigakarsintahaaveet. Samaisessa pelissä muuan Mila Manninen iski Loistolle pari kaappia ja pistää inasen vielä paremmaksi iskemällä pari naulaa ja vasaraniskun samaisen seuran arkkuun nyt kotijoukkueen väreissä.

Tunnelma pelin jälkeen on kuin hautajaisissa, lähipiiri ja muutamat ulkopuolisetkin niin paikalla kuin etänä ruutujen takana ovat tunteiden vallassa ja miettivät jo muistopuheitaan Loiston menetetylle tulevaisuudelle. Ehkä siellä kaikkein ytimessä kuitenkin piilee jokin ajatus, että se aurinko vielä paistaa viimeistään siinä vaiheessa kun Mr. Trump saa ajettua ilmastopolitiikkansa lävitse.

Sunnuntai 14.10.2018

Vantaa12.jpg

Myyrmäessä aurinko paistaa yltämättä kuitenkaan suoraan hallin sisälle. Viime kauden päätteeksi vantaalaiset kävivät katsomassa liigakarsinnat lävitse todeten, että tänä vuonna voi kuitenkin olla helpompaa kiivetä ylöspäin, joten sarjassa kohdataan jälleen pari kertaa. Extrakohtaaminen saatiin salibandyliiton palloautomaatista Suomen Cupin arvonnoissa. Lienekö olleet painavammat pallot vielä viikon jäljiltä, kun Loiston nimi tuli viimeisestä mahdollisesta ulos.

SB Vantaa varsinkin kotona on edelleen laadukas joukkue ja vaikka kentän pihkoja sohitaan mailoilla enemmän pois vantaan kassarin edestä, maalisarakkeessa värähtelee vielä varsin tasaisesti.

Vantaa22.jpg

Mutta toisin on seuraavassa erässä. Kahdeksan kertaa kuulutetaan maalintekijöitä ja mukavasti hieman useammin turkulaisia ja raisiolaisenkin nimi. Kolmanteen erään peli pysyy kasassa ja vaikka sarjapisteitä ei vieläkään ole, niin Cupissa jatketaan ja seura lupaa harjoitusvuorot vielä tulevaksikin viikoksi.

Keskiviikko 17.10.2018

Säbäliiton Facebook Live-lähetys tuo jälleen tutut kaverit ruutuun, Puolivälierien arvonta alkaa. Muutamat liigajoukkueet vilahtavat ohi sekä myös Pirkat. Vasta seitsemännestä pallosta tulee esiin odotettu nimi. Tällä kertaa kotipeli ja kasipallosta vastustajaksi KaPa-65. Molempien osalta tämä tuntuu jo tutulta, mutta parien viestien jälkeen peliä ruvetaan järjestämään.

Cupinarvonta.JPG

Jälleen erikoisesti painotetut pallot. Aurajoen toisella puolella mietitään jo protestia vedoten Telian digikatkokseen, jotta jollain tavalla päästäisiin vielä jälkijunassa Cupiin mukaan.

Lauantai 20.10.2018

 O2-akt2.jpg

O2-Akatemia pelaa pelinsä Palokan koulukeskuksessa ja kyseisen putinki tarjoaa lajille kyllä hyvät puitteet. Alusta on erinomainen ja edellisen pelin jäljiltä loistavassa kunnossa, plussat siitä järjestäjille. Tosin kopit ovat Happee Steamersin (vapaa suomennos: painekattila) vastustajalle antaman käsittelyn jälkeen huoltajallemme aika Steam-tilanne.

Joukkue sen sijaan painaa ensimmäisen erän koko Varsinais-Suomen voimalla. Talvisotaa emme unohda ikinä ja jos Venäjän sijaan Ruotsi olisi hyökännyt, voisi rannikon etulinjaan huoletta laittaa tämän Lieto-Raisio-Mynämäki-Turku-Piikkiö-komppanian höystettynä punkalaitumelaisella kapteenilla.

O2-akt1.jpg

Vastustajalle kiitos ja kunnia loppuun saakka pelaamisesta, vaikka tässä pelissä vierasjoukkueella luomuketsupit eivät enää mahtuneet pulloon.

Sunnuntai 21.10.2018

O2ed1.jpg

Komea keli ja Jyväskylässä happea riittää muutenkin tuplasti enemmän kuin muualla Suomessa. O2-edustus saapuu täysimääräisenä paikalle ja kuuluttajan vesilasi on jo seitsemännentoista nimen kohdalla tyhjä.

Laatua riittää joka kenttään ja kompaktin pelaamisen myötä Loiston hivenen pienempi rosteri saa joka vaihdossa tehdä liiton salliman ylityömäärän verran hommia. Tilanteet vaihtelevat kentällä, välillä on yritystä liikaakin, mutta on kentällä myös taitoa puolin toisin ja pari kausikorttia käydään hakemassa lippuluukulta viimeistään toisen erän lopussa.

Itse peliin. Muutama maali ollaan takissa, jäähypenkkiä ei suostuta tuomaan millään paikalle ja oikeudenjakajat osoittelevat hallin vahtimestaria pelisilmän puutteesta. Tai ehkä sen erinomaisuudesta.

O2ed2.jpg

Peli jatkuu, viikonlopun viimeinen kaksikymppinen tarjoaa draaman kaarta. Loiston 02/03-osasto painaa pelin tasoihin, mutta kaverin 85-osasto saa vielä kerran takasiiven auki ja ratkaisee pelin. Joukkuetta harmittaa, isostikin. Sarjaa on onneksi vielä jäljellä ja treenikentän kautta tie käy eteenpäin. ABC:n kautta kotiin ja kohti uutta viikkoa!

N1joukkue.jpg

Kuvista kunnia Alf Hermansonille!

Loiston N1 jatkaa pelejään seuraavasti:

17.11 klo 18.00, FBC Loisto – Blue Fox (sarjapeli ja kotiavaus!)

18.11 klo 15.00 FBC Loisto – Santa´s United (sarjapeli)

21.11 klo 19.15 FBC Loisto – KaPa-65 (Suomen Cup, PVE)

Tervetuloa seuraamaan pelejä!

24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!
05.05.2019Loiston tyttöjä U19 kesäleirille!
30.04.2019Eeva ja Henrika Latviaan U-16 maajoukkueen mukana
15.04.2019Loiston A-tytöille upeasti suomenmestaruus!!
05.04.2019Loiston naisilla hyvät näkymät tulevaan kauteen!
27.03.2019A-tyttöjen välierävastustajaksi Pirkat, sarja käyntiin lauantaina!
25.03.2019A-tytöt upeasti välieriin!!
18.03.2019A-tyttöjen puolivärivastustajaksi rakas Wirmo naapurista!
05.03.2019Ennakko - Loisto vs LosB klo 19!
26.02.2019Suomen Cupin päätös: Loisto vs. Kapa-65

Siirry arkistoon »