LoistoCupBanneri2016.png

A-Tytöt

A-tyttöjen Loisto Cup pelattiin Turussa sunnuntaina 14.8.2016. Turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa A-ikäluokalle. 

Turnauksen lopullinen järjestys:

1. SB Pro, Nurmijärvi

2. PSS, Porvoo

3. FBC Loisto B, Turku

4. FBC Loisto A, Turku

5. EräViikingit, Helsinki

6. PHSB, Lahti

7. O2, Jyväskylä

8. RSS Panthers, Riihimäki

Alta löytyvät joukkueiden ennakkotunnelmat ennen turnausta:

A-lohkon ennakot:

RSS Panthers:

Panthersin A-tytöt koostuvat n.12 Riihimäen seudun lähialueen pelaajasta. Suurin osa tytöistä aloittaa viidettä kautta yhdessä. Meillä on 8 1999 mallia olevaa tyttöä ja vajaa kentällinen 2000 syntyneitä pelaajia. Pienellä paikkakunnalla pulmana on se, että pelaajia on vähän tarjolla ja valmennuksen keskiössä on jo vuosia ollutkin tyttöjen henkilökohtaisen taitotason parantaminen ja joukkueen sisäisten erojen tasaaminen.

Tällä kaudella lähdetään SM-karsintoihin siis iältään nuorella joukkueella, haastajan asemassa, mutta periksiantamattomalla taisteluasenteella höystettynä! Tilanne on kuitenkin siinä mielessä hyvä, että omista B-junnuista saadaan täydennystä ja sieltä jo viime kaudella menestykkäästi vanhempien mukana on esiintynyt mm. Hetta Latvala #11(p) ja Jenna Ronkainen #61(h) mukana kehittymässä on nähty myös Enni Salin # 46.

A-tytöt ovat harjoitelleet yhdessä lähes koko kesän ja toivottavasti pelilliset palaset loksahtelevat paikoilleen karsintoihin mennessä. A-tytöt lähtevät Loisto-cuppiin ja koko kauteen joukkueena, mutta vinkkinä voidaan mainita, että kapteeni Sohvi Vihavaista maalin suulla kannattaa aina seurata tarkasti- huikeita torjuntoja on varmasti luvassa!

Puolustuksessa vauhtia pitää yllä mm. Emma Kuparinen #42 ja Saara Stenholm#35 ja ainakin valmennus toivoo, että hyökkäyksessä kyntensä näyttää Johanna Löf #34, Petra Mäki # 30 ja Jenni Stenholm #31...toisaalta tasaisessa joukkueessa kuka tahansa voi olla ratkaisija!

Kilpakumppaneille toivotamme tsemppiä peleihin ja toivottavasti Loisto-cup tarjoaa kaikille tiukkoja pelejä!

Loisto A:

Loiston A-tytöissä tapahtui isoja muutoksia viime kauden jälkeen. Sm-sarjan paras maalintekijä Randi palasi kotimaahansa Saksaan hallitsemaan paikallisia kaukaloita ja Noora, Henna sekä Heidi poistuivat joukkueesta. Uusia pelaajia saatiin onneksi paikkaamaan aukkoja ja muuten joukkueen runko pysyi ehjänä joten viime kaudella kokemuksia Sm-sarjasta hankkinut #punainen lähtee kauteen toiveikkaana. Lisäksi toimiva ilmasilta B-tytöistä tuo mukanaan kaivattuja vahvistuksia sarjapeleihin, Loisto Cupissa tällaista apua ei ole tulossa vaan taistelemme vastustajina!

Joukkueen runko koostuu -97 ja -98 syntyneistä nuorista naisista, mukaan mahtuu muutama -99 sekä yksi -00 myös.Loisto Cup toimii mahtavana harjoitusareenana tulevia karsintoja ajatellen joten odotamme kotiturnausta vesi kielellä! Jokainen joukkueen pelaaja on valtaisan tärkeä kokonaisuuden kannalta, mutta muutama yksilö noussee esiin kovissa paikoissa. Puolustuksessa seurantaan kannattaa laittaa #25 Ronja Pakarinen ja #66 Karo Minkkinen. Ronja vietti miltei koko viime kauden telakalla ison polviremontin vuoksi eikä päässyt pelaamaan Sm-sarjaa, mutta on todella kovaluinen pelaaja omalla alueella sekä omaa mahtavan laukauksen! Karo puolestaan aloittaa toista kauttaan meillä, mutta tällä kaudella meidän ei enää tarvitse jakaa häntä toisen seuran edustuksen kanssa! Odotettavissa hurjaa taistelua ja useampi nousu pallon kanssa hyökkäysalueelle. Hyökkäyksessä silmät varmasti kiinnittyvät tutkapariin #68 Micaela Sirola ja #93 Ida Mäkinen, jotka viime kaudella tekivät tuhojaan kentällä. Työnjako on hyvin selkeä, Ida passaa ja Micke viimeistelee. Sen lisäksi kentältä kannattaa huomioida #14 Johanna Vesanen joka taitaa maalinteon jos vastustaja erehtyy tilan antamaan.

Upea turnaus edessä, toivotaan tiukkoja kamppailuja ja hyvää fiilistä kaikille!

PSS:

Jokaiselle salibandya seuraavalle tuttu kirjainyhdistelmä. Viime kauden b-tyttöjen hopeamitalisti on vahvistunut viime kauden jälkeen huomattavasti joten vastassa on varmasti iskukykyinen yhdistelmä taitoa ja nopeutta!

02-Jyväskylä :

Jyväskylän suunnalla on tehty isoja asioita viime aikoina. Uusi tyttöakatemia aloitti toimintansa joka vahvistaa entisestään seurassa jo tehtyä hienoa juniorityötä. Valmennusosaamista löytyy joukkueen ympäriltä ja pelaajat ovat kehittyneet osaavissa käsissä suurin harppauksin. Odotettavissa kovia vääntöjä tätä joukkuetta vastaan!

B-lohkon ennakot:

EräViikingit:

Vaikka seuran nimi on uusi (EräViikingit), joukkueen runko on pelannut jo useamman vuoden yhdessä ja useimmat olivatkin jo vuosi sitten Tapanilan Erän väreissä voittamassa B-tytöissä Loisto Cupin. Samoin valtaosa joukkueesta pelasi viime kaudella B-tyttöjen sm-sarjan lisäksi A-tyttöjen sm-sarjaa, jossa runkosarjassa sijoitukseksi saatiin hieno neljäs sija. Toki joukkue on myös uudistunut ja riveihin on liittynyt hyvällä harjoitusasenteella varustettuja joukkuepelaajia korvaamaan A-tytöissä yli-ikäisiksi tulleet.

Tulevan kauden tavoitteena on kehittää pelaajia yksilötasolla ja joukkueena, tähdäten pelillisen suoritustason kehittymiseen. Kesä on pääosin tehty oheisharjoituksia kokonaisvaltaisen urheilullisuuden parantamiseksi, joten Loisto cup toimii hyvänä testiturnauksena kauden ensimmäisen tulostavoitteen, A-tyttöjen sm-sarjapaikan saavuttamiseen karsintaturnauksen kautta. Kokonaisuutena päämääränä on hyvän yhteishengen kautta saada onnistumia ja menestyksekäs kausi pelillisesti, ja koska kyseessä on kilpaurheilu, niin myös tuloksellisesti.

Loisto B:

Kiva lähteä A-tyttöjen turnaukseen pelaamaan viisi hyvää harjoituspeliä. Tulostavoitetta ei turnauksessa luonnollisesti ole vaan turnaus on hyvä viimeistelyharjoitus viikon päästä oleviin karsintoihin. B-tyttöjen Loisto Cupissa joukkueen peli jopa yllätti positiivisesti ajankohtaan nähden, saapa nähdä miten nyt käy..

B-tytöt pelaavat elokuussa ja syyskuussa TODELLA paljon pelejä. Ollaan kuitenkin isoa pelikuormaa/viikonloppujen täysinäisyyttä huomioitu sillä että viikolla tapahtuvaa harjoittelua ollaan vähennetty. Eli kokonaiskuorma pelaajilla pysyy "normaalina" ja pelaaminenhan on kivaa :) Harjoitella kerkeää sitten syksystä lähtienkin.

Tulevalla kaudellakin tavoite/pääpaino on pelaajien taitojen/ajattelun kehittäminen yksilötasolla. Pelaajat kun kehittyvät, niin joukkuepelaaminenkin paranee :) Hiukkasen lisätään  joukkuetaktiikkaakin, mutta sitä kerkeeä sit aikuisena tekemään enemmänkin.. Tavoitteena luonnollisesti SM-sarjapaikka, kun kerran karsintoihin osallistutaan ja keväällä tavoitteena pudotuspelit joko SM-sarjan tai aluesarjan kautta.

Seurattava asia voisi olla et miten B-tytöt pystyvät pelaamaan pallollista peliään isompia vastaan?

PHSB:

Päijät-Hämeen ylpeys, hienoa juniorityötä jo pitkään tehnyt seura pelasi viime kaudella A-tytöissä 1.divisioonaa ja aluesarjaa B-tytöissä joissa menestyi hienosti. Loisto Cupiin tulee hyvin valmennettu ja lahjakas joukkue jonka kanssa jokainen saa olla varpaillaan.

SB-Pro:

Tuttu kestomenestyjä tulee Loisto Cupiin varmasti kovalla nipulla. Viime kaudella joukkueen runko menestyi niin A- kuin B-tytöissäkin joten tätä joukkuetta vastaan saa varmuudella yrittää parhaansa.

Lyhyt peliaika ja nopeatempoinen turnaus ovat omiaan aiheuttamaan muutamia yllätyksiä matkan varrella, joten veikkauksia ei uskalla antaa. Toivotaan että jokainen joukkue onnistuu ja saadaan aikaan mahdollisimman hyvä turnaus josta on hyvä jatkaa kohti karsintoja!

Raportti: Loisto Cup 2016 huipentui A-tyttöjen peleihin

loistocuptwitter.png


Uutiset

"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon! (08.10.2019)
Naisten edarilla oli kiireiset päivät.. Perjantaina oli lähtö Kuopiota kohti, yöpyminen matkalla Jyväskylässä ja lauantaina klo 15.00 pallo keskelle hienossa Kuopion..

Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus! (29.09.2019)
Naiset avasivat sarjakautensa hienolla vierasvoitolla Pirkkalasta lukemin 7-2. Helpolla voitto ei tullut, sillä peli eteni kahden erän jälkeen tasaisissa merkeissä..

Edarin kausi käynnistyy huomenna! (21.09.2019)
Harjoitukset ja harjoituspelit ovat takana ja vihdoin alkaa itse sarja. Sarja alkaa edellisen kauden tapaan haastavalla vieraspelillä  Pirkkalassa. Vuosi sitten..

Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa! (03.09.2019)
Perjantaina lähdettiin illalla laivalla Tukholmaan, jossa viikonloppuna odottaisi kaksi mielenkiintoista haastetta joukkueellemme. Emme ottaneet omaa bussia mukaan..

Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa! (16.08.2019)
Loisto Cup pelattiin viime viikonloppuna ja tapahtuma oli jälleen onnistunut kaikinpuolin. Loisto Cupin facebook-sivuilla on tapahtumista kuvia, tietoja sijoituksista..

Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko! (07.08.2019)
Joukkueiden omat jutut: FBC Loisto Viime kauden menestyksen myötä A-tytöt lunastivat suoran paikan SM-sarjaan. Kokoonpanossa Loiston A-tytöt ovat kokeneet melkoisen..

Loisto Cupin C-tyttöjen ennakko! (06.08.2019)
Tänään vuorossa C-tyttöjen Loisto Cupin joukkueiden omat esittelyt sekä veikkausta ennakkoon! Josba  Joukkue päätti viime kauden hyvin. Keväällä joukkue ylsi..

Loisto Cupin B-tyttöjen ennakko! (05.08.2019)
Loisto Cupin ennakoiden aika taas käsillä. Tämän viikon aikana Loiston ikäluokan vastuuvalmentajat kirjoittavat lyhkäsen ennakon oman ikäluokan sarjoistaan. Koska..

24.06.2019  Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!
05.05.2019  Loiston tyttöjä U19 kesäleirille!
30.04.2019  Eeva ja Henrika Latviaan U-16 maajoukkueen mukana
15.04.2019  Loiston A-tytöille upeasti suomenmestaruus!!
05.04.2019  Loiston naisilla hyvät näkymät tulevaan kauteen!
27.03.2019  A-tyttöjen välierävastustajaksi Pirkat, sarja käyntiin lauantaina!
25.03.2019  A-tytöt upeasti välieriin!!