Hieno Prahan reissu takana!

Share |
17.07.2017

Heinäkuussa  Tsekin pääkaupungissa pelattava Prague Games kuului joukkueen ohjelmaan. Ennen joulua jo kyseltiin silloiselta B-tyttöjen joukkueelta ilmoittautumiset turnaukseen. 9+1 ilmoittautui omasta joukkueesta, joten kuusi pelaajaa + yksi maalivahti tarvittiin muualta. Tiedossa oli että pelien mennessä hyvin, vajaaseen viikkoon tulisi 10 peliä (johon sisältyisi kaksi harjoistuspeliä) joten kolme viisikollista kuumassa Prahassa olisi sopiva määrä pelaajia. No pelit menivät hyvin ja pelejä tulikin täydet kymmenen, mutta nyt sattui poikkeuksellisesti että ilmat eivät olleetkaan tukalan kuumat eikä oikein kuumatkaan. Osallistuimme G16 sarjaan seuraavalla kokoonpanolla:

Loistosta:

Minnie Heininen (mv)

Maija Väätäjä

Annu Kakko

Laura Pakarinen

Sini Niinikoski

Clara Grönberg

Iida Mettälä

Henna Saarinen

Ulla Valtola

Nea Keihäs

Matti Pienihäkkinen (valmentaja)

Hans Keihäs (joukkueenjohtaja)

Sirpa Saarinen (huoltaja/joukkueen äiti)

Yhteistyöseuroista:

Niina Ahola (LoSB)

Juulia Kataja (mv) (Steelers)

Alisa Mäkelä (Steelers)

Suvi Hämäläinen (Pirkat)

Pinja Myllymäki (Pirkat)

Emilia Ollikkala (SSRA)

Elli Kylmäluoma (SSRA)

Juha Ollikkala (valmentaja, SSRA)

Jukka Myllymäki (valmentaja, Pirkat)

Lassi Hämeen-Anttila (kartanlukija)

 20170710_180303.jpg

Hyvä joukkue oli siis kasassa ja jokainen tiesi, että porukalla olisi mahdollisuuksia vaikka mihin. Teroitettiin kuitenkin että meidän sarjassa oli peräti 40 joukkuetta ja pudotuspeleissä pitäisi voittaa vähintään viisi peliä putkeen, joten kaikki oli mahdollista lyhyissä peleissä. Lisäksi esim. Tsekeissä taso on noussut valtavasti ja poikienkaan sarjaan ei tullut yhtään voittoa Suomeen, vaikka esim. B17 sarjassa oli todella kova kerätty nippu Suomesta.

Sunnuntaina saavuimme Prahaan ja heti illalla oli ensimmäinen harjoitusottelu. Ottelu oli G18 sarjassa pelannutta Bohemiansin joukkuetta vastaan ja peli päättyi meille 8-0. Maanantaina tytöt kaatoivat Zug Unitedin Redin joukkueen 5-0.

Tiistaina alkoivat oikeat turnauspelit ja meidän alkulohkon kaikki pelit oli laitettu Ruzynen parketille. No huono säkä, kun turnauksessa on vain kaksi parkettikenttää ja kenttiä ainakin 24 yhteensä. Vastustajina lohkossa oli tsekkiläinen (8-0), slovakialainen (6-2) ja ruotsalainen(9-0) joukkue. Ruotsalaiset olivat selvästi lohkon heikoin joukkue ja eivät tehneet yhtään maalia koko lohkossa. Loistolle lohkovoitto helposti ja saatiin keskiviikon loppupäivä vapaaksi, kun päästiin suoraan 32 parhaan joukkoon.

Pudotuspelit alkoivat torstaina ja meille ensimmäisenä vastaan I-lohkon kolmonen, joka oli paikallinen ACEMA Sparta Praha. Kuinka sattuikaan, niin meidän lohkon ykkönen sai kaksi ensimmäistä peliä pelattavakseen samaiselle Ruzynen kentälle.. No peli hoitui puhtaasti 11-0 ja tie 16 joukkoon.

Neljännesvälierissä tuli vastaan IBF Hedemora Ruotsista. Ensimmäisen erän jälkeen oltiin tiukoissa 1-0 lukemissa, mutta toiseen peli aukesi ja pelistä lopulta 6-0 voitto. Tämä tiesi, että pääsimme kahdeksan parhaan joukkoon ja seuraava peli olisi CVUTin hallissa. Samalla peliaika muuttui 2x15 minuutista 2x20 minuuttiin.

20170713_135141.jpg

Nyt päästiin pelaamaan huikelle "matolle" (luultiin ensin parketiksi, mutta olikin todella hyvä alusta). Vastus oli oman lohkonsa voittanut ja huikeaa tyttösäbätyötä tekevä seura SC TEMPISH Vitkovice. Nähtiin jo heidän edellinen peli ja pelasivat kivannäköistä säbää, niinkuin heidän finaaliin mennet isosiskonsakin G18 sarjassa. Nyt eivät päässeet Vitkovicen tytöt omaan peliinsä "kiinni", kun Loisto pelasi ylivoimaisesti parhaan pelinsä tähän asti turnauksessa. Selkeästi paras vastustaja tähän asti, mutta silti tytöt painelivat hurjat 8-0 voittolukemat ja tien välieriin.

Samalla kentällä pelattiin meidän päivän jo neljäs pelimme (hotellilla ei keretty käydä heräämisen ja aamupalan jälkeen ollenkaan) ja vastassa toinen Tsekin huippujengi Tigers Jizni Mesto, joka oli kaatanut heidän puolivälierissään ruotsalaisen Warbergin.

Edelleen sama tarina kuin äsken, eli tytöt jatkoivat hurmiossa ja voittivat tämänkin pelin 8-0 lukemin ja selvittivät tiensä finaaliin. Tämä ja edellinen peli olivat selkeästi meidän parhaat pelimme turnauksessa. Meidän ruotsalaiset vastustajat olivat pelanneet huomattavasti "köyhempää" salibandya kuin nämä kaksi tsekkijoukkuetta. Nyt vain hurmos oli niin kova, joten nämä kaksi vastustajaa, joutuivat taipumaan tytöille. Olen aivan varma, että Tsekkiläiset tyttömaajoukkueet tulevat haastamaan Suomen ja Ruotsin vastaavat lähiaikoina kunnolla.. No vastustajat juhlivat fanien kanssa  huikeasti pronssimitalejaan ja juhlille ei näyttänyt tulevan loppua ollenkaan :) Heidän fanit tulivat vielä juhlimaan meidänkin joukkueen kanssa samalla kun odotimme  klo 22.45 raitiovaunua.
 

Seuraavana aamuna klo 8.30 oli finaali hienolla kisojen pääareenalla. Vastus tuttu Huddinge IBS, joka tiedettiin jo ennen turnausta kovimmaksi naapurimaan jengiksi. Ennen turnausta kaaviota katsoessa oli veikkaus, että jos päästään välieriin, niin Huddinge tulisi siellä jo vastaan. Huddinge kuitenkin jäi omassa lohkossaan toiseksi ja tulikin vasta finaaliin toiselta puolelta kaaviota.

Tästä pelistä ei tullutkaan sitten mitään salibandyn "ilosanomaa" vaan peli oli aivan erinäköistä kuin edellispäivänä. Tytöillä oli peli kuitenkin kontrollissa kaikenaikaa ja hieman kummastutti ettei vastustaja muuttanut taktiikaansa edes 2-0 tilanteessa. Lopulta pelistä voitto lukemin 4-0 ja samalla turnauksen voitto!

IMG_20170714_233438_641.jpg

Maalivahdit ja kenttäpelaajat olivat kaikki hyvässä vireessä koko turnauksen, joten eipä lähdetä erikseen nimiä nostamaan nyt esille. Kentälliset pysyivät kasassa aika hyvin turnauksen aikana. Joka pelissä toimi ainakin jonkun kentän peli ja jokaisella kentällä sattui myös hieman heikompia pelejä. No kaksi päästettyä maalia kymmenessä pelissä kertoo että veskarit olivat varmasti liekeissä :) Kentän ulkopuolella myös käytös toimi  tytöillä joten helppo ja mukava oli tämän porukan kanssa olla isossa kaupungissa.

Hennan ja Nean synttäreitäkin reissulla vietettiin "aamuisin" ja uskon että sankarit muistavast varmasti nuo pitkään.

Kaupungissa kiertelyä ja ostosten tekoa mahtui myös viikkoon, osa osti enemmän ja osa vähemmän..

Ruokapaikkojen etsiminenkin liittyy Prahan reissuihin perinteisesti. Välillä kun liikuimme 40 hengen ryhmissä, niin ravintolan löytyminen oli hieman haasteellisempaa :)

Sit pari kertaa käytiin (kiitos Ismo) tyttöjen ja heidän vanhempiensa kanssa pelaamassa rantalentopalloa hotellin läheisyydessä. Toisella kerralla peli oli jo yllättävän hyvääkin :)

Pelaajien vanhempia ja perheenjäseniä oli reissulla myös paljon mukana, kiitokset heillekin mukavasta viikosta! Pakarisen Jari ja Päivi tulivat moottoripyörällä Suomesta katsomaan!

Hanssille ja Sirpalle tietenkin isoimmat kiitokset pelaajien jälkeen hienosta duunista koko viikon ajan! Jukan ja Juhan kanssa ollaan oltu aina eri vaihtoaitiossa, mutta hyvin mahduttiin samaankin :) Kiitokset myös näille herroille!

-Matti

20170714_093642.jpg

07.06.2018N1/A- joukkue alkaa hahmottumaan!
29.04.2018Hieno kausi takana, uusi jo ovella!
05.04.2018Nea tyttöjen MM-kisoihin Sveitsiin!
17.03.2018N1: Haastattelussa Mila
16.03.2018Naiset päättävät runkosarjan Pirkkoja vastaan
13.03.2018Naisten runkosarja lähenee loppuaan
26.02.2018Runkosarjat lähenevät loppuaan kaikissa sarjoissa ja hiukan jo tulevaa!
19.02.2018Naisille jatkoaikatappio Salossa
13.02.2018Naisille Suomen Cupin pysti ja kaksi sarjapistettä
10.02.2018SB Vantaa sunnuntaina Gardenilla

Siirry arkistoon »