A-tytöt upeasti SM-sarjaan!!

Share |
27.08.2017

A-tytöt pelasivat viikonloppuna Tampereella SM-karsinnoissa. Samassa lohkossa pelasivat meidän kanssa FB Factor, Pelicans ja Northern Stars. Systeemi oli selkee: Lohkon voittaja SM-sarjaan, kakkonen ja kolmonen jatkokarsintaan ja nelonen 1.divisioonaan. Ennaakkoon oli odotettavissa että ykköskoriin arvonnoissa sijoitettu Northern Stars, Pelicans ja me taisteltaisiin tasaisesti lohkon voitosta. Näinhän siinä kävikin, sillä tämän kolmikon keskinäiset pelit menivät kaikki yhden maalin erolla ja ”kärkikolmikko” kukisti selvästi FB Factorin.

Ensimmäisessä ottelussa Loiston tytöt voittivat Kontiolahden ylpeyden FB Factorin 6-1. Toisessa ottelussa Pelikaanit pistivät tiukasti hanttiin ja peli lopulta punaisille 5-4 lukemin. Sunnuntaina pelasivat ratkaisevassa ottelussa molemmat pelit lauantaina voittaneet Loisto ja Northern Stars. Tasurilla SM-sarjapaikka ratkaistaisiin näin ollen rankkarikisalla. Ensimmäisessä erässä Loisto pelasi selkeästi parasta peliään viikonloppuna, mutta maalipaikoissa ei ollut terävyyttä ja erä lopulta päättyi tasapeliin (1-1). Tämän jälkeen peli tasoittui loppupeliksi ja tilanteita tuli tasaisesti molempiin päihin. Lopulta Loisto kuitenkin maalin verran parempi ja tytöt hienosti SM-sarjaan. Pelicans ja Northern Stars voittivat molemmat oman karsintaottelunsa, joten meidän lohkosta peräti kolme joukkuetta SM-sarjaan. Yleisesti voisi todeta että laji  menee eteenpäin, koska ensimmäistä kertaa A-tyttöjen sarjasta jäi uloskin monta todella laadukasta joukkuetta. PSS, SB Pro, O2, Wirmo/KaPa, Pirkat.. Nuoremmista ikäluokista alkaa puskemaan laadukasta pelaajaa ja se alkaa näkymään A-tyttöjen sarjassakin. Tulevan SM-sarjan runkosarjan ykkönen joutuu valitsemaan mahdollisesti tämän viisikon kahdesta parhaasta itselleen puolivälierävastuksen.

Tuohon SM-sarjan uuteen pistelaskusysteemiin voisi ottaa hieman kantaa.. Aivan ok, että sitä lähdettiin edellisistä kausista muuttamaan, mutta miksi ihmeessä sitä muutettiin huonompaan suuntaan.. Uudessa pistelaskussa pisteet lasketaan NHL:n tapaan. Änärissäkin kaikki nauraa sille systeemille kuin huono se on, mutta siellä sitä on vaikea muuttaa kun perinteet ja tilastonikkarit menisivät "sekaisin". Selkein ja reiluin systeemi olisi sama kuin jääkiekon SM-liigassa. Eli varsinaisen peliajan voitosta kolme pistettä ja häviäjälle nolla. Sen jälkeisistä ratkaisusta voittajalle kaksi ja häviäjälle yksi. No kaikille tämä on tietysti sama asia, mut voisin lyödä vetoa ettei montaa vuotta mennä tällä systeemillä.

06.12.2017Sheriffs taipui Loistolle
06.12.2017N1: Haastattelussa Clara
05.12.2017 10:30Itsenäisyyspäivänä Loisto vs. Sheriffs
03.12.2017KaPa kaatui Gardenilla
30.11.2017N1: Haastattelussa Karo
29.11.2017Naiset kohtaa torstaina Kapa-65:n
21.11.2017Naisilla tappiollinen viikonloppu
18.11.2017N1: Haastattelussa Ronja
17.11.2017Naisilla tuplaviikonloppu: HuKu ja SB Vantaa
07.11.2017Naisille voitto Blue Foxin vieraana

Siirry arkistoon »