Naisten 1. divisioona käyntiin!

Share |
04.10.2017

FBC Loiston historian ensimmäinen Naisten 1. divari kausi starttaa tulevana viikonloppuna kotituplalla, kun Sport Gardenille saapuu ensin lauantaina Santa´s United Rovaniemeltä ja sunnuntaina saadaan vieraaksi Steelers Hämeenlinnasta.

Naiset_kausiennakko1.jpg

Jos ihan tarkkoja ollaan, ”emoseura” FBC Turku kyllä pelasi reilu 10 vuotta sitten silloisessa naisten divarissa, jolloin nousua edelsi hyvin samanlainen kausi kuin viime kaudella Loistolla. Tosin tuohon aikaan nykyisistä pelaajista kovinkaan moni ei ollut päässyt vielä esikouluunkaan asti. Muutama kyseisessä joukkueessa pelannut peluri tulee kyllä kentällä näkymään kuluvallakin kaudella, mutta vastustajien väreissä. (Toim.huom. Myös kaudella 2013-14 emoseura pelasi 1. kauden ajan)

Pienien muutosten kautta kohti kilpakautta

Toisin sanoen, viime kauden päätteeksi läpi nousuviidakon ylöspäin kivunnut FBC Loisto tulee osallistumaan valtakunnalliseen Divariin sarjan nuorimmalla joukkueella. Varsinkin, kun täksi kaudeksi Sveitsiin siirtyneet Ida Mäkinen ja Micaela Sirola edustivat joukkueen ”vanhempaa” osastoa.

Uusina pelaajina Loiston rinkiin ovat liittyneet Mila Manninen (-00) Pirkoista ja Petra Mussalo (-97) PSS:stä. Keski-ikä lienee 18 vuoden tietämillä, joten muutamat ajokortit napsahtavat kauden aikana lisää tyttöjen lompakoihin helpottamaan vanhempien kuskaamisia. Joka tapauksessa, viime kauden A-ikäisten jatkaessa sekä nuorempien sitoutuessa myös punaisiin, muutoin joukkue on hyvin pitkälti sama - ja vuotta vanhempi valmis sarjan tuomiin haasteisiin, jotka tulevat eteen pelaajien kehityksen kannalta melko ideaalisessa vaiheessa.

Naiset_kausiennakko4.jpg

Suomen Cupissa edessä huikea haaste

Omatoimijakson ja junioreiden SM-karsintojen jälkeen myös Naisten joukkue palasi pikkuhiljaa pelien merkeissä kentälle. Muutamat harjoitusottelut oli hyvä saada alle ennen  Suomen Cupin 2.kierrosta, jonka Loisto sai emännöidä Sport Gardenilla. Voitot PoNoVosta ja Kapa-65:sta takasivat paikan 3. kierrokselle. Arpaonni toi vastaan isoimman ja samalla hienoimman haasteen jonka voi saada, kun Suomen mestari Classic tuo karavaaninsa Turkuun (ottelu pelataan kotikaukalossa 15.10 klo 16, tervetuloa sinnekin!).

Vilkas kausi - iso mahdollisuus

Sarjan aloitus ja koko ensimmäinen puolisko tulee olemaan joukkueelle mielenkiintoinen, kun kaikki pidemmät vieraspelimatkat on tehty käytännössä tammikuun alkuun mennessä. Tuolloin suunnataan Rovaniemelle ja samaisen reissun paluumatkalla A-tytöt puolestaan pelaavat SM-sarjan vieraspelinsä Oulussa. Tämä esimerkki kuvastaa, ei pelkästään eikä vähiten logistiikan haasteita ja tehostamista, vaan luonnollisesti myös päällekkäisyyksien sekä useamman viikon perättäisten pelien tuomien fyysisen ja henkisen puolen hallitsemisen tärkeyttä.

Kuvio ei kuitenkaan ole Loistossa mitenkään uusi. Tälle kaudelle vain mittasuhde kasvoi muutaman pykälän taas eteenpäin, kun seuran sekä Naiset, A- ja B-juniorit pelaavat valtakunnallisia sarjoja. Ongelma ei ole kuitenkaan se sana, jolla tätä tilannetta kuvataan vaan mahdollisuus. Joukkueiden harjoitusringit ovat syksyn aikana kasvaneet hitusen ja silti eri yksilöille tulee riittämään vastuuta valtakunnan kärkisarjoissa, siitä on hyvä ponnistaa liikkeelle.

Naiset_kausiennakko5.jpg

Divarin taso noussut viime kaudesta

Takaisin Naisten joukkueeseen ja peleihin. SB Vaasan luovuttua sarjapaikasta sekä Liigan tiivistyttyä kahdella joukkueella, Divarin joukkueisiin eri paikkakunnille on saatu rostereihin kilpailua ja sitä myötä taitotasoa lisää. Samaan aikaan junioriputkista on kasvamassa naisten sarjoihin pitkään harrastaneita ikäluokkia, mikä tarkoittaa sarjan olevan todennäköisesti laadukkain, mitä tähän asti on pelattu.

Kaksinkertaisessa sarjassa tulee yhteensä 20 ottelua, joten otanta on tarpeeksi iso tuomaan erot kauden päätteeksi ja taulukko asettunee kohdilleen oikeudenmukaisesti. Loiston näkökulmasta jokaisessa ottelussa tytöt saavat viime kaudesta poiketen vastaan joukkueen, joka pyrkii pelaamaan, jolloin pelilliset haasteet sekä tavoitteet asettuvat luonnollisemmin itse pelin myötä. Huomioitavaa myös on, että useampi joukkue, kuten Pirkat ja sarjanousija Blue Fox, ovat erityisesti kotonaan vahvoja. Jokaisessa pelissä saa siis tehdä pisteiden eteen töitä ja pyrkiä pelaamaan 60min plus mahdollset jatkoajat.

Naiset_kausiennakko3.jpg

 

Paikallispelejä luvassa 6 kappaletta

Paikallispelit tuovat varmasti oman mausteensa kauteen, vastustajien joukosta löytyy HuKu (Salo), Kapa-65 (Kalanti/Uki) sekä Sheriffs (Kaarina). Länsirannikon joukkueita tuskin kaavaillaan tänä vuonna yleisesti sarjan kärkipäähän, mutta on selvää, että näissä kohtaamisissa tulee olemaan vielä se pieni extralataus.

LUE TÄSTÄ PÄÄKALLON UUNITUORE ENNAKKO SARJASTA!

FBC Loiston tavoitteesta sarjassa sijoituksen kannalta on pelaajien palaverissa ollut keskustelua, mutta ensimmäisten pelien jälkeen tavoitetta on myös helpompi verrata konkretiaan. Sen verran uskaltaa veikkailla, että peleissä nähdään yritteliäs ja taitavahko nippu, jota kannattaa tulla seuraamaan Sport Gardenille. Viikonloppuna siis aloitetaan Santa´s Unitedia ja Steelersia vastaan. Näistä vielä luvassa ennakkoa ennen pelejä, seuraa Loiston somea ja kotisivuja!


Naiset_kausiennakko2.jpg

AVAUSVIIKONLOPPU:

Lauantai 7.10 klo 18.30, FBC Loisto – Santa´s United (Sport Garden)

Sunnuntai 8.10 klo 16.00, FBC Loisto – Steelers (Sport Garden)

Naisten 1-Divisionan OTTELUOHJELMA

Kausikortti 50€ (jolla sisäänpääsy sekä FBC Loiston että FBC Turun miesten edustusjoukkueen peleihin)

Yksittäiset liput 6€, 3€ (opiskelijat,eläkeläiset) ja alle 12v ilmaiseksi sisään.

07.06.2018N1/A- joukkue alkaa hahmottumaan!
29.04.2018Hieno kausi takana, uusi jo ovella!
05.04.2018Nea tyttöjen MM-kisoihin Sveitsiin!
17.03.2018N1: Haastattelussa Mila
16.03.2018Naiset päättävät runkosarjan Pirkkoja vastaan
13.03.2018Naisten runkosarja lähenee loppuaan
26.02.2018Runkosarjat lähenevät loppuaan kaikissa sarjoissa ja hiukan jo tulevaa!
19.02.2018Naisille jatkoaikatappio Salossa
13.02.2018Naisille Suomen Cupin pysti ja kaksi sarjapistettä
10.02.2018SB Vantaa sunnuntaina Gardenilla

Siirry arkistoon »