Naisilla upea avausviikonloppu!

Share |
09.10.2017

FBC Loiston avausviikonloppu Naisten 1-divisioonassa tuotti heti avauspisteet, mutta vielä makeammin voitot molemmista kohtaamisista. Santa´s United kaatui 6-5 ja Steelers jatkoajan ja rankkareiden jälkeen 5-4.

FBC LOISTO - SANTA`S UNITED

Santa1.jpg

Pientä jännitystä oli ilmassa pitkien valmisteluiden jälkeen niin taustoilla kuin toki kentänkin puolella, kun pelit saatiin käyntiin. Heti alusta asti oli selvää, että Santa´s United on laadukas, hyvä asenteinen joukkue ja kentällä ei saanut mitään ilmaiseksi. Tasaisen ensimmäisen 0-1 päättyneen erän jälkeen sama tahti jatkui toisessa, mutta varsinkin loppua kohden ote alkoi siirtymään pohjoisen naisille.

Santa2.jpg

0-2 tilanteessa osuttiin itsekin vihdoin tolppien väliin Ronjan saadessa kunnian tehdä Loiston avausmaalin sarjassa. Isossa kuvassa hallinta oli vierailla ja erän seuraavat kaksi maalia jälleen heille, 1-4. Erän loppuun Iida onnistui tärkeässä kavennuksessa ja näin erätauolle tappioasemassa 2-4.

Santa3.jpg

Pienten muutosten kautta kohti kolmatta erää ja ehkä jopa hieman yllättäen, United ei ollut valmistautunut laittamaan uutta vaihdetta silmään ja jäi telineisiin, kun kotijoukkue Loisto sai flown päälle. Milan kavennuksen jälkeen Iida toi pelin tasoihin ja vastustaja oli pakotettu ottamaan aikalisä.

Hyvää virettä pystyttiin kuitenkin jatkamaan ja Ulla vei joukkueen ensi kertaa pelissä johtoon kymppi ennen loppua. Iida viimeisteli hattutempun hetkeä myöhemmin ja osuma jäi myös voittomaaliksi. Santa onnistui kaventamaan vielä YV:llä, mutta lopun jäähy vastustajalle ja oma fiksu pelaaminen tuotti ilahduttavasti avausvoiton heti avauspelissä.

Santa4.jpg

Valmennuksen kommentit: ”Juuri niin laadukas vastustaja kuin odotettiin ja tasaisen avauserän jälkeen oltiin hieman vastaanottavana osapuolena. Tytöt pystyivät luomaan tilanteita jo parin ekan erän aikana, mutta kolmannessa sitten saatiin paremmin rytmistä kiinni sen hetkiseen tilanteeseen nähden. Hieno nousu takaa ohi!”

FBC LOISTO - STEELERS 

Steelers1.jpg

Steelers oli hävinnyt oman avausottelunsa Pirkoille ja tulisi varmasti hakemaan avausvoittoa sarjanousijan kustannuksella. Peli alkoi oikeastaan samalla lailla tasaisena kuin rovaniemeläisiä vastaan ja maalivahtien ollessa pelipäällä, maalit olivat tiukassa. Tällä kertaa avausmaali merkittiin Loistolle, kun Ulla punnersi alivoimalla 1-0. Steelers tuli tasoihin pari minuuttia ennen taukoa, joten toiseen erään lukemista 1-1.

Steelers2.jpg

Keskimmäinen 20 minuuttinen alkoi murheellisesti ja pian oltiinkin 1-3 takaa-ajoasemassa. Merkittävää ero kentällä ei kuitenkaan nähty ja työ palkittiin Maijan kavennusmaalilla ja Kaisan tasoitusmaalilla erän puolivälissä. Samoissa lukemissa jatkettiin toiselle tauolle.

Steelers3.jpg

Samat tahdit edelleen kolmannessa erässä, ja vuorostaan Loisto tarttui voiton syrjään kiinni Maijan päivän toisella maalilla. Steelers osoitti kuitenkin olevansa laatujoukkue ja tuli aikalisän jälkeen tasoihin. Kauden ensimmäinen jatkoaika oli näin tosiasia ja päästään heti testaamaan 4vs4 pelaamista. Katsomossa oli varmastikin välillä vaikea pysyä liitoksissaan, kun muutamia herkullisia paikkoja nähtiin molemmissa päissä pallon kuitenkaan löytämättä maaliin asti.

Steelers4.jpg

Voitto ratkaistiin näin pilkulta. Maalissa Lotta jatkoi hyviä otteitaan ja nollasi Teräsnaisten yritykset, Loistolta puolestaan Iida osui kerran ja sehän riittää. Toinen peli, toinen voitto sarjan potentiaalisia kärkijengejä vastaan!

Steelers5.jpg

Steelers6.jpg

Valmennuksen kommentit: ”Hienosti joukkue vastasi huutoon tappioasemassa ja peli punnerrettiin tasoihin. Toisesta erästä eteenpäin molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan tilan pois vastustajalta ja ehkä tässä onnistuimme pienen piirun verran vastustajaa paremmin. Loppu oli sitten aika trilleriä, mutta mikä oli mukavinta voiton ohella, tytöt pystyivät pääsääntöisesti pelaamaan omalla tasollaan laadukkaita joukkueita vastaan. Melko varmasti myös yleisö viihtyi molemmissa peleissä ja tapahtumista saatiin laadukkaat kokonaisuudet. Kiitokset siis myös taustoille divariavauksen onnistumisesta."

Työnteko kuitenkin jatkuu, kilpakausi on vasta aluillaan. Naisten edustus jatkaa pelejään divarissa parin viikon päästä, mutta sitä ennen…Suomen Cup ja Classic. Juuri Champions Cupissa hopealla sijoittunut Suomen mestari saapuu Sport Gardenille tulevana sunnuntaina 15.10. Ottelusta lisää lähempänä viikonloppuna.

(Kuvista kiitokset Alf Hermansonille!)

07.06.2018N1/A- joukkue alkaa hahmottumaan!
29.04.2018Hieno kausi takana, uusi jo ovella!
05.04.2018Nea tyttöjen MM-kisoihin Sveitsiin!
17.03.2018N1: Haastattelussa Mila
16.03.2018Naiset päättävät runkosarjan Pirkkoja vastaan
13.03.2018Naisten runkosarja lähenee loppuaan
26.02.2018Runkosarjat lähenevät loppuaan kaikissa sarjoissa ja hiukan jo tulevaa!
19.02.2018Naisille jatkoaikatappio Salossa
13.02.2018Naisille Suomen Cupin pysti ja kaksi sarjapistettä
10.02.2018SB Vantaa sunnuntaina Gardenilla

Siirry arkistoon »