Loiston kausi startannut mukavasti laajalla rintamalla!

Share |
11.10.2017

Kesällä lupailin kirjoitella kolmen kuukauden välein seuran tyttö-/naispuolen kuulumisia. Sen verran ollut säpinää, että melkeinpä neljä kuukautta tähän kirjoitukseen meni.. Pääasiassa positiivisesti joukkueilla mennyt, mutta mahtuupa harmillinenkin tapahtuma ajanjaksolle.

Aloitetaanpa nuoremmista tulevaisuuden tähdistä (D,E,F). No naisten edarinkin vanhimmatkin pelaajat 20 vuotiaita, joten eiköhän kaikkiin päde vielä tuo sama sanonta :) Originalin puolella löytyy jo vähän vanhempiakin pelaajia, joten kyllä seurassa on onneksi hieman sitä kokemustakin.

Kolmessa nuorimmassa ikäluokassakin kausi on pyörähtänyt mukavasti käyntiin. Sarjapelit eivät vielä ole käynnistyneet, mutta D aloittaa tulevana lauantaina. Kaikissa kolmessa joukkueessa on motivoituneet valmentajat ja tärkeimpänä on että haluavat viedä yksilöitä/joukkeita eteenpäin. Näissä ikäluokissa yksilön kehittyminen on paljon tärkeämpää kuin joukkueena pärjääminen. Toki joukkueen kanssa on kiva saada hienoja kokemuksia kentällä ja kentän ulkopuolella ja pitää hauskaa. Deen ja Een treenejä kun olen päässyt maanantaisin (vuoroviikoin aina toinen joukkue) vetämään, niin motivoituneita tyttöjä on kyllä nuoremmista kasvamassa.

D-tytöt ovat käyneet pelaamassa kaksi harjoitusturnausta Etelä-Suomen alueiden joukkueita vastaan. Turnausvalinnat ovat menneet täysin nappiin, koska pelit ovat olleet todella tiukkoja ja voitot on mennyt kivasti ristiin. E-tytöt ovat pelanneet pari harkkapeliä ja hienoja maalejakin tytöt ovat päässeet jo tuulettelemaan. Äffät odottavat jo innolla kentille pääsyä myös.

A- ja B-tytöillä on jo karsinnat takana ja A pelannut jo pari sarjamatsiakin. Mielenkiintoinen poikkeus on ollut edellisiin vuosiin nähden että ei olla pelattu yhtään yksittäistä harjoitusottelua. No Loisto Cuppi oli jälleen loistava valmistautumistapahtuma karsintoja ajatellen ja pelikin sujui elokuun aluksi jo mukavasti. A voitti oman turnauksensa ja B tuli omassaan kolmanneksi. B-tyttöjen turnaus päättyi silti harmitukseen, kun Sini loukkaantui niin, että pelitaukoa tulee pitemmän aikaa. Harmi, kun kausi ei kerennyt kunnolla alkaakaan :(

Molemmat hoitivat SM-karsinnoistakin suoraan lohkovoittajina tiensä SM-sarjaan, joten alkukauden päätavoite täyttyi molemmilla joukkueilla hienosti. B-kävi myös pelaamassa Hämeenlinnassa Häme Cupin niillä pelaajilla, joilla ei tule monessa sarjassa kaudella kuormaa. Vaikka voittopokaalia ei turnauksesta tullutkaan, niin joukkue oli pelannut joukkueenjohtaja Henri Halkion mukaan todella pirteän turnauksen. A-tytöt aloittivat siis jo SM-sarjan ja sieltä plakkarissa voitot vieraissa Kooveesta ja kotona tiukan taistelun jälkeen Rankoista Ankoista. B-tytöt aloittavat SM-sarjan lauantaina kotipelillä Wirmoa vastaan.

Tässä välissä on myös hyvä kiittää Loiston naisten kakkosjoukkuetta erinomaisesta yhteistyöstä! Meillä osa junnupelaajista pelaa yhtä sarjaa, niin heillä on ollut mahdollisuus liittyä Markelan Hannan vetämään naisten joukkueeseen ja saada lisäpelejä sieltä. Toki naisetkin saavat tästä hyötyä kun tytöt tulevat auttamaan heitä. Kiitokset Hannalle ja joukkueelle tästä mahdollisuudesta. Original avasi myös kakkosdivarin ja tulokseksi päivästä tappio ja voitto.

Naisten edarinkin kausi on lähtenyt pisteiden valossa täydellisesti käyntiin, kun kotituplasta tuli täydet pisteet kahden trillerin jälkeen. Edellisen kirjoituksen jälkeen joukkue on saanut myös hyvän vahvistuksen Porvoosta, kun Petra Mussalo liittyi seuraamme. Sunnuntaina luvassa isoa herkkua, kun joukkue pääsee haastamaan Suomen Cupissa maamme kärkiporukkaa, kun Classic saapuu Gardenille. Tulkaa ihmeessä katsomaan ja sen voin luvata että noi pelurit eivät lähde todellakaan häviämään kenellekkään ilmaiseksi.

Mielenkiintoinen pointti pelureitten voittamisen taidosta on se että naiset+A+B on pelannut 8 peliä (karsinnat, sarjapelit ja yksi cupin peli) jotka on päättynyt yhden maalin eroon. Ja nämä kaikki kahdeksan peliä ovat päättyneet Loiston voittoon. Vaikka peli ei ole ollut vielä kesän jäljiltä todellakaan valmista (eihän peli koskaan valmiiksi tuukkaan..) niin silti ne ovat vaan kääntyneet punaisten eduksi. No eiköhän kaudella vielä opita häviämäänkin monta kertaa :)

Näiden lisäksi kiva myös nähdä kun Loiston värejä nähty eri leireillä maajoukkuetta myöden.

Santa1.jpg

Kuva naisten divariavauksesta, jossa seuran tyttöjunnuja oli saattamassa naisia koitokseen.

Matti Pienihäkkinen, tyttöpuolen valmennuspäällikkö

06.12.2017Sheriffs taipui Loistolle
06.12.2017N1: Haastattelussa Clara
05.12.2017 10:30Itsenäisyyspäivänä Loisto vs. Sheriffs
03.12.2017KaPa kaatui Gardenilla
30.11.2017N1: Haastattelussa Karo
29.11.2017Naiset kohtaa torstaina Kapa-65:n
21.11.2017Naisilla tappiollinen viikonloppu
18.11.2017N1: Haastattelussa Ronja
17.11.2017Naisilla tuplaviikonloppu: HuKu ja SB Vantaa
07.11.2017Naisille voitto Blue Foxin vieraana

Siirry arkistoon »