Naisten sarjan kotiavaus viikonloppuna

Share |
15.11.2018

Erinäisten syiden johdosta marraskuun 17.päivään asti on pitänyt odotella, että kotiavaus näkee päivänvalon 1.divisioonassa. Samalla kertaa onkin sitten edessä kotitupla, kun ensin Blue Fox saapuu kylään lauantaina ja sunnuntaina vieraita saapuu vielä pari astetta kauempaa Rovaniemen Santa´s Unitedin tarkastaessa Turun hiihtokelit.

BlueFoxennakko.jpg

Blue Fox muistetaan Loiston puolella aina edelliskauden divarikarsinnoista asti sekä viime kauden kohtaamisista sarjassa. Kaikkia näitä on leimannut tasaisuus viime kauden pelien päättyessä, vaikkakin Loistolle, lukemin 5-4 ja 5-3. Tämän kauden osalta Blue Foxin siniketut ovat olleet liekeissä voittaen kaikki ottelunsa viimeistään voittolaukauskilpailun jälkeen, isoimpana meriittinä voidaan pitää sarjakärki O2:n kaatamista.

Blue Foxin lyhytsanainen valmentaja Andreas Nyby:

Terve Andreas!  Joukkueenne pysyi ilmeisesti hyvin kasassa viime kauden jälkeen ja muutokset olivat vähäisiä?

- Joukkuerunko on samaa kuin viime vuonna. Omat juniorit on nostetu ylös.

Alkukausi on ollut teillä huikea ja piditte myös Classicia tiukoilla Suomen Cupissa. Mitkä ovat olleet isoimmat tekijät menestyksen takana?

- Joukkuepeli, työmoraali, spelarnas självförtroende

Loistoa vastaan viiime kauden pelit olivat tiukkoja, minkälaista kohtaamista odotat lauantain kohtaamisesta?

- Tasainen ottelu, bra spel av båda lagen.

Teillä on ollut onnistujia laajalti joukkueessa, mutta ketä pelaajia kotiyleisön kannattaa katsoa suurennuslasilla?

- Maalivahti #1 Hannah Pekkarinen.

Lauantai 17.11 klo 18.00, FBC Loisto – Blue Fox (Sport Garden)

***

Napapiiriltä saapuva Santa´s United on jo muutaman vuoden ollut sarjan vakiokasvo viime kauden sijoituksen ollessa 7. Vahvana kotijoukkueena tunnetut rovaniemeläiset olivat viime kaudella Loiston avausvastuksena ja vuodenvaihteessa käytiin vastaavasti vierailulla pohjoisessa. Jos Blue Foxia vastaan oli tiukkoja kohtaamisia, sitä se oli myös Santasia vastaan molempien pelien päättyessä Loistolle maalein 6-5.

Santas_ennakko.jpg

Alkukauden peleissä Santasille on napsahtunut kaksi voittoa neljän tappion seuraksi, kaikkien pelin kääntyessä pienten marginaalien ratkaistavaksi. Rovaniemeläiskoutsi Joona Vazana:

Terve Joona, onko Rovaniemellä ollut alkutalvesta harmaata vai joko on lunta näkyvissä?

- Kyllä Rovaniemelläkin vielä harmaassa näkymässä edetään, mutta lunta odotellaan kovasti.

Tiivistäisitkö lyhyesti viime kauden jälkeiset tapahtumat kauden alkuun, ilmeisesti joukkue uudistui reilusti niin pelaajiston kuin valmennuksenkin puolesta?

- Joukkue koki ison muutoksen kun valmennus (päävalmentaja, lajivalmentaja ja fysiikkavalmentaja) meni täysin uusiksi sekä uusia pelaajia joukkueeseen tuli 12 kappaletta ja vanhoja pelaajia jatkoi 8 kappaletta. Kesä ja syksy meni pääsääntöisesti opetellessa uutta toimintakulttuuria joka tuli uusien valmentajien mukana. Naiset treenasivat kesän ja syksyn laadukkaasti ja kehitystä tapahtui hyvin tuona aikana.

Teidän alkukauteen on mahtunut tilastojen perusteella tukku tiukkoja pelejä, miten summaisit alkukauden pelit?

- Alkukauden peleissä olemme onnistuneet toteuttamaan peli-ideologiaamme erittäin hyvin ja tämä on myös näkynyt tiukkoina peleinä. On ollut pienistä asioista kiinni, ettei voittosarakkeemme olisi isompi. Tärkein anti kumminkin joukkueelle on ollut se, että meidän prosessimme on mennyt koko ajan eteenpäin, jonka kautta se tulos tulee ennemin tai myöhemmin.

Mitä odotuksia Turun reissulta ja kotijoukkue Loistosta?

- Tavoitteenamme on jälleen keskittyä oman prosessimme edistämiseen ja siihen, että pystyisimme pelaamaan kauden parhaan pelimme. Valmennuksellehan Loisto on ihan uusi tuttavuus mutta osa pelaajista tuntee Loiston joukkueen jopa erittäin hyvinkin. Hienoa päästä pelaamaan jälleen etelään, koska osa meidän pelaajista on sieltäpäin kotoisin ja pääsevät pelaamaan sukulaistensa tukiessa.

Ketäs vinkkaat turkulaisyleisölle otettavaksi seurantaan joukkueestanne?

- Meidän nuoria pelaajia #10 Nea Pirttilää ja #76 Janna Siirtolaa, jotka ovat tehneet hienon sisääntulon ykkösdivariin sekä tietenkin vanhaa Loistolaista #31 Hanna Pohjolaa, joka häärii meillä viimeisenä lukkona.

Sunnuntai 18.11 klo 15.00, FBC Loisto – Santa´s United (Sport Garden)

***

Loistolla on takanaan vasta kolme peliä sarjassa, joten kovin suurta otantaa tekemisestä ei tähän mennessä ole. Näistä peleistä on joka tapauksessa kasassa vasta kolme pistettä, joten pisteitä luonnollisesti on tavoitteena raapia kasaan. Lauantain peliin kokoonpano on vielä varsin auki pienten sairasteluiden johdosta, varmaa on, että rinnakkaisedustuspelaajat eivät ole mukana lauantaina pitkäaikaisloukkaantuneen Nean lisäksi. Todennäköisempää onkin, että lauantaina mennään tiiviimmällä porukalla ja sunnuntaina hieman laajemmalla rosterilla.

Niin tai näin niin kotona on taas varmasti lähtökohtaisesti mukava pelata ja kummastakaan kohtaamisesta tuskin tulee tapahtumia puuttumaan, Tervetuloa seuraamaan pelejä!

24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!
05.05.2019Loiston tyttöjä U19 kesäleirille!
30.04.2019Eeva ja Henrika Latviaan U-16 maajoukkueen mukana
19.04.2019Loiston tyttöjä Tsekkiin maajoukkueen mukana!
15.04.2019Loiston A-tytöille upeasti suomenmestaruus!!
05.04.2019Loiston naisilla hyvät näkymät tulevaan kauteen!
27.03.2019A-tyttöjen välierävastustajaksi Pirkat, sarja käyntiin lauantaina!
25.03.2019A-tytöt upeasti välieriin!!
18.03.2019A-tyttöjen puolivärivastustajaksi rakas Wirmo naapurista!
05.03.2019Ennakko - Loisto vs LosB klo 19!

Siirry arkistoon »