Naisilla voittoisa joulukuu

18.12.2018

Itsenäisyyspäivät ja pikkujoulut on vietetty ja pelejäkin pelattu. Ajan vieriessä nopeasti eteenpäin on hyvä katsastaa muutaman menneen viikon tapahtumiin, lasien läpi katsottuna luonnollisesti..

1.12.2018

Hatsina11.jpg

Loiston nimen taustat juontaa juurensa 2010-luvun alussa Turun Itäpuolelta pidetyistä palavereista. Hatsina puolestaan on vajaan sadantuhannen asukkaan historiallinen kaupunki Pietarin lähellä ja tullut kuuluisaksi myös Venäjän keisarien asuinpaikkana. Miten tuosta saatiin sitten salibandyjoukkueen nimi, on hieman pidempi tarina, joka kyllä tutkimalla eli googlaamalla selviää.

Hatsina222.jpg

Pelin alussa Loisto on pelipäällä ja vastustaja pyrkii iskemään vastaan, tämä on ymmärrettävää, kun tällä kertaa yksikin penkki riittää heille täyttämään vaihtoaition määritelmän. Läpihuuto-peliä on silti turha odotella ja pitkälle toiseen erään mennään lukemien puolesta rauhallisesti.

Loppua kohden Tuulee kuitenkin Lahden suunnalta ja pallo löytää seitsemännen kerran verkkoon ennen jälkimmäistä välisummeria. Hatsina iskee muutaman kolmanteen ja Loisto neljä, pisteet jäävät Turkuun.

3.12.2018

Losb1.jpg

Tilastonikkarit voivat vahvistaa tai kieltää, mutta tänään saattaa olla joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen aikuisten tasolla. Maanantai-illan odotettu hegemonia alkaa täyttämään myös Lohjan Tennarin lehtereitä mukavasti alkuvihellyksen lähestyessä.

Kotijoukkue aloittaa kovalla höyryllä ja saa yleisön mukaansa. Muutama kohtalainen tontti, mutta ei mene. Loistolla toisessa päässä sama tapahtuu hetken päästä. Mutta sitten menee kahteen otteeseen ja jäähdyttelemään koppeihin.

Losb2.jpg

Toinen erä ja Minnie maalilla rupeaa katseellaan hakemaan huoltajalta talvihanskoja ja villasukkia. Huoltaja näyttää ei-oota. Yksi kauden kovimmista eristä on menossa. Neljä eri maalintekijää, neljä eri syöttäjää. Nyt kulkee. Kolmanteen erään laitetaan hieman pakkaa uusiksi ja myös LoSB pyrkii edelleen pelaamaan, peli saatetaan loppuun kuitenkin vierasjoukkueen voiton merkeissä.

14.12.2018

Steelers222.jpg

Saksalainen heavy-metal bändi Steeler soitteli aikansa 80-luvulla ja laittoi pillit pussiin samaisen vuosikymmenen lopulla. Samoihin aikoihin askelmerkkejään otti jo Hämeenlinnan Steelersin edeltäjä RuRu, joka takoi kovia tuloksia silloisella salibandykartalla. Näillä tuskin on yhteyttä, mutta eipä sitä ikinä tiedä.  

Peli alkaa vahvasti ja kellon näyttäessä 11.11, punainen nro 11 Tuulia on suorittanut Green Cardin puttaamalla pallon kolme kertaa takatolpilta sisään. Varmaa on moni asia ja myös se, että vastustaja ei kuitenkaan tästä vielä taivu.

Steelers33.jpg

Toinen erä, peli ei pysy aivan samalla tasolla, mutta maalin edustalla puttauskisat jatkuvat onnistuneesti. Kolmannessa erässä seisaaltaan mieltään osoittavat katsojat haluavat golfin sijaan nähdä salibandyä ja sitä sille myös parhaimmillaan tai pahimmillaan tarjotaan. Puolustuspeli pyyhitään pelikirjoista pois ja toimitsijoiden varakynät kaivetaan kasseista. Pisteet jäävät tästäkin joka tapauksessa Turkuun, ja ne otetaan toki vastaan.

16.12.2018

Vantaa333.jpg

Turun Kupittaalla jälleen aukaistun luistelumadon kuivaharjoittelu on alkamassa: Vantaan Myyrmäessä saadaan päätökseen sarjan ensimmäinen kierros. Sveitsin pujottelualpeilta Turkuun jälleen kotiutunut Ida miettii onko Sveitsi sittenkin myös Vantaalla, kun Hyvinkäälläkin sellainen on. Pyyhettä ei heitetä kehään, mutta vaihtoaitiossa niille on käyttöä pitovoiteiden jäädessä Intersportin hyllyyn -30% alennuksista huolimatta.

Vantaa444.jpg

Vantaa jää tällä kertaa kanveesiin pelaten ehkä yllättävän passiivisesti läpi pelin. Kuten muillakin, pitkä on syksy ollut toki myös heillä ennen ansaittua joulutaukoa. Omassakin pelissä on toki parannettavaa, mutta joskus yksinkertainenkin on kaunista.

Palloa pyritään liikuttamaan simppelisti ja hakemaan aukkoja, siinä myös onnistutaan. Tunnelma on melkoisen vapautunut sekä kentällä että vaihtoaitiossa ja joukkue onnistuu laajalla rintamalla niin nuorison kuin eläkeosastonkin puolella. Joulukuusta saadaan täydet 12 pistettä, tästä pienelle tauolle.

***

(Kuvista suurkiitos Alf Hermansonille)

Toivottavasti jaksatte klikkailla sivuille myös ensi vuoden puolella 😊 Loiston naisten joukkue toivottaa seuraajilleen rauhallista Joulun aikaa! Palataan kehiin 9.1, kun Pirkat saapuu kylään Sport Gardenille.

03.09.2019U16- ja U17 tyttöjen maajoukkueleirillä Loiston väriä!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!
07.08.2019Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko!
06.08.2019Loisto Cupin C-tyttöjen ennakko!
05.08.2019Loisto Cupin B-tyttöjen ennakko!
24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!
05.05.2019Loiston tyttöjä U19 kesäleirille!
30.04.2019Eeva ja Henrika Latviaan U-16 maajoukkueen mukana
19.04.2019Loiston tyttöjä Tsekkiin maajoukkueen mukana!

Siirry arkistoon »