Vuosi vaihtui, missä naiset ja tytöt menevät?

01.01.2019

Runkosarjoista alkaa olla puolet pelattuna miltein kaikilla ikäluokilla. Nuoremmissa on sarjat jakaantuneet ylempiin ja alempiin jatkosarjoihin, mutta kauden peleistä silti aika "puolessa" ollaan. Kevättä kohti kun mennään, niin pelien mielenkiinto vain entisestään lisääntyy :)

Pieni katsaus kaikkiin joukkueisiin:

F-tytöt:

Äffät eivät pelaa vielä liiton "virallisia" sarjoja vaan osallistuvat länsirannikon kortteliliigaan, jossa ei sarjataulukkoja pidetä. Tosin ei näin nuoret mieti mitä sarjaa ovat peleissä pelaamassa koska peli-into on niin huikaisevaa ja maalit ja muut onnistumiset on saman arvoisia kuin vanhemmissakin. Tyttöjä on ringissä mukava määrä ja treeneissä ja peleissä kaikilla on aina hauskaa.

E-tytöt:

E-tytöt olivat alkusyksyllä osallistumassa sarjatoimintaan yhdellä joukkueella. Uusia tyttöjä tuli kuitenkin mukaan koulujen alettua, joten oli ehdottomasti järkevää mennä kahdella joukkueella sarjaan, jotta kaikille tytöille tulisi riittävästi peliaikaa. Treeneissä ja peleissä on hyvä/iloinen meininki joten tämä on varmasti auttanut pelaajamääräänkin.

Länsirannikon E-tyttöjen sarjassa oli hienosti 11 joukkuetta ja kaikki pelasivat kerran kaikkia vastaan ja siitä viisi parasta kevääksi ylempään ja jatkosarjaan ja loput alempaan jatkosarjaan. Joukkueet oli jaettu keltaisiksi ja sinisiksi ja joukkueet tulivat hienosti sijoille kaksi ja neljä.

C-/D-tytöt:

Tässä ryhmässä on reilut 20 kenttäpelaajaa+kolme maalivahtia ja joukkue pelaa yhteensä kolmea eri sarjaa, joten toimintaa riittää :) C-tytöissä kahdella joukkueella ja deessä yhdellä ja ryhmän ikärakenne on vahvasti D-painotteinen. C-tyttöjen alkusarjassa toinen joukkue tuli kolmanneksi ja pääsi loppukaudeksi ylempään jatkosarjaan ja toinen joukkue jäi sarjassa viimeiseksi ja näin ollen alempaan jatkosarjaan. Näille pippurisille C2-tytöille täytyy nostaa kyllä isosti hattua, sillä tyttöjä ei ole peleissä todellakaan ollut "liikaa", mutta tytöt ovat taistelleet jokaisessa pelissä koko 45 minuuttia täysillä ja yksi tasapelipiste tarttui jo matkaan vanhemmilta vastustajiltaan.

Ylemmässä jatkosarjassa on Länsirannikon kolme parasta ja Sisä-Suomen kolme parasta joukkuetta. Sarja on hyvätasoinen ja sarjasta jatkoon menevät joukkueet pystyvät aivan varmasti keväällä haastamaan SM-sarjan seiskan ja kasin jos sinne saakka selviävät. Haastajina tytöt sarjassa pelaavat, mutta hieno voitto Steelerssistä 7-2 antaa varmasti uskoa kevääseen.

D-tytöt voitti länsirannikon aluesarjan puhtaalla pelillä ja aloittivat jo ylemmän jatkosarjankin voitoilla Kooveesta ja Classicista.

N2/B-tytöt:

Nämä joukkueet voisi laittaa myös omien otsikoidensa alle, koska pelitoiminnassa pelaavat "omillansa". Treenit ovat kuitenkin yhteiset, joten treeneissä on aina hyvin porukkaa. Luonnollisesti joukkueet treenaavat myös omillakin puolillansa, mutta peliosuuksiin saa aina hyvän säpinän kun siellä on aina "oikea" vastustaja.

Naiset ovat pelanneet länsirannikon kakkosdivarissa mukavan alkukauden. Ovat kymmenen joukkueen sarjassa kymmenen pelatun pelin jälkeen sijalla kolme ja pääsevät hyvissä asemissa kevätkaudelle.

B-tytöt selvisivät SM-karsinnoista elokuun lopussa hienosti läpi ja moni saattoi miettiä että miten uusi joukkue pärjää SM-sarjassa joukkueita vastaan jotka ovat pelanneet jo monta vuotta yhdessä hyvällä tasolla. Sarjasta puolet pelattu ja vaikka voittoja on vasta yksi, niin paljon on hyviäkin asioita tulosten takana. Joukkue ei ole tullut sarjaan pelkästään puolustamaan ja on ollut ilo nähdä että joukkue pystyy/uskaltaa tehdä pallon kanssa asioita kentällä. On tullut isojakin tappioita ja jos bussin olisi parkkiin laittanut omalle puolustusalueelle, niin varmasti numerot tappiopeleissä olisi ollut pienemmät. Mutta ei ole mitään järkeä koko vuotta tulla vain puolustamaan vaan hienosti valmennus on antanut tyttöjen reagoida kentällä ja uskon että keväällä tappiopelit tulevat tasoittumaan ja ehkä siellä joku voi kääntyä toiseenkin suuntaan :) Suurin osa joukkueesta pelaa vain yhtä sarjaa, mutta joukkue on pelannut lisäksi hyvin harjoituspelejä joten pelimäärästä on tullut sopiva.

N1/A-tytöt:

Naisten edustuksella on sarjassa seitsemän voittoa ja kaksi tappiota. Sarjataulukossa se tietää kolmatta sijaa ja kun neljä nousee, niin tavoitteessa joukkue seilaa. Viidenteen sijaan on tällä hetkellä eroa kaksi voittoa, joten vielä ei paikka auringossa kuitenkaan ole selviö. Naiset ovat Suomen Cupissa jo upeasti välierävaiheessa ja tämän kuun lopulla pelataan PSS:n naisia vastaan finaalipaikasta. Porvoon naiset ovat tämän hetken liigan kovin porukka jo pelkästään sarjataulukkoakin katsomalla ja joukkueen puolustus on kovalla tasolla. Vuosi sitten cupissa lähdettiin ehkäpä vain kiusaamaan silloista kovaa Classicin joukkuetta, mutta nyt on tarkoitus lähteä kiusaamisen sijasta pelaamaan kunnolla ottelun voitosta. Altavastaajan rooli sopii joukkueelle pelissä hyvin.

A-tytöt ovat sarjassa kolmantena, kun kaikkia vastaan on pelattu yhden kerran. Viisi parasta on neljän pisteen sisällä, joten sarjan kärjessä on todella tasaista. Kuusi parasta menee suoraan pleijareihin keväällä ja seitsemänteen sijaan on jo hyvä hajurako, joten aivan hyvältä sarjataulukko näyttää. Sarjassa ei ole yhtään heikkoa porukkaa ja seuraavasta viidestä pelistä neljä on vieraissa, joten pisteiden kerääminen ei tule olemaan todellakaan helppoa.

2019.jpg

Hyvää Uutta Vuotta 2019 kaikille seuramme tiimeille + vastustajille ja toimintaa seuraaville/mukana siinä oleville. Kannattaa tulla katsomoihin katsomaan tyttöjen/naisten otteita!

Matti

18.02.2020Pelicans-sarjan aikataulu ja liput
06.01.2020Joukkueiden kuulumisia!
08.10.2019"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon!
29.09.2019Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus!
21.09.2019Edarin kausi käynnistyy huomenna!
21.09.2019Otteluliput ja kausikortti
03.09.2019U16- ja U17 tyttöjen maajoukkueleirillä Loiston väriä!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!
07.08.2019Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko!

Siirry arkistoon »