Loisto Cupin B-tyttöjen ennakko!

05.08.2019

Loisto Cupin ennakoiden aika taas käsillä. Tämän viikon aikana Loiston ikäluokan vastuuvalmentajat kirjoittavat lyhkäsen ennakon oman ikäluokan sarjoistaan. Koska Loisto ei B-tyttöjen sarjaan osallistu, niin allekirjoittaut sitten vähän raapustaa tästä ikäluokasta. Mainittakoon ennen beehen siirtymistä, että vuosi sitten Loisto Cupin sarjojen voittajat nostivat myös keväällä SM-pokaalia. Eli aassa Loisto, beessä Wirmo ja ceessä Olssi.

B-tyttöjen Loisto Cup:

Aluksi joukkueet kertovat itse omista tiimeistään ja näiden jälkeen on jälleen tuttujen "veikkausten" vuoro. Mutta olkaapas hyvät! (joukkueet aakkosjärjestyksessä)

CLASSIC

Classic B-tytöt on uudistui viimekaudesta paljon kun osa joukkueen runkopelaajista siirtyi A-tyttöihin. Seurasiirtojen myötä joukkueeseen tuli 4 uutta pelaajaa sekä myös C-tytöistä joukkueeseen nousi uusia pelaajia. Tulevan kauden joukkue koostuu 03-05-tytöistä. Joukkue on edelleen nuorempaa polvea jonka varaan on valmennuksen hyvä rakentaa iskukykyinen joukkue tulevalle sekä myös seuraaville kausille. Koossa on kumminkin nuori ja nälkäinen joukkue. Joukkueen tavoitteet on SM-sarjassa ja lähestulkoon kaikilla tytöillä on jo myös kokemusta SM-peleistä. Taitoa ja kovuutta ryhmästä löytyy ja näyttää siltä että joukkue jo nyt on löytänyt hyvän tekemisen tason harjoituksissa kuin myös peleissä. Loisto Cupin kovat pelit palveleekin hyvin valmistautumista SM-karsintoihin ja tavoitteena on parantaa viimevuoden sijoitusta.

Seuraa näitä: Siiri Syrjänen joka pelasi keväällä ensimmäiset pelinsä U16 joukkueessa.

 

ERÄVIIKINGIT

EräViikinkien B-tyttöjen Edustujoukkueen kokoonpano on kokenut ison muutoksen 10 pelaajan siirryttyä ikäluokkamuutoksen myötä A-tyttöihin. Viime kauden BSM-hopeaa voittaneista tytöistä jatkaa joukkueessa hyökkääjät Anna Järvelä ja Sanni Sauso sekä puolustajat Trista Sällström ja Tove Tantere.

C Edustuksesta nousee yhdeksän pelaajaa B-tyttöjen Edustusjoukkueeseen: Maalivahti VeraStenius, puolustajat Saara Tikanoja ja Viena Turkka, sekä hyökkääjät Kua Kurki, Elisa Mannonen, Nea Nupponen sekä mörköketjuksi ristitty kolmikko Aada Kauppinen, Veera Mertanen ja Tilda Tarkkinen. Veera Mertanen ja Nea Nupponen pelasivat B-tyttöjen SM-pelejä jo päättyneellä kaudella. Eräviikinkien B-tyttöjen Akatemiajoukkueesta joukkueeseen nousevat Nella Muhonen ja Elliroosa Peltoniemi. Tämä on erinomainen esimerkki seuran toimivasta pelaajapolusta.

Uutta verta joukkueeseen tuovat Steelersistä siirtyneet puolustajat Jenna Linden ja Liina-Lotta Lötjönen. Hyökkäyspäätä vahvistaa Blackbirds Unitedista siirtynyt Emilia Kaartoaho.

”Joukkue on mielenkiintoinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, ja joukkue koostuu pelaajista ikäluokkansa kärjestä tai pelaajista, jotka ovat matkalle sinne. On erittäin antoisaa lähteä yhdessä valmennustiimin kanssa kauteen ja kehittymään tämän ryhmän kanssa”, toteaa joukkueen vastuuvalmentaja Ville Turunen. ”Tavoitteenamme on pääsy SM-sarjaan ja menestyminen siellä”

 MVP

Loisto Cupiin osallistuvista pelaajista kokemusta joukkueeseen tuo puolustaja ToveTantere (synt. 2003), jolla taskussa kaksi SM-hopeamitalia ja joka pelasi jo viimekaudella A-tyttöjen SM-sarjaa. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt kevään U16-peleissä Latviassa sekä kolmen Prahan mestaruuden myötä G14- ja G16-sarjoissa.

Tulevaisuuden peluri: Vielä C-ikäinen Saara Tikanoja (synt. 2005) nousi viime kaudella yhdeksi CEdustusjoukkueen johtavaksi pelaajaksi puolustuspäässä. Saaran näytöt myösalkaneella kaudella vahvistavat, että taidot riittävät vanhemmassa ikäluokassa pelaamiseen.

 

HÄME STARS

 

Häme Stars on tänä vuonna perustettu yhdistys ja joukkue laitettiin kasaan kevään/kesän aikana. Ensimmäinen yhteinen tapahtuma oli TFT turnaus, jossa A/B-tyttöjen sarjassa tuli hopeaa Rankkojen Ankkojen oltua finaalissa parempia. Suurin osa pelaajista on Steelersin viime kauden B-tytöistä, mutta mukaan saatiin Lohjalta pari hyvää tyttöä, yksi Riihimäeltä ja maalivahti Hyvinkäältä. Joukkueeseen haetaan vielä paria tavoitteellista pelaajaa mukaan. Häme Starsin A/B-tytöt pelaa ensi kaudella A-tyttöjen 1 divaria ja tavoittelee paikkaa B-tyttöjen SM sarjasta. Tytöt ovat harjoitelleet kesän ahkerasti Crossfit Hämeenlinnassa, lenkkipoluilla ja lajituntumaakin on kevyesti pidetty yllä, kesäharjoituksissa on ollut hyvä tekemisen meininki. Seurattavia pelaajia joukkueessa on useita, mutta joukkueena mennään eteenpäin sekä yritetään pelata viihdyttävää, vauhdikasta ja fyysistäkin salibandya. LoistoCupiin lähdetään hakemaan hyviä pelejä ja hiomaan yhteistä juttua kohti SM karsintoja ja kauden pelejä.

 

NORTHERN STARS

 

Northern Stars on espoolainen tyttö- ja naissalibandyn erikoisseura, joka on keskittynyt juniorityöhön.

STARS 2003-2004 tyttöjen yhteinen matka alkoi muutama vuosi takaperin, kun 2017-2018 kaudella joukkue osallistui Elenia-areenalla C-tyttöjen SM-karsintoihin ja selviytyi pelaamaan kansalliseen sarjaan. Viimeisin kausi 2018-2019 meni 2004-pelaajiston osalta GrIFK/Stars yhdistelmäjoukkueen muodossa kun 2003-pelaajisto pelasi yhdessä seuran 2002 pelaajiston kanssa B- ja A-tyttöjen sarjoja. Vuoden tauon jälkeen joukkue on jälleen tutussa koostumuksessa tutun valmennuksen kanssa jatkamassa kohti nousevaa kautta 2019-2020.

Kaudella 2018-2019 B-tytöt pelasivat Etelä-Suomen alueellista sarjaa ja vaikka nousevalle 2019-2020 kaudelle joukkue on ilmoittautunut SM-karsintoihin, lähdetään kuitenkin karsintoihin jalat maassa ja realistisin tavoittein. Joukkueeseen on liittynyt uusia tulevaisuuden lahjakkuuksia ja joukkueen pelaajamäärä onkin aikaisempia vuosia korkeampi. Loisto Cup tarjoaa mahdollisuuden saada pelituntumaa ja kokemusta kovista peleistä ennen SM-karsintoja. Northern Starsin joukkue on tasainen, joten seurattavia pelaajia voisi olla useitakin. Seurattaviin pelaajiin voisi laskea puolustajat Sandra Fredman & Jasmine Hammarberg, maalivahdit Edit Rautakoski & Kia Weurlander sekä hyökkäyspäässä viimeisellä kolmanneksella vahvan Venla Airaksisen.

 

PSS

 

Loisto Cupiin osallistuvan joukkueen pelaajilla on kokemusta ja menestystä niin C, B kuin A-tyttöjenkin SM sarjoista aikaisemmilta kausilta. Joukkueen runko on usean vuoden ajan harjoitellut ja pelannut yhdessä, joten tähänkin kauteen on lähdetty hyvällä yhteishengellä, treeniasenteella ja tekemisen meiningillä.

Kutsuturnaus kovine peleineen on tytöille hyvä paikka antaa näyttöjä Kuopiossa järjestettävään SM- karsintaturnaukseen, josta selviytyminen SM-sarjaan on joukkueen ehdoton ykköstavoite. Turnauksen ensisijainen tavoite on kehittää omaa peliä haluttuun suuntaan vaikkakin jonkin verran kokeillaan myös eri koostumuksia tulevaa kautta varten. Oleellista on, että valmennuksen asettamat teemat näkyvät, kehittyvät ja toteutuvat itse peleissä, jolloin todennäköisesti myös turnauksen lopputulokseen voidaan olla tyytyväisiä.  Joukkueessa on hyvä yhdistelmä yksilötaitoa ja pelaajien tasaisuutta vahvojen kentällisten muodossa. Turnaukseen lähdetään vahvalla ”Pessimäisellä” liikkeellä, pelinopeudella ja taidolla, mutta saattaa olla, että jo Turussa saadaan nauttia entistä tehokkaammasta ja monipuolisemmasta pallollisesti PSS:tä.   Menestystä halutaan tälläkin kaudella ja sitä lähdetään hakemaan myös Loisto Cupista.

 

 SB-PRO

 

SB-Pron joukkue on saanut viime kaudesta runsaasti lisää pelaajia eli kokonaista 9 tyttöä. Uudet pelaajat siirtyivät Nurmijärvelle Hangosta naisten joukkueesta, Lohjalta, Blackbirdsin joukkueesta Keravalta, Vantaalta ja ErVin tytöistä Helsingistä. Viime kauden joukkueesta on poistunut kaksi 02- pelaajaa ja yksi 03- ja yksi 04-syntynyt pelaaja, joten ryhmän koko on nyt viime kautta suurempi, 20+2. Joukkueen runko on pelannut jo muutaman vuoden yhdessä koostuen SB-Pron ja Light Ironin kasvateista, jotka aloittavat jo 4. kauden yhdessä. Toissa kaudella joukkue voitti C-tyttöjen SM- pronssia ja viime kauden parhaaksi saavutukseksi jäi Storvreta Cupin 3.sija. Pelaajista useammat ovat pelanneet naisten 2.divisioonaa ja monilla on myös kokemusta A-tyttöjen SM-sarjapeleistä.

Valmennus uusiutui myös tälle kaudelle täysin Kimmo Höynälän ottaessa päävalmentajan roolin. Rinnalleen Kimmo sai naisten Liigajoukkueesta viime kauden Suomen mestarin Nita Heinon ja Liigan päävalmentajan Aki Vilanderin, maalivahtien valmennuksesta vastaa Pekka Nuutila. Joukkueen rakennuksen ollessa vasta alkuvaiheessa on Loisto Cupin ja elokuun tiiviin alkujakson tarkoitus vain palvella tulevia SM-sarjakarsintoja. Nyt haetaan pelaajia eri rooleihin ja annetaan näyttöjä elokuun loppua ajatellen.

Tasaisen vahvan joukkueen tavoitteena on pelata tulevalla kaudella B-tyttöjen SM-sarjaa, jonka lisäksi lisää kokemusta tulee A-tyttöjen ja naisten peleistä. Joukkueessa on runsaasti pelaajia, jotka varmasti tulevat nostamaan omaa tasoaan kauden aikana, mutta esim. liigajoukkueen mukana harjoitteleva Aada Isometsä ja vielä hiukan tuntemattomammat pelaajat kuten Jenni Jääskeläinen ja Sara Puumala vahvoina hyökkääjinä kannattaa pistää mieleen jo ennen kauden alkua. Toisaalta tasaisen vahvasta ryhmästä nousee varmasti kauden aikana useita selkeitä profiilin kasvattajia.

Vaikka tavoite on SM-sarjassa, niin SB-Pron B-tyttöjen toiminta tähtää ennen kaikkea pelaajien

kasvattamiseen niin pelaajina kuin myös nuorina aikuisina. Kaikille rakennetaan mahdollisuus nousta vaikka seuran lippulaivan eli naisten Liigajoukkueen riveihin, mutta toisaalta jo pelkkä salibandyn harrastaminen hyvässä ohjauksessa on onnistuminen, joka palkitsee sekä pelaajan itse että joukkueen taustavoimat. Tärkeintä kaudelle 2019-2020 on positiivinen ilme joukkueessa ja nauttiminen yhdessäolosta sekä hienosta lajista.

 

SBS WIRMO

SBS Wirmon B-tytöt lähtevät puolustamaan tällä kaudella viime kauden Suomen mestaruutta ja Loisto Cupin voittoa paljolti tutulla joukkueella, mutta myös uudistuneena. Joukkueen penkin takaa löytyy edelleen päävalmentaja Mika Pietilä ja Juha-Matti Henriksson ja uusina valmennustiimiin mukaan ovat tulleet Riku Niemi sekä Jani Vaitiniemi. Pelaajistossa tapahtuu luonnollista liikehdintää, kun reilu kentällisen verran pelaajia siirtyi yli-ikäisinä A-tyttöjen vahvuuteen ja vastaavasti omasta C-ikäluokasta tuli mukaan saman verran tyttöjä. Myös lähiseuroista oli kiinnostusta keltamustiin tulla ja mukana onkin muutama uusi tyttö Mynämäen ulkopuolelta.

Harjoittelu tapahtuu edelleen kahden edellisen kauden tapaan yhdessä A-tyttöjen kanssa, joten treeniringissä on riittänyt laajuutta koko kesän. Loisto Cupissa varmasti vielä etsitään parhaita kokoonpanoja ja tehdään muita kokeiluja tähtäimenä SM-karsinnat.

-Meillä on koossa hyvä joukkue ja vaikka tässä kohtaa haetaan vielä yhteisiä kokemuksia ja säveltä, en pidä yhtään mahdottomana etteikö voitaisi tänäkin vuonna menestyä Loisto Cupissa. Hieno ja kovatasoinen turnaus tiedossa, ennakoi Mika Pietilä.

SSRA

Rankkojen Ankkojen B-tytöt on entinen OLSin (Oulun Luistinseura ry) C-tyttöjen joukkue. OLSin päätös kauden 2018-2019 jälkeen lopettaa nais- ja tyttöjoukkueiden salibandy toiminta, keskittyen tulevaisuudessa mies- ja poikajoukkueiden salibandyyn avasi tien Rankkojen Ankkojen ”siipien suojaan”. Tyttöjen joukkueen runko perustuukin kauden 2018-2019 OLSin C-joukkueesta sekä aiemmin jo Rankoissa Ankoissa pelanneista tytöistä.

OLSin C-tytöt voitti viimekauden alussaedellisen C-tyttöjen Loiste Cup turnauksen. Tämän jälkeen joukkue raivasi tiensä SM-sarjaan kaudelle 2018-2019 jatkaen hyviä esityksiä, joka palkittiin Oulun historian ensimmäisellä nais- tai tyttöjoukkueen SM-kullalla. Kauden 2017-2018 joukkue pelasi C-tyttöjen SM-sarjaa, jolloin sijoitus oli kahdeksas. Sitä ennen kaudella 2016-2017 joukkue pelasi pohjoisen aluesarjaa, josta tuli voitto. Käytännössä joukkueen runko on säilynyt samana kaikilla edellisillä kausilla.

_ _ _ _ _ _ _

Kiitos joukkueille heidän omista ennakoista. Heti voin todeta, että B-tyttöjen kattaus turnauksessa on timanttinen ja Suomen kahdeksan kärki luultavasti paikalla. Näistä finaalijoukkueiden veikkaaminen on arpakuution heittämistä..

Wirmo oli edellisen kauden tuplamestari ja Mynämäen suunnalta olen kuullut, että joukkueella on nyt edellistäkin kautta kovempi ryhmä, joten Wirmo menee finaaliin? Toiseksi finaalijoukkueeksi veikkaisin  Classikkia. Jotenkin on sellainen kutina että Tampereen tytöt "yllättää" nuorella joukkueellaan ja raivaavat tiensä finaaliin. Tosin turnauksessa ei ole yhtään joukkuetta joka päästessää finaalin olisi iso yllätys. Finaalissa kuitenkin Wirmo-Classic.

SSRA iso kysymysmerkki, hyvä porukka jossa myös edellisen kauden mestareita mukana ja kuuleman mukaan harjoitelleet kesällä todella paljon.

Pro saanut paljon uusia hyviä pelureita ja kauden edetessä varmasti kova porukka, muttei ehkä vielä aivan elokuussa?

Mitä tekee Tapsan enkelit Espoosta? Kovan profiilin pelaajia noussut jo joukkueen sisältä ja Prahassa kesällä pronssille.

Häme Stars iso musta hevonen uutena seurana, mutta finaali taitaa olla vielä liian kaukana, vaikka Matinkari piiskaa joukkueensa varmasti kovaan lentoon.

EräViikingit menneen kauden hopeajoukkue SM-sarjassa. 02-ikäluokan vanhettua voi olettaa ettei heti Loisto Cupin finaalissa, mutta Mosanmäellä ollaan varmasti eri mieltä..

Suuri virhe olisi unohtaa Porvoolaiset. Joka vuosi SM-sarjoissa kärkikahinoissa ikäluokasta toiseen. Bremer on juoksuttanut tytöt varmasti kesällä kovaan kuntoon ja kun vielä mailakin pysyy tytöillä kädessä, niin pystyvät varmasti voittamaan minkä porukan tahansa.

Turnauksessa hyvien joukkueiden lisäksi kirmaa myös iso liuta huikeita pelureita. En nosta esille tässä joukkueiden itse esille nostamiaan, mutta heitän lisäksi pari ehkä hivenen tuntemattomampaa pelaajaa suurelle yleisölle:

Linnea Nevalainen, Häme Stars: 2005 syntynyt ärhäkkä hyökkääjä pelasi edellisellä kaudella LoSB/VSS:n yhteisjoukkueessa ja oli kyllä vastustajien puolustajien painajainen nopeudellaan ja taidollaan. Mielenkiintoista nähdä millaisessa lennossa uudessa joukkueessa näin kauden kynnyksellä.

Iida Kattilakoski, Classic: 2004 syntynyt puolustaja, joka pelaa "virallisesti" Nibacoksen pojissa. Iida oli vajaa viikko sitten Turussa jo poikien Mestareiden Cupissa ja teki mm. maalin pronssiottelussa viime kauden Suomenmestari EräViikinkejä vastaan. Nibacos voitti ottelun ja joukkueen kantavia voimia oli Iida, joka pakin paikalta pyöritti ihailtavasti hyvillä syötöillä/pelinäkemyksellä Nibacoksen pallollista peliä.

Tervetuloa viikonloppuna Turkuun!

Matti

PS: Niin ja voitte tulla viikonloppuna nykimään hihasta että menipä ennakko täysin pieleen :)

 

 

03.04.2020Loiston/FBC Turun tyttöpuolen valmennus kaudelle 20/21!
18.02.2020Pelicans-sarjan aikataulu ja liput
06.01.2020Joukkueiden kuulumisia!
08.10.2019"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon!
29.09.2019Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus!
21.09.2019Edarin kausi käynnistyy huomenna!
21.09.2019Otteluliput ja kausikortti
03.09.2019U16- ja U17 tyttöjen maajoukkueleirillä Loiston väriä!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!

Siirry arkistoon »