Loisto Cupin C-tyttöjen ennakko!

06.08.2019

Tänään vuorossa C-tyttöjen Loisto Cupin joukkueiden omat esittelyt sekä veikkausta ennakkoon!

Josba 

Joukkue päätti viime kauden hyvin. Keväällä joukkue ylsi pudotuspeleihin SM-sarjassa ja tippui jatkosta mestaruuden vienyttä OLSia vastaa. Kausi oli muutenkin joukkueelle nousujohtoinen, kevättä kohden tasaisista peleistä kerättiin syksyä enemmän pisteitä.Tämän kauden tavoitteeksi asetettiin pääsy uudelleen C-tyttöjen SM-sarjaan. Toukokuussa on treenattu fysiikkaa ja lajitaitoja. Elokuun alussa suuntaamme Loisto Cupiin Turussa ja sieltä saadaan suuntaviivoja joukkueen iskukyvystä.

Edelliskauden joukkueesta 2004 syntyneet siirtyivät B-tyttöihin. Vahvistuksia saatiin sekä Pohjois-Karjalasta että hieman kauempaa. Joukkueen runko viimekaudella SM-sarjaa pelanneet tytöt, joista viisi on ollut mukana myös FBA:lla.

Hyökkääjistä kannattaa seurata nopeaa Annika Kettusta ja keskushyökkääjä Sanni Fredrikssonia, he tekivät SM-sarjassa hyvää jälkeä.

Josba luottaa naisvoimaan: niin laji- maalivahti- kuin fysiikkavalmennus hoituvat tulevalla kaudella naistiimillä. Yksi valmentajista on lajin nimiin lukeutuva Johanna Turpeinen.Pelicans SB 

Pelicans SB C-tyttöjen joukkueesta lähtee Loisto Cup:iin pelaamaan tänä vuonna 18 tyttöä. Joukkue on tällä kokoonpanolla pelannut toukokuusta lähtien. Joukkueeseen on viime kauden jälkeen saatu uutta verta sekä valmennukseen, että pelaajapuolelle 06- ikäisistä tytöistä.

Joukkue pelasi viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjassa, sijoittuen yhdeksänneksi. Olimme viime vuonna sarjassa, pelaajien iältään toiseksi nuorin, ja kovat pelit olivat kaikille loistavaa opettelua ja harjoitusta.

Helsinki Junior Challenge -turnauksessa tänä keväänä, joukkueemme sijoittui hopealle, joten kova työ ja harjoittelu on alkanut tuottaa tulosta.

Pelicans C-tytöt lähtevät SM-karsintoihin hakemaan kokemusta kovista peleistä, ja tavoitteena ensi kaudelle on päästä ko. sarjaan pelaamaan. 

Loisto Cup toimii hyvänä valmistautumisena tulevaan kauteen tarjoamalla kovia pelejä, ja se mahdollistaa vielä viimeisten pelaajakokemusten tekemisen ennen SM-karsintoja.

Pelaajia ei haluta nimetä erikseen, koska joukkueena voitetaan tai hävitään yhdessä.O2-Jyväskylä 

O2- Jyväskylän C-tytöt joukkueeseen kuuluu 21 tyttöä ja turnaukseen tullaan 17 pelaajan voimin. Joukkueen rungon muodostavat viime kauden D-tytöt, jotka pelasivat aluksi Sisä-Suomen alue sarjassa ja loppukauden ylialueellisessa sarjassa. Osa D-tytöistä pelasi myös kauden aikana C-tytöissä, ja lähes kaikki viime kauden C-tytöt ovat siirtyneet B-tyttöihin. 

Joukkue lähtee SM-karsintoihin hakemaan kokemusta kovista peleistä. Loisto Cup toimii hyvänä valmistautumisena tulevaan kauteen tarjoamalla kovia pelejä, ja se mahdollistaa vielä viimeisten pelaajakokeilujen tekemisen ennen SM-karsintoja.                      

Seurattavia pelaajia ei haluta nimetä erikseen, koska joukkueena voitetaan tai hävitään.Nibacos 

Joukkue on perustettu kaudelle 2013-14 ja iso osa pelaajista on myös tuolloin lajin aloittanut. 

Tytöt valmistautuvat SM-karsintoihin ja mukaan on pyydetty myös D-tyttöjen joukkueesta useampia pelaajia tavoittelemaan paikkaa karsintajoukkueessa. Turnaus tulee toimimaan heille näytönpaikkana, kuinka vauhti ja taidot riittävät vanhempia tyttöjä vastaan. 

Vanhimmat joukkueen tytöistä ovat ehtineet jo hankkimaan kokemusta myös aikuisten sarjoista viime kaudella, kun 10 pelaajaa pelasi pohjanmaan aluesarjan otteluita 2. ja 3. -divisioonissa. Maajoukkuetien tapahtumissa käyneitä pelaajia ovat #13 Nea Hietanen, #15 Mella Rutanen, #22 Helga Koljonen ja #66 Thelma Björk.NST 

NST:n joukkue osallistui vuosi sitten ensimmäisen kerran Loisto Cuppiin ja turnaus osoittautui juuri niin kovatasoiseksi kuin osasimme odottaa. Onkin jälleen erittäin mukavaa suunnata elokuussa Turkuun ja päästä parin päivän aikana pelaamaan kovia C-tyttöjen pelejä ja samalla saada tuntumaa siitä mitä SM-karsinnoissa on odotettavissa.

Vaikka seuran nimi onkin NST-Lappeenranta, koostuu joukkue paitsi Lappeenrantalaisten lisäksi viidestä Imatralaisesta ja kahdesta Taipalsaarelaisesta tytöstä, joilla kaikilla on taustaa poikien sarjoista. Osa tytöistä nähtiin jo viime kaudella C-tyttöjen SM-sarjapeleissä.

Olimme viime kauden C-tyttöjen SM-sarjan nuorin joukkue ja siitä johtuen vain kaksi tyttöä joutui siirtymään B-tyttöihin tultuaan yli-ikäisiksi. Loistoon tulemme vielä viime kauden SM-sarjaryhmääkin nuoremmalla joukkueella ja Loisto Cup onkin erinomainen paikka tytöille päästä näyttämään osaamistaan kovemmissa peleissä, sillä hyppy D-tyttöjen aluesarjasta C-tyttöjen SM-sarjan tasoisiin peleihin on kuitenkin varsin selkeä.

Vaikka aina pelatessa tavoitteena voitto onkin, niin tänä vuonna on mukana paljon pelaajia, jotka ovat opintomatkalla sen suhteen mitä Suomen kovimmissa C-tyttöjen peleissä vaaditaan menestymiseen, joten taso saattaa vielä heitellä pelien välillä ja pelien sisälläkin. Viime kaudella olimme Loistossa varsin kapealla materiaalilla ja se alkoi kovatempoisissa peleissä hieman näkymään. Tänä vuonna kokoonpanossa on enemmän laajuutta, joten jaksamisen ei pitäisi muodostua ongelmaksi kun penkillä on enemmän laajuutta.

 

Seurattavat pelaajat:

MVP:

NST:n arvokkain pelaaja ei liene kenellekään yllätys, sillä viime kaudella SM-sarjan pistepörssin selvällä erolla toiseksi tulleeseen voittanut Miisa Turunen on tuttu nimi jokaisella tyttösalibandyn seuraajalle. Miisan ilmiömäisen laukauksen edessä saavat Loisto Cupin vastustajien maalivahdit olla jälleen valppaana pitääkseen pallon pois maaliverkosta.

Tulevaisuuden pelurit:

Tulevaisuuden niminä on nostettava esiin kaksi vielä D-ikäistä tyttöä. 07-syntynyt Elsa Holopainen esiintyi viime kaudella vakuuttavasti oman ikäluokkansa peleissä ja nousi mainioilla otteillaan kokoonpanoon C:n SM-sarjapeleihinkin. Kuudessa runkosarjapelissä syntyivät jo avauspisteetkin, mutta tämä ennakkoluuloton taistelija on syytä ottaa seurantaan.

Toinen tulevaisuuden peluri joka kannattaa ottaa seurantaan, on 08-syntynyt Amelia Ukkonen, joka on todellinen maalintekijätyyppi. Pienikokoinen Amelia ei vielä fyysisessä pelissä pärjää, mutta vikkelänä ja ilmiömäisenä pallonkäsittelijänä tulee yllättämään monet vastustajat. Loistossa Amelia saa ensimmäiset kosketuksensa C-tyttöjen peleihin, vaikka hän jo koko viime kauden harjoittelikin yhdessä C-tyttöjen kanssa.

 

Tsemppiä kaikille Loisto Cupin peleihin ja Turussa nähdään!

 

Salibandyseura Rankat Ankat C-tytöt

SS Rankat Ankat C-tytöt on uusi joukkue Oulusta. 

Seuraan päätettiin keväällä perustaa alkavalle kaudelle myös C-tyttöjen joukkue. Liekö SSRA:n tarjoama ehjä pelaajapolku aina naisten liigaan saakka ollut syynä siihen, että kiinnostus joukkuetta kohtaan oli melkoista. Saimmekin valittua kasaan laadukkaan porukan, joka koostuu alueen eri seuroissa pelanneista innokkaista ja osaavista tytöistä. Joukkueen rungon muodostavat 2005 ja 2006 syntyneet pelaajat viime kauden OLS:n ja HaHe:n joukkueista.

Alkavalla kaudella osallistumme SM-karsintoihin, pelaamme pohjoista aluesarjaa, sekä naisten 3.divisisoonaa.

Loisto Cupiin osallistumme suurella mielenkiinnolla; on mahtava päästä Turkuun mittaamaan mihin oman uuden joukkueemme taitotaso riittää maan kärkiporukoiden joukossa. Päätavoitteemme turnauksessa on testata eri ketjukoostumuksia ja ajaa sisään uutta yhtenäistä pelitapaamme SM-karsintoja silmälläpitäen.

Tasaisesta ryhmästämme löytyy osaamista jokaiselta pelipaikalta, joten näin kauden alkuun emme halua nostaa esiin yksilöitä. Joukkueessamme on useita FBA-toiminassa mukana olleita, sekä myös kolme viime vuoden LoistoCupin C-sarjan voittajaa.

 

SBS Wirmo/Masku C-tytöt

Kaudella 2019/2020 naapurukset SBS Wirmo ja SBS Masku löivät hynttyyt yhteen ja perustivat yhteisjoukkueen C-tyttöihin. Joukkue koostuu pääasiassa 2005 syntyneistä tytöistä, joilla tavoite kuluvalla kaudella on pelata jälleen C-tyttöjen SM-sarjaa. Loistocup toimii hyvänä harjoitusturnauksena kokoonpanojen testaukseen tulevia karsintoja varten, sillä on haastavaa yhdistää kahden eri seuran pelaajat.

Joukkueen valmennus on myös molemmista seuroista. Molempien joukkueiden tytöistä suurin osa on pelannnut jo useamman vuoden. Lähes kaikilla pelaajilla on kokemusta viime kaudelta SM-sarjasta.

Joukkue pyrkii pelaamaan luovaa ja vauhdikasta salibandya, jossa tilanteet pelataan aina loppuun asti. Kesäharjoittelussa on keskitytty nopeuden ja ketteryyden lisäämiseen ja lajiharjoittelu aloitettiin heinäkuun alussa.

Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyviä ehjiä pelejä, vaikkakin kauden tässä vaiheessa ketjujen rakentaminen ja pelitavan sisään ajaminen tulevia SM-karsintoja varten on ykkösasiana.

Tasaisessa joukkueessa on monia pelaajia joita kannattaa seurata, joten on turhaa tässä vaiheessa alkaa erikseen nimiä luetella.FB Factor

FB Factor perustettiin karkauspäivänä 2016 vastaamaan lähtökohtaisesti tyttösalibandyn tarpeisiin. Nimi FB Factor kuvastaa tekijöitä. Lopputulos on aina tekijöidensä summa. Urheiluseuratoiminta vaatii yhteistyötä ja monenlaisia esimerkillisiä tekijöitä. Seuratoimintaamme pyörittää osaava ja sitoutunut taustajoukko, josta löytyy ammattitaitoa niin valmennus- kuin seuratoiminnan saralta. Haluamme näyttää todeksi sen, että seuratoiminta voi parhaimmillaan olla paljon muutakin kuin salibandyn pelaamista.

Valtaosa tämän kauden C-tytöistä on ollut seurassa mukana alusta alkaen. Joukkueesamme on 20 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia. Loisto Cupissa mukana melkein kaikki joukkueen pelaajat. Viime kaudella C-tyttömme voittivat Savo-Karjalan aluesarjan häviämättä yhtään peliä. D-tyttömme voittivat Kaakkois-Suomen aluesarjan. Nyt nämä 2005-2006 syntyneiden ikäluokat ovat harjoitelleet yhdessä toukokuun alusta alkaen ja tavoitteena on päästä pelaamaan SM-sarjassa viimeistään kaudella 2020-2021. Joukkue on hitsautunut alkukesän aikana hyvin yhteen ja lähdemme motivoituneina kiusaamaan ennakkoon kovempia joukkueita. Joukkue on hyvin tasainen ja ratkaisijoita ja seurattavia pelaajia löytyy jokaisesta kentällisestä.FBC Loisto 

Kauden 2019/2020 FBC Loiston C-tytöt koostuvat 2005-2008 syntyneistä pitkään yhdessä pelanneista tytöistä. Joukkue pelasi samalla kokoonpanolla viime kaudella c-tyttöjen aluesarjaa.
Joukkue on vieläkin keski-iältään melko nuori c-tyttöjen sarjaan. Harjoituksista pidettiin kesällä vain pari viikkoa taukoa ja fysiikkaharjoittelussa nopeus on ollut pääosissa.  Lajiharjoittelussa on keskitytty ja tullaan keskittämään jatkossa pelin kautta oppimiseen. Valmennus haluaisi nähdä peleissä lisääntynyttä pelinopeutta ja luovuutta.

Loisto cupista haetaan kokemusta kovista peleistä sekä valmistautumista tulevaan sm-karsintaan. Lisäksi Loisto cupista haetaan oman pelitavan ja –identiteetin vahvistumista.Joukkue on kapea, mutta varsin tasainen materiaaliltaan. Maalivahtiosastolle on saatu vahvistusta, mikä kilpailun kautta varmasti vahvistaa joukkuetta.

Eräviikingit, GrIFK ja PSS, ei joukkueen esittelyä.

C-tyttöjen Loisto Cup, tasaisen turnauksen ennakkoveikkaus:

Matti arvioi tuolla b-tyttöjen ennakossa paikalla olevan Suomen kahdeksan kärki, samanlainen on kattaus on myös c-tytöissä. Erittäin suurella todennäköisyydellä kevään sm-finalistit pelaavat myös Loisto cupissa tänäkin vuonna.

Ols voitti keväällä c-tyttöjen suomen mestaruuden, mutta nyt joukkue ei ole mukana loisto cupissa. Pelaajia lienee siirtynyt SSRA:aan, mutta kuten b-tytöissä myös c-tytöissä SSRA on iso kysymysmerkki.

NST pelasi viime kaudella nuorella joukkueella sm-sarjassa erittäin nousujohteisen sarjan. Joukkueessa on erittäin hyviä yksilöitä ja vakiintunut pelitapa. Pelaajat ovat vuoden kokeneempia ja NST menee tänä vuonna Loisto cupin finaalin.

Samat sanat kuin NST:hen pätevät myös Josbaan. Joukkue pelasi viime vuonna sm-sarjassa ja heillä on vahvoja -05 syntyneitä yksilöitä. Erittäin vaikeasti voitettava joukkue ja menestynee varsin hyvin tämän vuoden turnauksessa: välierissä vähintään.

Pelicanssillakin on kokemusta sm-sarjassa pelaamisesta. Joukkue on tasainen ja valmennusosaamistakin löytyy yllin kyllin. Saattaa yllättää minkä joukkueen tahansa.

Wirmo/Masku yhdistelmäjoukkue yhdistyi täksi kaudeksi. Molemmilla seuroilla pelasivat joukkueet viime kaudella c-tyttöjen sm-sarjassa. Erittäin kova yhdistelmä siis. Pelissä saattaa alkuun olla hakemista kahdesta seurasta tulleiden pelaajien kesken, mutta yksilötaito sekä kokemus takaavat taatusti laadukasta peliä. Menee pitkälle ja taitaa nostella Loisto cupin tämän vuoden voittajakannua c-tyttöjen finaalissa.

PSS tekee tyttöpuolella vahvaa työtä kaikissa ikäluokissa. Tämänkin kauden c-tyttöjen joukkue on erittäin laadukas ja peli liikkuvaa. Taso pysyy korkeana pelissä kuin pelissä. Menee pitkälle; välierissä.

Grifk pelasi viime kaudella myös sm-sarjaa yhdistelmä joukkueella. Pelaajisto lienee kokenut muutoksia, mutta kovien pelien kokemusta sieltäkin löytyy. Hyvin vähän on tihkunut tietoa joukkueesta, mutta saattaa yllättää monet.

EräViikingeillä resurssit ovat kohdallaan ja laaja pelaajamateriaali. Pelaajapolku tuottaa laadukkaita pelaajia, mutta yltäneekö välieriin. Laajalla materiaalilla saattaa mennä pitkällekin lyhyessä turnauksessa.

Viekö Wirmo/Masku Loisto cupin 2019 c-tyttöjen voiton vai tuleeko yllättäjä aivan puskista ja lopulta kannua nostelee joku viime kaudella aluesarjaa pelannut joukkue?

Tsemppiä turnaukseen!

Ville03.04.2020Loiston/FBC Turun tyttöpuolen valmennus kaudelle 20/21!
18.02.2020Pelicans-sarjan aikataulu ja liput
06.01.2020Joukkueiden kuulumisia!
08.10.2019"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon!
29.09.2019Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus!
21.09.2019Edarin kausi käynnistyy huomenna!
21.09.2019Otteluliput ja kausikortti
03.09.2019U16- ja U17 tyttöjen maajoukkueleirillä Loiston väriä!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!

Siirry arkistoon »