Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko!

07.08.2019

Joukkueiden omat jutut:

FBC Loisto

Viime kauden menestyksen myötä A-tytöt lunastivat suoran paikan SM-sarjaan. Kokoonpanossa Loiston A-tytöt ovat kokeneet melkoisen muutoksen viime kauteen verrattuna. Valtaosa viime kauden A-junnujen Suomen mestareista on siirtynyt pelaamaan ensi kaudeksi naisten liiga joukkueeseen. Tämän seurauksena meillä on tulevalla kaudella melko nuori joukkue, joten odotettavissa on kovia pelejä. Joukkueiden välillä tehdään paljon yhteistyötä ja jokaiselle pelaajalle tarjotaan näin mahdollisuus kehittyä. Joukkueen harjoitukset on aloitettu toukokuussa. Kesän fysiikka ja omatoimisen harjoittelujakson jälkeen on nyt päästy lajiharjoitusten pariin. Tulevalla kaudella tavoitteenamme on kehittää pelaajien yksilö-, sekä joukkuetaitoja. Joukkueen runko koostuu viimekauden A ja B-junioreista, lisäksi olemme saaneet myös muutaman uuden pelurin joukkueeseemme. Odotamme innolla, miten joukkueemme menestyy tulevalla kaudella. Harjoituksissa on ollut mukavasti porukkaa ja ollaan saatu hyvä meininki päälle, vielä kun saataisiin se pelikentillekin. Nyt nokka kohti ensiviikonlopun Loisto Cuppia.

Jokerit

Jokerit A-tytöt tulevat Loisto Cupiin hakemaan haastavia pelejä ja valmistautumaan SM-karsintoihin.
Tälle kaudelle joukkue on kasaantunut pääosin viime kauden A-rungosta sekä A-ryhmään nousseista B-tytöistä sekä muutamasta muusta seurasta siirtyneellä vahvistuksella. .
Joukkueesta löytyy paljon hyviä ominaisuuksia omaavia pelaajia. Muutama hyvä pelaaja
mainitaksemme joukkueemme keskushyökkääjä osastoa vahvistaa edari rinkiinkin täksi kaudeksi
noussut Tea Hölimäki. Hyökkäys
päässä vastustajan puolustajille tulee aiheuttamaan päänvaivaa
ripeäjalkainen Nea Groundstroem ja joukkueen maskotti väkkärämainen Aada Wink. Puolustuksessa
luutivat kovaotteinen Elina Rotola-Pukkila sekä varma otteinen Julia Kälkäinen muita unohtamatta.
Myös maalivahtiosastolla varmoja koppeja napsii Elsa Lehto sekä joukkueeseen liittynyt Tinna Siljamäki.
Tärkeintä joukkueessa on kuitenkin jo lyhyen yhdessäolon aikana muokkautunut hyvä henki.

 Josba/Factor: Ei omaa ennakkoa

Keräilyerä: Pääosin alueen kakkos- ja kolmosdivarijoukkueista kerätty joukkue. Blue Fox jäi pois tällä viikolla, joten lyhyellä varoitusajalla on joukkue kerätty turnaukseen. Kiitos joukkueen kerääjille plus pelaajille, jotta lähditte mukaan ja saadaan hyvä kahdeksan joukkueen turnaus pystyyn.

Loisto2: Loiston piti tulla yhdellä joukkueella turnaukseen, mutta O2 joukkueen jäätyä pois turnauksesta, pistettiin tämä joukkue "kasaan". Tämäkään joukkue ei ole vielä pelaajistoltaan valmis, mutta eiköhän pari pelaajaa saada vielä mukaan. Tässä porukassa on mm. naisten A-ikäisiä pelureita+ aivan uusia kasvoja alueen säbäyleisölle. Kannattaa tulla tarkistaan ;)

Rss Panthers/Steelers

Rss Panthers ja Steelers A-tytöt yhdistettiin harjoitteluryhmäksi, joka kesän aikana on treenannut sekä Riihimäellä että Hämeenlinnassa.

Suuri osa seurojen A-tytöistä pelaa tulevalla kaudella Steelersin naisten NLB edustusjoukkueessa tai Rss Panthersin 2.divisioonajoukkueessa. Niinpä yhteistyötä on tehty molempien näiden naisten kanssa.

Joukkueen tarkempi analysointi on vaikeaa, harjoitusrinki on elänyt. Yhdistymisen tavoite on selvä, saada kahdesta vähälukuisesta joukkueesta kilpailukykyinen isompi porukka. Naiset ja tytöt pelannevat jonkin verran päällekkäin, joten kokoonpanot elävät kaudellakin. Kysymys kuuluukin, saako Jarkko Salin hiottua parhaat puolet esiin eri variaatioilla. Vastuuta on tarjolla niille, ketkä haluavat sitä ottaa. Harjoitusottelu Vierumäellä Jokereita vastaan sujui voitokkaasti.

Loistossa mukana olevista seurattavia en halua arvailla. Katsotaan sitten turnauksen jälkeen missä mennään. Joukkueessa on enemmistö nuorisoa. A-tyttöjen SM-karsintoihin lähtevä kokoonpano on myös vielä yllätys niin itselle kuin yleisöllekin.

SBS Wirmo
SBS Wirmon A-tytöt pääsivät kesään kokonaan uudesta tilanteesta, kun viime kauden menestys
kahdessa vanhimmassa ikäluokassa toi seuralle suoran paikan Sm-sarjaan. Tavoite onkin asetettu
Sm-sarjassa pärjäämiseen ja siihen tavoitteeseen Loisto Cup on kesän tärkein väliaikapiste.
Kokoonpanossa ei suuria yllätyksiä ole, joukkue on ollut yhdessä erittäin pitkään. Omasta B-
ikäluokasta mukaan tuli muutama 2002-syntynyt pelaaja ja Riku Niemi sekä Jani Vaitiniemi
liittyivät mukaan Mika Pietilän vetämään valmennukseen.
Pientä takaiskuakin joukkueessa on koettu, kun ykkösketjun puolustaja Oona Yrttimaa on
eturistisidevamman vuoksi sivussa ja Tessa Pietiläkin vielä toipilaana omasta polvivammastaan.
-Valitettavia juttuja. Meillä on kuitenkin laaja materiaali ja toisensa hyvin tunteva ryhmä, jolla on jo
paljon kokemusta erilaisista tilanteista. Kesän aikana peliä yritetään monipuolistaa ja tehdä
fysiikkaa sm-sarjan vaatumuksiin. Haluamme pelata vauhdikasta salibandyä ja kontrolloida palloa
mahdollisimman paljon. Hienoa, kun taas kerran kausi alkaa tosissaan Loisto Cupissa, kommentoi
päävalmentaja Pietilä
SSRA

Ankkojen A-tytöt ovat kahdella edellisellä kaudella pelanneet ikäluokkansa Sm-sarjaa vaihtelevalla menestyksellä ja tavoitteena on tänäkin vuonna selvittää tiensä elo- syyskuun vaihteessa pelattavasta karsintaturnauksesta jatkoon, vaikka lohkossa onkin kovia joukkueita.

Joukkue aloitti harjoittelunsa tulevaa kautta varten toukokuussa joukkueharjoituksilla ja heinäkuun 3 viikon omatoimijakson jälkeen palattiin taas yhteisiin harjoituksiin.

Joukkueen alakerran lukkona on U16 maajoukkuemaalivahtimme

Aino-Kaisa Lyttinen, jonka torjuntatyöskentelyä on ilo seurata.

Toinen pelaaja, jota kannattaa seurata on ykköspakkimme nro 8 Nella Pussinen, jonka liike ja pallollinen taito vievät hänet lajin parissa vielä pitkälle

_ _ _ _ _ _

Ollaan B- ja C-tytöissä hehkutettu turnauksen timanttista tasoa, mutta A-tytöissä joukkueiden saaminen oli PALJON haastavampaa. Tähän on monta syytä, mutta esimerkiksi Prahan yhtäaikainen turnaus vei pari joukkuetta. Sitten monessa seurassa A-ikäiset ovat naisten edarin mukana ja naisilla on valmistautumiset kauteen menossa ja keskittyminen naisten peleihin jo "käynnissä". Kahdeksan A-ikäistä joukkuetta oli jo kasassa, mutta harmillisesti kaksi jäi pois aivan loppusuoralla. Jatkossa täytyy tarkkaan miettiä kannattaako Loisto Cupissa enää järjestää A-tyttöjen sarjaa. B- ja C-tytöillä joukkueita oli tulossa "pilvin pimein" ja harmittavasti kaikki eivät mahtuneet. Jatkossa hyvinkin mahdollista, että A-tytöt jää pois ja Beehen ja Ceehen voi ottaa enemmän joukkueita. Esim. Mestareiden Cupissakaan ei A-poikien sarjaa olla myöskään pidetty, kun joukkueiden saaminen on liian vaikeaa.

 No onneksi saatiin kuitenkin kahdeksan joukkuetta ja turnaus voidaan viedä läpi alkuperäisillä kaavioilla. Esim. turnaukseen tullut Keräilyerä on varmasti turnaukseen juuri sopivantasoinen ja uskon että joukkue kerää turnauksessa niin voittoja kuin tappioitakin.
Veikkauksiin.. Wirmoa ollaan veikkailtu finaaliin niin Beessä kuin Ceessäkin(Wirmo/Masku), joten jätetään nyt vaihtelun vuoksi se Aasta pois, vaikka on heillä sielläkin sinne saumansa. Panttereitten ja Steelersin yhdistyminen tietää sitä että todella laadukas joukkue tulee Turkuun, mutta onko pelikuviot vielä täysin valmiit näin elokuun alussa yhdistymisen alkuvaiheessa.
Voisin veikata, että Suomen eniten kesällä (korjatkaa jos olen väärässä) harjoitellut porukka SSRA finaaliin pyristää. Hyvä harjoittelu + sitäkin kautta tulevat hyvät yksilöt on yleensä aika hyvä yhdistelmä. Harvemmin näissä veikkauksissa omia veikkaillaan finaaliin, mutta nyt kun Loistolla on kaksinkertainen määrä joukkueita turnauksessa muihin seuroihin nähden, niin pistetään  tällainen kupongille menemään.
Jokerit ja Josba/Factor varmasti tulevat laittamaan kapuloita hyvin muiden rattaisiin ja pystyvät varmasti yllättämään kenet tahansa, mutta finaaliin voi silti olla liian pitkä tie?
Kolme yötä ja pelit käyntiin!!
Matti
03.04.2020Loiston/FBC Turun tyttöpuolen valmennus kaudelle 20/21!
18.02.2020Pelicans-sarjan aikataulu ja liput
06.01.2020Joukkueiden kuulumisia!
08.10.2019"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon!
29.09.2019Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus!
21.09.2019Edarin kausi käynnistyy huomenna!
21.09.2019Otteluliput ja kausikortti
03.09.2019U16- ja U17 tyttöjen maajoukkueleirillä Loiston väriä!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!

Siirry arkistoon »