A-tyttöjen Loisto Cupin ennakko!

03.08.2017

Todella mielenkiintoinen ja tasainen A-tyttöjen Loisto Cup starttaa parin yön päästä uudistetussa Raunistulan hallissa. Hallille  tulossa suurta urheilun juhlaa kun yhteensä 18 A-tyttöjen ja C-tyttöjen huippujoukkuetta pistävät pallon liikenteeseen. Vuosi sitten A-tyttöjen mestaruuden vei SB Pro, kuka kannun nostaa nyt? Alkavalle kaudelle tuli sääntöuudistus, kun sarjoihin voi ilmoittautua yhteisjoukkueilla. Loisto Cupissakin on kaksi kovaa yhteisjoukkuetta ja mielenkiintoista nähdä miten yhteistyö lähtee heti pelittämään.

Ensin joukkueet itse esittelevät itsensä ja sitten lyhyet kommentit jokaisesta joukkueesta + finaaliparin veikkaus..

Wirmo/KaPa:

Sbs Wirmo ja Kapa-65 päättivät keväällä yhdistää voimansa A-tyttöjen ikäluokassa, jotta vahvaa juniorityötä tekevät seurat pystyvät tarjoamaan kilpailukykyisen jatkomahdollisuuden omille pelaajilleen. Joukkueen valmennusvastuun otti Wirmon C-tyttöjen SM-pronssille valmentanut Mika Pietilä ja Juha-Matti Henriksson jatkaa hänen aisaparinaan tutun ikäluokan valmennuksessa. Joukkue harjoittelee yhdessä SBS Wirmon B-tyttöjen kanssa ja tekee yhteistyötä Kapan naisten kanssa osan harjoittelusta tapahtuessa Uudessakaupungissa. -Kapan Virtasen Samin kanssa ollaan tehty yhteistyötä ja homma on lähtenyt kivasti liikkeelle. Tässä kohtaa on menossa jonkinlainen yhteisten kokemusten hakeminen niin kentällä kuin tutustuminen koko ajan paremmin uusiin joukkuekavereihin, kertoo Henriksson. Tavoitteena on pelata hyvää pallollista salibandyä ja mennä Loisto Cupin aikana eteenpäin. -Turnaus on meidän tärkein harjoituspelitapahtuma ennen SM-karsintoja. Onnistumisia haetaan. Kalannin naisilla on myös harjoituspelejä viikonloppuna ja osa pelaajista niissä mittelöissä, joten ainakin lauantaina kierrätetään rosteria runsaasti ja kokeillaan erilaisia koostumuksia. Joukkueemme on nuori A-tyttösarjaan, joten tämä turnaus on lähtölaukaus toivottavasti pidemmällekin projektille, taustoittaa päävalmentaja Pietilä. Mielenkiintoisia seurattavia ovat ainakin pitkän loukkaantumisjakson jälkeen kentälle palaava taitava Vilma Arvela ja erittäin hyvän kesäharjoittelujakson vetänyt Mikaela Laakso.


Koovee:


Tulevan kauden Kooveen A-tyttöihin on tullut jonkun verran muutoksia, kun 97-ikäluokka vanheni. Tulevan kauden A-tytöt koostuvat jo keväällä mukana A-tyttöjen pelejä pelanneista pelaajista ja uusista mukaan tulleista pelaajista. Kesä on jo näyttänyt, että hyvään suuntaan ollaan menossa, mutta vielä on töitä jäljellä ja porras kerralla edetään. Joukkueen tarkempia tavoitteita katsomme joukkueen kanssa yhdessä myöhemmin.
Nyt treenipelien ja turnauksien kautta haemme tuntumaa peliin ja uuteen kauteen.
Koko joukkue on laadukas nippu pelaajia nostamatta yhtään pelaajaa toisten yläpuolelle. Joukkueessa on tällä hetkellä useampi pelaaja, joka voi yllättää täysin. Odotamme itsekin innolla kun pelaajat lasketaan pelikentälle.
Loisto cupissa nähdään.


EräViikingit:

Viime kaudella A-tyttöjen SM-sarjassa neljänneksi sijoittunut EräViikingit lähtee tulevaan kauteen rajusti uudistuneella joukkueella. Uudistuksen myötä on pyritty kehittämään yhteistyötä, niin naisten liigaringin, kuin myös B-tyttöjen kanssa. Tuloksellisesti kauden ensimmäinen päätavoite on selviytyä A-tyttöjen SM-sarjaan, josta luonnollisesti lähdetään hakemaan hyvää sijoitusta. Tulostakin tärkeämpää on silti pelaajien kehittäminen kohti urheilijan elämää, sekä heidän peliajattelunsa kehittäminen. Selkeiden viivojen sijaan, pelaajia ohjataan reagoimaan peliin ja rohkaistaan heitä tunnistamaan omia vahvuuksiaan.
Enemmän kuin ketään yksittäistä pelaajaa, EräViikingeissä kannattaa seurata koko joukkuetta. Jo nyt yhtenäisen jengin todelliset vahvuudet selkiytynevät vasta Loisto Cupin kaltaisten harjoituspeliturnausten myötä. Turkuun matkaa, monista syistä johtuen kapea, mutta sitäkin motivoituneempi ryhmä, jonka voittaminen tulee vaatimaan vastustajalta pirun kovaa duunia.

Loisto:


Loiston A-tytöt ovat harjoitelleet kesän yhdessä naisten ja B-tyttöjen
kanssa. Joukkueesta vanhenneiden tilalle on tullut viime kauden B-tyttöjä + Mila
Manninen Pirkoista. Joukkue on erittäin nuori, mutta silti erittäin kokenut
ja pelaajat ovat jo pelailleet monissa erilaisissa kekkereissä
hyvällä menestyksellä. Joukkueen runko on hyvä, mutta pelaajamäärä seurassa
on niin pieni, että samat pelaajat pelaavat monessa eri
sarjassa. Vielä ei olla yhtään harjoituspeliä pelattu, mutta Loisto
Cupissahan niitä viisi saadaan ja tästä on hyvä startata kausi pelienkin
kanssa. Jos joku pelaaja täytyy nimetä, niin nimetään jo mainittu Mila
Manninen, koska hän tekee ensiesiintymisen pelien merkeissä Loiston
väreissä.


Classic:

Classicin A-tyttöjen joukkue uusiutui kauteen 2017–2018 yhdistämällä entisen A-tyttöjoukkueen ja B-tyttöporukan. Pelaajarunko koostuu pääasiassa näiden kahden ryhmän tutuista pelaajista. Nuorempaa polvea tulee kuitenkin mukaan huomattavasti aiempaa enemmän ja aktiivisempaan rooliin.
Muutama uusi tuttavuuskin tyttöakatemiaan on liittynyt. Edelliskauden A-tyttöjoukkueesta puolestaan kukaan ei vanhentunut sarjasta yli-ikäiseksi, mutta muutama pelaaja jätti tavoitteellisen joukkueurheilun.
Uusia tuulia tullaan näkemään myös valmennuspuolella. Viime kauden B-tyttöjoukkueesta tuttu valmennuskaksikko jatkaa tyttöjen tukena, mutta A-tyttöjen päävalmentajana tulevalla kaudella joukkuetta käskyttää Anne Suomalainen.
Viime kaudella Classicin A-tytöt sijoittuivat SM-sarjan runkosarjassa kahdeksanneksi, mikä tarkoitti playoff-karsintaa. Karsintapeli hoidettiin kotiin, mutta pudotuspelit päättyivät PSS:ää vastaan.


Tyttöakatemian tavoitteena on ensisijaisesti kehittää huipputasolla pärjääviä naispelaajia. Sekä A-tyttöjen että B-tyttöjen joukkueet karsivat paikasta SM-sarjaan, joten luonnollisesti paikan varmistaminen on ensimmäinen kilpailullinen tavoite molemmille joukkueille.
Loisto Cup on uusiutuneelle joukkueelle hyvä tilaisuus hitsautua pelillisesti yhteen, sillä turnausmuotoisessa tapahtumassa saadaan vastaan varmaankin hyvin erilaisia joukkueita. Yksittäisistä pelaajista mielenkiinto kannattaa kohdistaa pariin tulevaisuuden lupaukseen: Ella Saloseen ja Helmi Hirsimäkeen, jotka viime kauden pitkien loukkaantumisjaksojen jälkeen toivottavasti ovat Turussa jälleen täydessä iskussa.

Pelicans:

Pelicans sb A-tytöillä on ollut peliuran aikana useampi nimenmuutos alkaen viisi vuotta sitten kun puolet joukkueesta pelasi Lahden Royals: n paidoissa kaksi vuotta. Pienten pelaaja määrien johdosta Lahden Royalsin tytöt siirtyi kolme vuotta sitten PHSB:n paitoihin ja valkoinen väri vaihtui pinkki-mustaan.
Sama tyttö runko kehittyi huimasti tämän viiden vuoden aikana. Joukkueessa on ollut kaksi todella kovaa tallenttia mitä kannattaa seurata (Sofia Mittentag 17 Synt-02 ja Veera Vilenius 30). Toki ketään muitakaan väheksymättä. Viime talvi meni PHSB ja Jääkiekko Pelicansin hallitusten kanssa keskustelulla ja lopulta yhteisellä sopimuksella liittää kaksi lahtelaista mailapeli lajia yksiin, josta syntyi salibandypuolelle Pelicans sb, jolloin joukkueen paidan väri muuttui myös turkoosiksi. Seuramma A-Tyttöjen tämän vuoden tavoite on useamman muunkin seura juniori joukkueen kanssa pelata korkeimmalla sarjatasolla ja tavoite vielä kauden jälkeen pleijari paikka.Steelers:

Steelersin a-tyttöjen joukkue koostuu pääasiassa edelliskaudella B-junioreiden sm-pronssia saavuttaneista pelureista. Osa pelaajista omaa pelikokemusta naisten liigasta, osalle tuleva kausi tulee olemaan ensimmäinen kurkistus aikuisten peleihin. Pelaajista eri maajoukkueringeissä ovat maalivahti Juulia Kataja ja hyökkääjät Annu Selinummi sekä Erika Laine. Ensisijainen tavoite joukkueella on paikka sm-sarjassa, ja sitä lähdetään hakemaan tinkimättömällä työnteolla ja tulisella taistelulla.


LaSB-Panthers:

Uuden yhteisjoukkuemahdollisuuden myötä LASB ja RSS Panthers päättivät aloittaa yhteistyön A ja B -tytöissä. Yhteisjoukkueet toivat mahdollisuuden kilpailla molemmissa ikäluokissa ja molemmat joukkueet lähtevät tavoittelemaan SM-sarjapaikkaa.

A-tyttöjen kesä on kulunut nopeasti yhteisen pelitavan harjoittelussa ja viikoittaisten yhteisten tapahtumien ansiosta joukkue on alkanut mukavasti puhaltaa yhteen hiileen. Porukalla on innostuneet ja sitoutuneet valmentajat ja tytöillä oikea asenne ja tekemisen meininkiä.

La-Pa toivoo Loisto-cupissa haastavia ja vauhdikkaita pelejä ja toivottaa kanssakilpailijoilleen tsemppiä Loiston lisäksi myös tuleviin karsintoihin!

_ _ _


A-tyttöjen Loisto Cupista voisi veikata historian tasaisinta Loisto Cuppia ja eipä ole missään poikienkaan turnauksessa ollut allekirjoittaneen näin vaikea veikata sijoituksia..Eli tämä on täyttä lottoa ja siinä ei yleensä hyvin käy :) Toimitus ei ole saanut vasta kuin kahden joukkueen(no oma tiedetään) kokoonpanon turnaukseen, joten sekin vaikeuttaa
arviointia.

Finaalipariksi "heitetään" yllättävästi Pelicans-Lasb/RSS!

Pelicans tulee olemaan varmasti vaikea vastus jokaiselle joukkueelle niin
sarjassa kuin Loisto Cupissa. Joukkue tulenee ollemaan ehkä suurin suosikki
naisissa liiganousijaksi ja tässä A-tyttöjen joukkueessa on monta
runkopelaajaa siitä joukkueesta. Maalilla lisäksi jo vuosi sitten turnauksessa huikeita otteita esittänyt Emmi Pölonen.

Vastustajaksi arvotaan LaSB/RSS. Molemmista seuroista yhteisjoukkueeseen
löytyy hyviä yksilöitä. Aina yhdistyminen ei kuitenkaan mene sormia
napsauttamalla ja alussa yhteispeli ei välttämättä toimi. Tämä yhdistelmä
on ollut jo harjoituspeleissäkin todella hyvä, joten pistetään heidät
rohkeasti finaaliin.

Muut 3-8 aakkosjärjestyksessä:

EräViikingit:

Seuran naisilla samaan aikaan leiri ennen Prahan turnausta, joten iso
joukko ikäluokan kärkipelaajia ei pääse paikalle. Pelaajamateriaali
seurassa kuitenkin niin kova, että paikalle tulevat pelaajatkin ovat
taitavia pelityttöjä kaikki.

Koovee:

Kevään A-tyttöjen suomenmestari. Kaupit ja kumppanit vanheni A-ikäluokasta,
mutta seuran uusi "sukupolvi" on myös erittäin taitava. Eli joukkueessa on
paljon B-ikäisiä pelaajia, mutta ovat jo paljon pelanneet A-tyttöjen pelejä.

Loisto:

Vaikka keväällä joukkue on yleensä ollut kovassa pelivireessä, niin
perinteisesti Loisto Cupissa joukkue ei ole vielä loistanut. Nytkään
treeneissä ei vielä ole "askelmerkit" olleet täysin kohdallaan, joten aivan
kärkeen tyttöjä ei voi veikata. No pelit alkaa, joten eiköhän lauantaina
ala jo punaisillakin kulkemaan :)

SBS Wirmo/KaPa

Wirmon B-tytöt olivat pirteä piristysruiske menneen kauden SM-sarjassa.
Tähän kun laitetaan vielä Kalannin vahvistukset, niin mahdollisuuksia on
Loisto Cupissakin vaikka mihin.


SC Classic

Classic pelasi edellisellä kaudella sarjassa hyvännäköistä säbää. Ne pari
peliä mitä näin, niin täytyy ihmetellä miten sarjasijoitus ei ollut
korkeampi. Naisten joukkue on niin timantin kova, joten junnujen on vaikea
sinne murtautua. Ehkä joukkue on saanut keskittyä tekemiseen rauhassa ja
tänä vuonna on paikka iskeä myös junnuissa?

Steelers

Steelersillä on nuori porukka, josta kuitenkin löytyy  kivenkovia
pelaajia. Joukkue oli B-tytöissä pronssilla menneellä kaudella ja tytöissä
jos olet hyvä B-tyttöjen sarjassa, niin varmasti pärjäät myös aan sarjassa.
Lähellä oli että tämä joukkue olisi veikattu finaaliin, mutta mennään nyt
hieman maltillisemmin.
_ _
Jokaiselle joukkueelle tulee turnaukessa viisi peliä, tsemppiä kaikille
joukkueille peleihin!Finaaliveikkauksessa siis Pelicans ja RSS Panthers, katsotaan ovatko nämä joukkueet lopulta tasaisessa A-tyttöjen sarjoissa pelaamassa viimeisessä
ottelussa sijoista 7-8 :)

Toivottavasti yleisö löytää tiensä myös katsomoihin, sillä harvoin on näin monta huipputiimiä samaan aikaan samassa hallissa!

08.10.2019"Triplaviikonlopusta" kuusi sarjapistettä ja paikka Suomen Cupissa kahdeksan joukkoon!
29.09.2019Liiga-avauksesta voitto, tiistaina kotiavaus!
21.09.2019Edarin kausi käynnistyy huomenna!
21.09.2019Otteluliput ja kausikortti
03.09.2019U16- ja U17 tyttöjen maajoukkueleirillä Loiston väriä!
03.09.2019Naisilla hyvä viikonloppu Tukholmassa!
16.08.2019Loisto Cupissa jälleen urheilun juhlaa!
07.08.2019Loisto Cupin A-tyttöjen ennakko!
06.08.2019Loisto Cupin C-tyttöjen ennakko!
05.08.2019Loisto Cupin B-tyttöjen ennakko!
24.06.2019Loiston naisten kesäkuulumisia/farmiyhteistyö Wirmon kanssa!
05.05.2019Loiston tyttöjä U19 kesäleirille!
30.04.2019Eeva ja Henrika Latviaan U-16 maajoukkueen mukana
19.04.2019Loiston tyttöjä Tsekkiin maajoukkueen mukana!
15.04.2019Loiston A-tytöille upeasti suomenmestaruus!!
05.04.2019Loiston naisilla hyvät näkymät tulevaan kauteen!
27.03.2019A-tyttöjen välierävastustajaksi Pirkat, sarja käyntiin lauantaina!
25.03.2019A-tytöt upeasti välieriin!!
18.03.2019A-tyttöjen puolivärivastustajaksi rakas Wirmo naapurista!
05.03.2019Ennakko - Loisto vs LosB klo 19!
26.02.2019Suomen Cupin päätös: Loisto vs. Kapa-65
26.02.2019Naisten alkuvuosi 2019 - kurssi ylöspäin
19.01.201902:n Seppo Pulkkinen: Loisto vaarallinen vastustaja
18.01.2019Naisille vieraita Jyväskylästä: Tuplasti O2
07.01.2019Ennakko - Loisto vs Pirkat 9.1 klo 19!
01.01.2019Vuosi vaihtui, missä naiset ja tytöt menevät?
18.12.2018Naisilla voittoisa joulukuu
14.12.2018N1: Perjantai-ilta ja Steelers!
30.11.2018N1: Hatsina lauantaina Gardenille
25.11.2018Naisille 6 pistettä ja Cupin välieräpaikka!
15.11.2018Naisten sarjan kotiavaus viikonloppuna
12.11.2018Ulla, Minnie ja Iida voittamassa EFT-turnausta Sveitsissä!
29.10.2018Iida, Minnie ja Ulla maajoukkueen mukana Sveitsiin!
22.10.2018N1: Kausi on startannut
17.10.2018A-tytöillä kuuden pisteen avausviikonloppu!
14.09.2018Naiset aloittavat kauden Suomen Cupin peleillä
14.09.2018A-tytöt SM-sarjaan!
12.09.2018Eeva, Henrika ja Tuulia maajoukkeleirille!
23.08.2018Kauden kynnyksellä!
21.08.2018Loiston tyttöjä U-19 maajoukkueleirille+peleihin!
14.08.2018Loisto Cup pelattu mukavissa merkeissä!
04.08.2018Loisto Cupin ennakot!
07.06.2018N1/A- joukkue alkaa hahmottumaan!
29.04.2018Hieno kausi takana, uusi jo ovella!
05.04.2018Nea tyttöjen MM-kisoihin Sveitsiin!
17.03.2018N1: Haastattelussa Mila
16.03.2018Naiset päättävät runkosarjan Pirkkoja vastaan
13.03.2018Naisten runkosarja lähenee loppuaan
26.02.2018Runkosarjat lähenevät loppuaan kaikissa sarjoissa ja hiukan jo tulevaa!
19.02.2018Naisille jatkoaikatappio Salossa
13.02.2018Naisille Suomen Cupin pysti ja kaksi sarjapistettä
10.02.2018SB Vantaa sunnuntaina Gardenilla
09.02.2018N1: Haastattelussa Lotta
06.02.2018Naisille voitto Blue Foxista ja edessä uusi peliviikko
02.02.2018N1: Haastattelussa Elinda
02.02.2018Blue Fox naisten vieraaksi lauantaina
26.01.2018Naisille kotituplasta 3 pinnaa
24.01.2018Nea, Tuulia ja Ulla Tampereelle maajoukkueen mukana!
19.01.2018Naiset tuplasti Gardenilla
16.01.2018Naisille niukka tappio Steelersin vieraana
08.01.2018Naisilla onnistunut visiitti napapiirillä
18.12.2017Naiset päättivät vuoden voittoon Pirkoista
06.12.2017Sheriffs taipui Loistolle
06.12.2017N1: Haastattelussa Clara
05.12.2017 10:30Itsenäisyyspäivänä Loisto vs. Sheriffs
03.12.2017KaPa kaatui Gardenilla
30.11.2017N1: Haastattelussa Karo
29.11.2017Naiset kohtaa torstaina Kapa-65:n
21.11.2017Naisilla tappiollinen viikonloppu
18.11.2017N1: Haastattelussa Ronja
17.11.2017Naisilla tuplaviikonloppu: HuKu ja SB Vantaa
07.11.2017Naisille voitto Blue Foxin vieraana
27.10.2017N1: Paluu viime viikonloppuun
26.10.2017Nea Malmön EFT-turnaukseen!
16.10.2017Classic jatkaa 4.kierrokselle, Loisto Pikkufinaaliin!
14.10.2017N1: Haastattelussa Iida ja Petra
13.10.2017N1: Suomen Cup 3. kierros, vastassa Classic
11.10.2017Loiston kausi startannut mukavasti laajalla rintamalla!
09.10.2017Naisilla upea avausviikonloppu!
07.10.2017 13:00N1: Kapteeniston kommentit ennen sarja-avausta
06.10.2017N1: Lauantaina Santa´s United, sunnuntaina Steelers
04.10.2017Naisten 1. divisioona käyntiin!
18.09.2017Tuulia ja Ulla historian ensimmäiselle U16- tyttöjen maajoukkueleirille!
15.09.2017Suomen Cupin 2.kierros käynnistää naisten pelit
02.09.2017Loiston tyttöjä "maailmalla"!
27.08.2017A-tytöt upeasti SM-sarjaan!!
13.08.2017Pirkat mestariksi B-tyttöjen Loisto Cupissa!
08.08.2017B-tyttöjen Loisto Cupin ennakko
07.08.2017Loisto ja Wirmo ensimmäisen viikonlopun mestareiksi!
03.08.2017A-tyttöjen Loisto Cupin ennakko!
02.08.2017C-tyttöjen Loisto Cupin ennakko!
17.07.2017Hieno Prahan reissu takana!
23.06.2017FBC Loiston kesäkuulumisia + uusi pelaajavahvistus
19.05.2017Elinda, Nea ja Ulla U-19 maajoukkueleirille!
10.05.2017FBA alkaa, Loistolta vahva edustus United-joukkueissa.
26.04.2017Pelaamaan A- ja B-tyttöihin
25.04.2017Naisten try-outit alkavat!
20.04.2017B-tyttöjen huikea kausi päättyi Suomenmestaruuteen!!
13.04.2017B-tytöt SM-finaaliin, kaikki lauantaina hallille!
11.04.2017NAISTEN JA TYTTÖJEN VALMENNUS 2017-2018 SEKÄ UUSI VALMENNUSPÄÄLLIKKÖ

Näytä lisää »